O profesoara de origine evreiasca din Franta a declarat marti ca a fost suspendata din functie pentru ca a insistat prea mult la ore pe tema Holocaustului, scrie AFP.

Avocatul profesoarei Catherine Pederzoli a declarat ca acuzatia adusa clientei sale vizeaza lipsa de neutralitate in prezentarea masacrelor petrecute in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Avocatul crede ca acuzatiile se bazeaza pe originea etnica a profesoarei.

Inspectorii scolari din Nancy au facut public un raport intocmit luna trecuta potrivit caruia profesoara a petrecut mult prea mult timp pregatind elevii pentru excursia din Polonia si Cehia unde urmau sa viziteze foste lagare naziste precum Auschwitz-Birkenau. In raport profesoarei i se reproseaza faptul ca nu prezinta faptele obiectiv si ca ii manipuleaza pe copii printr-un proces de spalare a creierului.

In luna decembrie, o parte din elevii pofesoarei Pederzoli au facut un protest in timpul vizitei ministrului Educatiei Luc Chatel la liceul Henri-Loritz. Nemultumirea copiilor era legata de reducerea numarului de excursii dedicate Holocaustului. Autoritatile o socotesc pe profesoara vinovata de instigarea elevilor.

Avocatul apararii sustine ca profesoara a organizat astfel de excursii cu succes timp de 15 ani si ca este acuzata pe nedrept de noua conducere manageriala a scolii venita in anul 2007. Avocata spera sa obtina in instanta anularea suspendarii.