Autoritatile au confiscat 9,072 kg de medicamente contrafacute si au arestat 80 de persoane suspectate de trafic ilegal de medicamente in sase naţiuni est-africane, au declarat reprezentanti ai Interpol. Mai mult de 300 de localuri au fost verificate sau perchezitionate in cadrul operatiunii de doua luni din Uganda, Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzania si Zanzibar, potrivit unui comunicat de presa emis de agentia internationala de politie, informeaza CNN.

Aceasta a fost cea de-a treia operatiune de confiscarea desfasurata in Africa de Est din utlimii ani, destinata sa reduca productia si distributia de produse medicale contrafacute. Reprezentantii celor sase natiuni se vor intalni la Zanzibar, saptamana viitoare pentru a discuta despre confiscarea si amploarea problemei contrafacerii.

Contrafacerea se poate aplica atat numelui de brand cat si produselor generice si pot include medicamente cu ingredientele corecte sau cu ingrediente gresite, fara ingrediente active, cu ingrediente active insuficiente sau cu ambalaj fals, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate.​