Un grup de cercetatori, la o expeditie in Borneo a descoperit o specie noua de broaste foarte mici. Adultii de sex masculin din noua specie numita Microhyla nepenthicola, cresc pana la aproximativ un centimetru lungime, informeaza BBC. Cercetatorii au descoperit primul amfibiu de culoare rosie si portocalie in cadrul unei expeditii in Parcul National Kubah in 2004. Descoperirea a fost acum publicata in publicatia de specialitate Zootaxa.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Autoritatile iraniene au interzis toate reclamele pentru animale de companie, referitoare la hrana si alte produse destinate acestora. Cainii au fost declarati "murdari", cu argumentul ca proprietarii de caini "imita orbeste Vestul" si ca devotamentul lor fata de animale ar duce la "rezultate rele", informeaza Daily Telegraph. Interzicerea publicitatii pentru animale de companie este cea mai recenta incercare a Ministerul Culturii Iranului de a submina "decadenta" cultura occidentala.

Google a lansat, joi un site dedicat ce permite utilizatorilor sa gaseasca in "timp real" informatiile cautate. Motorul de cautare Google Real Time, disponibil in 40 de tari se bazeaza pe caracteristici pe care Internetul le-a adaugat treptat serviciului sau de interogare online, informeaza AFP. Acesta este adaptat comentariilor, imaginilor sau continutului public de pe retelele sociale, cum ar fi Twitter, Facebook sau MySpace.

Mai mult de 150 de instrumente chirurgicale ce apartin lagarului de exterminare nazist german de la Auschwitz au fost gasite intr-o casa din apropiere, in Oswiecim, potrivit purtatorului de cuvant al muzeului Auschwitz, Bartosz Bartyzel, informeaza Daily Telegraph. Instrumente ginecologice si chirurgicale au fost gasite intr-o casa care s-a aflat in interiorul unei zone strict inchise din jurul lagarului de la Auschwitz, in timpul razboiului.

Presedintele rus suspenda constructia unei autostrazi printr-o padure dupa ample proteste. Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a anuntat joi suspendarea constructiei unui tronson de autostrada printr-o padure de la periferia Moscovei, acesta fiind unul dintre putinele cazuri in care autoritatile ruse au reactionat la proteestele populare, relateaza AFP. Decizia a venit dupa ce aparatorii padurii Himki au reusit sa stranga peste 2.000 de persoane in capitala rusa duminica, pentru o manifestatie, la care s-au auzit si sloganuri impotriva autoritatilor. (D.G)

Autoritatile au confiscat 9,072 kg de medicamente contrafacute si au arestat 80 de persoane suspectate de trafic ilegal de medicamente in sase naţiuni est-africane, au declarat reprezentanti ai Interpol. Mai mult de 300 de localuri au fost verificate sau perchezitionate in cadrul operatiunii de doua luni din Uganda, Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzania si Zanzibar, potrivit unui comunicat de presa emis de agentia internationala de politie, informeaza CNN.

Iranul a inaintat o cerere Rusiei prin care ii propune producerea, in comun, de combustibil nuclear pentru noul sau reactor, precum si pentru orice alte uzine viitoare, potrivit mass-mediei locale, informeaza FoxNews. Propunerea reprezinta o incercare a Teheranului de a obtine un anumit control asupra procesului de productie a combustibilului nuclear de la uzina din Bushehr, Iran.