Legislativul roman reda puterea Agentiei Nationale de Integritate

Senatorii romani au votat marti legea prin care ANI este repusa in functiune dupa recomandarile UE. Senatorii PSD nu au participat la vot. Votul de astazi vine dupa luni de dispute politice si judiciare asupa legii ANI invalidata intr-o forma anterioara de Curtea Constitutionala. Pana sa se ajunga la forma finala votata astazi, legea a mai fost modificata de doua ori de catre senatorii dornici sa-si pastreze averea secreta si sa gaseasca o metoda spre a nu fi adusi in fata justitiei in caz de abuzuri, anunta AFP.

Politia bulgara a arestat doi romani pentru trafic de masini

Doi cetateni romani au fost arestati de autoritatile bulgare in urma unei operatiuni legate de traficul de masini. In timpul operatiunii a fost gasit un Fiat Punto pregatit pentru vanzare in timp ce alte 9 masini urmau sa aiba aceeasi soarta. Impreuna cu masinile se aflau si documentele acestora si peste 500 de numere de inmatriculare. In respectiva operatiune Bulgaria colaboreaza cu autoritatile romane si italiene dar si cu Interpolul si Europolul, informeaza Novinite.

Asistenta romanca arestata pentru omor din culpa in cazul bebelusilor arsi

Tribunalul a decis arestarea unei asistente in urma unei explozii in care au murit 5 bebelusi si alti sase au fost raniti. Anchetatorii au stabilit ca asistenta Florentina Carstea nu se afla la postul sau in momentul inceperii incendiului lasand nesupravegheata sectia de terapie intensiva in care se aflau nou-nascutii. Presa a comentat faptul ca asistenta participa la o petrecere intr-un alt salon din spital, acuzatii negate de avocata acesteia. Totodata avocata sustine ca asistenta nu ar fi trebuit sa fie singura responsabila de respectivul salon, dar datorita restructurarilor personalul medical este insuficient. Asistenta s-ar fi aflat la baie apoi ar fi fost chemata de o colega care avea nevoie de ajutor intr-un alt salon. Anchetatorii au stabilit ca femeia a lipsit din salonul cu bebelusi timp de 12 minute si ca incendiul a izbucnit din cauza unor fire improvizate, scrie Fox News.