Iranul ar putea fabrica cu usurinta o racheta atomica, au declarat inspectori ai Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), informeaza Daily Telegraph. Un raport al agentiei arata ca iranienii au realizat cel putin 22 de kilograme de uraniu imbogatit, 20% pur. Expertii estimeaza ca cele aproximativ 20 kg de uraniu reprezinta un pas important spre inarmare. Uraniul ar trebui sa aiba puritatea ridicata la 90%, dar acesta este un proces relativ usor, spun expertii.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Fondul Monetar International (FMI) a aprobat in mod oficial a doua transa de imprumut pentru Grecia, informeaza BBC. FMI va furniza Greciei un ajutor de 2,5 miliarde de euro, reprezentand cota a transei imprumutului de 9 miliarde de euro, restul urmand sa vina din partea UE. Grecia a primit deja 20 de miliarde de euro dintr-un imprumut in valoare de 110 miliarde de euro acordate de UE "salvarii internationale", imprumut convenit la inceputul acestui an, cand economia mai multor state a intrat în colaps.

Fostul lider cubanez Fidel Castro a acuzat, vineri Franta de "holocaust rasial", referindu-se la expulzarea tiganilor romani si bulgari. "Ultimul lucru la care m-am putut astepta este vestea expulzarii tiganilor, care sunt victime ale cruzimii extreme din Franta," a declarat Castro la un eveniment de promovare al celui de-al doilea volum al autobiografiei sale, informeaza AFP. Aproximativ 7.000 de imigranti sunt "victime ale holocaustului rasial", a adaugat Castro.

Irakul va acorda 400 de milioane de dolari cetatenilor americani care sustin ca au fost abuzati de regimul lui Saddam Hussein. Irakul e de acord sa plateasca 400 milioane dolari tuturor cetatenilor americani care sustin ca au fost abuzati de regimul lui Saddam Hussein, informeaza FoxNews. Acordul, semnat recent de oficiali irakieni si americani, reprezinta un pas important pentru Irak si ar putea pune capat luptelor juridice, initiate de catre mai multi americani care sustin ca au fost torturati sau traumatizati de regimul lui Saddam Hussein.

Japonia: Mai mult de 230.000 de centenari considerati in viata sunt de fapt disparuti sau morti. Mai mult de 230.000 de cetateni japonezi care figureaza in registrele publice ca avand cel putin 100 de ani nu pot fi gasiti si se presupune ca au murit cu mult timp in urma, potrivit unui sondaj al guvernul japonez publicat, vineri, informeaza FoxNews. Un sondaj efectuat la nivel national a relevat ca 234.354 de centenari au fost listati ca fiind in viata, insa domiciliul lor este necunoscut, au declarat reprezentanti ai guvernului japonez.

China va construi o line de cale ferata pentru Iran in valoare de 2 miliarde de dolari​. China va semna un contract in valoare de 2 miliarde de dolari, in care se angajeaza sa construiasca o linie de cale ferata de 580 km in Iran. Proiectul reprezinta prima etapa a unui plan de a lega Orientul Mijlociu si Asia Centrala de Beijing, informeaza Daily Telegraph. Noua linie va da acces statelor din Asia Centrala la portul Chahbahar din Iran de pe malul Golfului Persic si ar putea oferi de asemenea, Chinei un traseu important de transport al marfii pe uscat in Europa.