Campania de promovare turistica a Bulgariei este criticata puternic

Recenta campanie de promovare turistica la nivel international a Bulgariei a fost criticata de operatorii de turism pe motiv ca posturile TV internationale alese pentru a promova aceasta tara ca destinatie turistica nu se adreseaza targetului campaniei, ne informeaza Novinite.

Managerul TUI Bulgaria,Valentin Yosifov, a catalogat "nechibzuita" alegerea gamei de canale TV internationale responsabile de promovarea Bulgariei ca o destinatie turistica. Yosifov a declarat postului national de radio din Bulgaria ca majoritatea turistilor care viziteaza aceasta tara provin din Romania, Germania, Marea Britanie si tarile scandinave.

Din acest motiv selectarea unor posturi precum Eurosport, Euronews, National Geographic si Discovery pentru a difuza clipurile publicitare legate de Bulgaria va fi ineficienta, considera managerul TUI.

In plus, Bulgaria este considerata a fi o destinatie de familie, iar in 80% dintre cazuri femeile sunt cele care aleg destinatia de vacanta, iar campania de promovare a Bulgariei nu include in targetul sau sotiile si femeile.

Ministrul adjunct al Economiei responsabil de turism, Ivo Marinov, a precizat ca alegerea posturilor TV menite sa promoveze aceasta campanie turistica a fost efectuala in urma unei cercetari.

Rusia se foloseste de Microsoft pentru a-si anihila opozitia

Una dintre noile tactici menite sa reprime eforturile grupurilor de lobby si a ziarelor ale caror actiuni sunt indreptate impotriva lui Vladimir Putin, consta in organizarea unor raiduri in cadrul carora au fost confiscate computere, sub pretextul de depista un software Microsoft piratat, relateaza The New York Times. Autoritatile afirma ca aceste actiuni reflecta ingrijorarea lor fata de efectele pirateriei, care sunt evidente in Rusia.

Pe masura ce raidurile se desfasoara, autoritatile par sa primeasca asistenta cheie din partea unui partener important: Microsoft in sine. Pe parcursul acestor actiuni politice, avocatii contractati de Microsoft au sprijinit in mod consistent politia rusa.

Nu este pentru prima data cand serviciile de securitate ruse desfasoara astfel de raiduri la sediile grupurilor de lobby si advocacy precum si la cele ale ziarelor aflate in opozitie. O actiune similara a avut loc in luna ianuarie, cand Vladimir Putin intentiona sa redeschida o fabrica de hartie din apropierea lacului Baikal, in vecinatatea lacului fiind localizata o minune naturala, care dupa anumite estimari, ar detine 20% din resursele mondiale de apa dulce. Zona mentionata a fost grav poluata in urma functionarii acestei fabrici.

China creste presiunea asupra Japoniei in conflictul de pe mare

Ultima cerinta a Chinei pentru Japonia a marcat inceputul unei noi situatii tensionate si a anulat eforturile de atenuare a neincrederii existente intre cele doua state asiatice, scrie Reuters.

Consilierul de Stat, Dai Bingguo, a anuntat in cadrul unei convocari la care a fost invitat amsadorul Japoniei la Beijing, Uichiro Niwa, faptul ca doreste eliberarea capitanului chinez si a echipajului barcii de pescuit care s-a ciocnit saptamana trecuta de doua nave ale garzii de coasta japoneze.

Ambasadorul Japoniei, Niwa, nu a oferit nicio informatie legata de disponibilitatea tarii pe care o reprezinta de a accepta conditia impusa de China.

"Ne-am mentinut pozitia conform careia ne ocupam de acest caz in stricta conformitate cu legislatia interna", a declarat ambasadorul Japoniei.

Vineri, unul dintre tribunalele din Japonia a aprobat o prelungire de 10 zile de retinere a capitanului chinez Zhan Qixiong si a celor 14 membri ai echipajului sau.

Uraganul Igor s-a transformat intr-o furtuna puternica manifestata in Oceanul Atlantic

Uraganul Igor s-a transformat in cursul zilei de duminica intr-o furtuna puternica manifestata in Oceanul Atlantic, viteza maxima a vantului atingand 220 km/h. Cu toate acestea meteorologii ne instiinteaza ca furtuna se va mentine departe de tarm, scrie CNN.

Igor a crescut de la o furtuna tropicala la un uragan de proportii in cursul noptii de sambata, evoluand ulterior de la o furtuna de gradul 2 la una de gradul 4 pe parcursul a trei ore, anunta Centrul National pentru Uragane.

Potrivit Centrului National pentru Uragane furtuna ameninta sa se intensifice.

Soldatii britanici sunt suspectati de uciderea unor civili irakieni

Soldatii si pilotii britanici sunt suspectati pentru uciderea unor civili irakieni, in continuarea cunoscutului caz legat de receptionistul irakian Baha Mousa, ne informeaza The Guardian.

Printre victime se afla un barbat ucis la bordul unui elicopter RAF, un alt barbat impuscat de un soldat al Black Watch si un tanar de 19 ani innecat dupa ce ar fi fost impins intr-un rau de soldatii ce apartin Ordinului Regal al Inginerilor. Incidentele care au condus catre suspectarea soldatilor britanici s-au produs intr-o perioada in care haosul si nerespectarea legilor au luat amploare in Irak.

Politia militara a recomandat ca o parte dintre ucigasii suspectati sa fie judecati pentru crima, insa procurorii militari au refuzat acest proces pe motiv ca nu exista nicio perspectiva realista asupra condamnarii lor. Ministrul Apararii a refuzat in mod repetat sa ofere explicatii legate de aceste decizii.