Zonele mexicane situate de-a lungul frontierei cu SUA au fost paralizate din punct de vedere economic, din cauza violentei legate de droguri, informeaza FoxNews. Guvernatorul statului de frontiera Tamaulipas a declarat ca guvernul federal ar trebui sa trimita fonduri de ajutorare in zonele afectate. Violenta a afectat turismul, comertul si investitiile, a declarat guvernatorul Eugenio Hernandez, in timpul unei reuniuni a guvernatorilor statului mexican si presedintele Felipe Calderon. "Este necesar sa trimiteti fonduri suplimentare pentru a reactiva economia in zonele afectate", a spus Hernandez. "Lipsa de siguranta a redus fluxul de investitii straine si este urgent ca o campanie de promovare sa fie conceputa pentru a imbunatati imaginea tarii", a continuat oficialul.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

O moneda de aur veche de 2.200 ani a fost descoperita de o echipa de cercetatori in Israel, a declarat un reprezentant al grupului de arheologi, relateaza CNN. Donald T. Ariel, sef al Departamentului de Monede al Autoritatii de Antichitati din Israel (IAA) a declarat ca moneda a fost clasata in top cinci cele mai rare descoperiri din istoria tarii. "Aceasta moneda este o descoperire numismatica uimitoare. Se afla intr-o stare de conservare excelenta. Este cea mai grea moneda de aur gasita in Israel", a declarat Ariel.

In Zimbabwe a avut loc prima vanzare de diamante din domeniile Marange, in urma ridicarii interdictiei de comert cu diamante de catre organismul international care guverneaza acest tip de comert, informeaza BBC. Procesul Kimberley a suspendat exporturile de diamante, in noiembrie, ca raspuns la acuzatiile de atrocitati comise de militari la Marange. Diamante din domeniul Marange ar putea genera 1,7 miliarde de dolari pe an. Diamantele de aproximativ 900.000 de carate au fost puse in vanzare, miercuri. O revizuire a conditiilor din Marange va fi efectuata in septembrie, dupa care autoritatile din Zimbabwe ar putea relua exporturile complet.

Sase aeroporturi britanice, inclusiv Heathrow din Londra, ar putea fi inchise dupa ce angajatii operatorului aeroportuar BAA (British Airports Authority) au votat majoritar pentru a intra in greva, din cauza unei dispute legate de platile salariale, au declarat reprezentanti ai uniunii sindicatelor, informeaza CNN. Printre aeroporturile care urmeaza a fi inchise se numara Stansted si Southampton din zona capitalei Marii Britanii si cele din Edinburgh, Glasgow si Aberdeen din Scotia. Uniunea sindicatelor se va intalni luni pentru a decide perioada de incepere a grevei.

Purtatorul de cuvant Wikileaks, Julian Assange a declarat, joi ca se pregateste sa publice un nou set de documente secrete referitoare la razboiul din Afganistan, relateaza Foxnews. Dezvaluirile WikiLeaks au infuriat Pentagonul, care a acuzat site-ul ca pune in pericol vietile soldatilor si informatorilor in domeniu si a cerut reprezentantilor acestuia sa se abtina de la publicarea altor date secrete. Ca raspuns la cererile oficialilor americani, Assange a declarat ca nu are nicio intentie de a retine informatiile. El nu a dat niciun termen clar, dar a adaugat ca se afla la aproximativ jumatatea drumului in rasfoirea celor aproximativ 15.000 de date secrete, retinute anterior.

China: Ancheta dupa ce o companie a fost acuzata ca produce lapte praf ce cauzeaza pubertate precoce. Guvernul Chinei investigheaza, in prezent, o serie de rapoarte potrivit carora un brand de lapte praf pentru sugari cauzeaza cresterea prematura a sanilor. Specialistii chinezi suspecteaza ca un hormon prezent in laptele praf produs de Synutra International a provocat numeroase cazuri de pubertate precoce, in provincia Hubei, informeaza BBC. Cel putin trei sugari au fost gasiti cu niveluri anormale de hormoni, estradiol si prolactina, care stimuleaza productia de lapte matern, potrivit Health Times.