Pakistanul cere statelor membre ONU sa grabeasca ajutoarele financiare si a avertizat ca un posibil esec in acest sens ar submina lupta impotriva extremistilor. Secretarul de stat american Hillary Clinton a afirmat ca intreaga lume, alaturi de Pakistan se confrunta cu un moment de "definire". Marea Britanie si Statele Unite au ridicat deja contributiile la 250 de milioane de dolari."Eu stau in fata dumneavoastra in calitate de voce a 20 de milioane de pakistanezi devastati de inundatii. Revoltele masive provocate de inundatii si de pierderile economice suferite de milioane de pakistanezi trebuie remediate urgent. Nu putem permite ca aceasta catastrofa sa devina o oportunitate pentru teroristi", a declarat ministrul de externe pakistanez Shah Mehmood Qureshi, in cadrul sesiunii de urgenta de strangere de fonduri a Adunarii Generale a ONU de la New York.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Comisia Europeana a declarat ca Grecia a indeplinit conditiile pentru a primi o a doua transa de imprumut de 110 miliarde de euro, informeaza BBC. Grecia a primit deja 20 de miliarde de euro din imprumut, convenit de catre Uniunea Europeana si Fondul Monetar International (FMI). Guvernul elen a facut reduceri mari la cheltuielile publice pentru a incerca sa reduca deficitul tarii, dar cresterea economica a fost de asemenea afectata de aceste masuri. Economia tarii s-a redus cu 1,5% in al doilea trimestru al anului.

O femeie musulmana a dat in judecata Disneyland, acuzand compania de discriminare, dupa ce a fost instiintata ca nu va fi angajata daca alege sa poarte val pe cap, informeaza Daily Telegraph. Imane Boudal in varsta de 26 de ani a cerut aprobarea de a purta un batic angajatorilor sai de la Hotelul Disneyland din California, in urma cu cateva luni. De vreme ce nu a primit niciun raspuns, ea a decis sa poarte baticul, hotarare care a coincis cu inceputul lunii sfinte a Ramadanului musulman, a declarat Leigh Shelton, un purtator de cuvant al sindicatului.

Un tribunal din Venezuela a interzis ziarelor sa mai publice "imagini violente, sangeroase sau grotesti", intr-o incercare de a proteja "starea morala si psihologica a copiilor". Decizia a venit in urma unui scandal referitor la publicarea unei fotografii care infatisa mai multe cadavre la o morga din Caracas, considerata de guvern drept o campanie impotriva Partidului Socialist al presedintelui Hugo Chavez, inainte de sondajele legislative din 26 septembrie, informeaza Reuters. Imaginea a aparut pe prima pagina a ziarului El Nacional, vinerea trecuta, sub un titlu care facea referire la violentele in crestere din intreaga tara. Miercuri, El Nacional a tiparit prima pagina fara fotografii, care au fost inlocuite de cuvantul "Cenzurat".

O amenintare impotriva unui avion American Airlines care se pregatea sa decoleze de pe Aeroportul International San Francisco catre New York, joi a determinat autoritatile americane sa ceara o evacuare imediata a pasagerilor, au declarat oficiali ai Administratiei de Securitate a Transporturilor(TSA), informeaza CNN. Un oficial de securitate a declarat pentru CNN ca zborul urma sa fie deturnat, insa nicio informatie nu a fost confirmata. Purtatorul de cuvant al American Airlines, Tim Smith a declarat ca alerta a venit din partea politiei din San Francisco si a subliniat ca nu a existat nicio amenintare cu luare de ostatici. Amenintarea a fost facuta prin telefon la un departament al politiei locale, potrivit autoritatilor. Nicio alta informatie nu a fost disponibila pana in prezent.

O curte de apel olandeza a decis, joi ca un grup olandez musulman sa fie amendat cu 2.500 de euro (3.200 dolari) pentru publicarea unui desen animat care sugereaza ca Holocaustul a fost inventat sau exagerat de evrei, informeaza Arab News.Tribunal din orasul Arnhem a respins o achitare pronuntata de o instanta olandeza inferioara, care a decis ca desenul animat, publicat pe site-ul Ligii Arabe Europene (AEL) in 2006, nu a fost jignitor. "Instanta subliniaza faptul ca, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care considera ca libertatea de exprimare e de o importanta capitala si o apara in consecinta, nu face nicio exceptie pentru negarea sau banalizarea Holocaustului ", a precizat tribunalul.