Greva generala in sectorul public in Africa de Sud. In Africa de Sus lucratorii din sectorul public au initiat miercuri greva la nivel national. Nomusa Cembi, reprezentantul Sindicatului Democrat al Profesorilor din Africa de Sud a declarat ca personalul din spitale, din invatamant si din alte institutii publice solicita guvernului venituri si beneficii mai mari. Cembi a declarat ca nu vor renunta la greva pana nu vor primi o oferta mai buna din partea autoritatilor. Solicitarea principala este majorarea salariului cu un procent de 8,6% in urma careia castigul lunar ar ajunge la 137 de dolari. Totodata grevistii cer aplicarea acestei majorari retroactive incepand cu 1 aprilie 2010. Un alt subiect de negociere se refera la obtinerea unor beneficii mai mari in legatura cu serviciile medicale. Se estimeaza o intensificare a manifestarilor grevistilor in urmatoarele zile, scrie CNN.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Cehia a descoperit o retea de traficanti de canabis. Autoritatile cehe au anuntat miercuri anihilarea unei retele de traficanti de canabis. Au fost arestati 21 de suspecti proveniti din Vietnam dupa o operatiune care a durat mai bine de 6 luni. Suspectii pot primi condamnari cuprinse intre 2 si 18 ani. Canabisul descoperit era destinat exportului si valoreaza aproximativ 4 milioane de euro. Autoritatile au declarat ca reteaua era constituita integral din vietnamezi foarte bine organizati in jurul unor ferme unde cultivau canabisul pe care il exportau apoi in Austria, Ungaria si Slovacia. Operatiunea de anihilare a retelei la care a lucrat atat politia cat si autoritatile vamale s-a derulat simultan in mai multe regiuni din diferite tari ale Europei Centrale. Sute de oameni au fost implicati in investigatiile care au dus la descoperirea a opt ferme destinate cultivarii canabisului situate in vestul si centrul Cehiei, informeaza AFP.

Doi bebelusi mumificati, morti in anul 1930, decoperiti in Los Angeles. Trupurile a doi bebelusi au fost descoperite intr-un apartament din Los Angeles unde se pare ca au fost ascunsi timp de 80 de ani. Cei doi bebelusi au fost gasiti intr-un spatiu de depozitare aflat la subsolul apartamentului de catre personalul care facea curatenie. Trupurile erau infasurate intr-un exemplar al ziarului LA Times din 1930. In ciudatul ambalaj s-au gasit si bilete la Jocurile Olimpice ce au avut loc in Los Angeles in 1932. Un oficial al biroului de medicina legala a declarat ca trupurile celor doi bebelusi prezinta un aspect de mumificare. Autoritatile incearca sa descopere identitatea copiilor bazandu-se pe unele scrisori descoperite in apropierea trupurilor, posibil apartinand familiei acestora si cauza mortii. Ramane un mister cum de a fost posibil ca trupurile sa nu fie descoperite pana acum, scrie Sky News.

Casa Regala Olandeza: Printul Carlos a murit la varsta de 80 ani. Printul Carlos Hugo de Bourbon de Parma a murit miercuri dimineata in Barcelona, la varsta de 80 ani. Printul Carlos suferea de cancer. Nascut la Paris in 1930, fiu al Ducelui Xavier de Parma si al Ducesei Madeleine de Bourbon-Busset, Carlos s-a casatorit in anul 1964 cu printesa Irina a Olandei. Pentru ca printul Carlos era pe linie sucesorala unul dintre pretendentii tronului Spaniei si faptul ca era catolic intr-o Olanda majoritar protestanta au creat o anumita stare de tensiune in interiorul curtii regale olandeze. Printesa Irina a renuntat insa la dreptul sau sucesoral la tronul Olandei, loc ocupat de mama sa Juliana si s-a convertit la catolicism. Regina Juliana a urmarit nunta fiicei sale la televizor, neparticipand la ceremonie de teama ca nu cumva familia regala a Olandei sa fie folosita propagandistic de catre miscarea carlista care sustinea venirea pe tronul Spaniei a Printului Carlos. Carlos si Irina au divortat in anul 1981, la scurt timp dupa ce printul a renuntat la dreptul sau de mostenire asupra tronului spaniol. Trupul printului Carlos va fi depus la Palatul Noordeinde unde familia isi va lua ramas bun de la el, apoi va fi transportat in Italia pentru a fi inmormantat in cripta familiei din Parma. Ceremonia religioasa se va oficia la Madrid, anunta AFP.

Rusia isi extinde prezenta militara in Armenia cu inca 24 de ani. Prezenta militara a Rusiei in Armenia se prelungeste cu inca 24 de ani, a declarat miercuri ministrul de externe armean, Eduard Nalbandyan. Tratatul bilateral semnat de cele doua tari in 1995 prevedea existenta bazei militare Gyumri pe teritoriu armean pentru o perioada de 25 de ani, dar prevederea a fost modificata la o perioada de 49 de ani potrivit lui Nalbandyan. Intre noile amendamente aduse tratatului, care urmeaza sa fie semnat cu ocazia vizitei presedintelui rus in Armenia, se specifica faptul ca baza militara va servi intereselor Rusiei intarind totodata si securitatea Armeniei. Potrivit noilor amendamente, Rusia va furniza Armeniei arme si echipamente militare moderne. Baza militara de la Gyumri infiintata in 1995 face parte din sistemul integrat de securitate aeriana a Rusiei si se afla sub comanda Zonei Militare a Caucazului de Nord. Este echipata cu sisteme de rachete S-300 si cu avioane MiG-29 fiind deservita de peste 5000 de persoane, informeaza Ria Novosti.