Autoritatile din Polonia au deschis o ancheta pentru a determina daca un grup de soldati polonezi a aruncat in aer o casa nelocuita din Afganistan "doar pentru a se distra", relateaza FoxNews. Colonelul Piotr Lukasiewicz, oficial al Ministerului Apararii care reprezinta operatiunile poloneze in Afganistan, a declarat ca procurorii militari analizeaza un video al exploziei, care a aparut recent pe internet. Vocile din fundal sunt suspectate a fi ale soldatilor polonezi, care se amuzau pe seama exploziei.

Explozie in AfganistanFoto: Captura Youtube.com

Din cauza distantei pana la locul expoziei, nu se pot distinge detalii foarte clare asupra incindentului, insa oficialul polonez apreciaza ca explozia este una controlata, care ar putea fi o misiune legitima pentru soldati. Cu toate acestea, el a recunoscut ca situatia ar putea deveni foarte grava in cazul in care soldatii au aruncat inutil o casa in aer.

"Daca este adevarat ca au facut acest lucru doar pentru distractie este un fapt rusinos pentru un militar. Nu este comportamentul obisnuit al soldatilor polonezi care fac o treaba buna in Afganistan. Ar fi jenant, dar acest lucru nu reflecta comportamentul intregului regiment", a declarat Lukasiewicz. El a adaugat ca incidentul s-a petrecut cel mai probabil, la inceputul primaverii.

O astfel de actiune ar incalca Conventiile de la Geneva, care defineste ca fiind inutila distrugerea de bunuri civile si o catalogheaza ca fiind crima de razboi. ​