Ce nu s-a vazut la televizor in ziua in care Sorin Ovidiu Vantu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Zece minute in sala de judecata cu parintele FNI

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis vineri 10 septembrie la ora 1:45 arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vantu. In fata tribunalului, jurnalistii au incercat sa faca haz de necaz. In sala, avocatii invinuitilor incercau sa obtina elberarea clientilor. Momentul culminat a fost citirea sentintei. Cum a reactionat Sorin Ovidiu Vantu cand a aflat ca este arestat preventiv, care a fost atmosfera din sala de judecata. Citeste mai jos o relatare inedita a momentului care nu a fost surprinsa de camerele de filmat.

Cheltuielile cu informatizarea in institutiile de stat. Episodul 4. CNAS: 119 milioane de euro, contract atribuit in 2002 plus alte contracte de peste 20 de milioane de lei

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cu un contract de 119 milioane euro pe 15 ani, se afla in topul sumelor cheltuite cu informatizarea - dupa informatiile transmise HotNews.ro, de cateva institutii, pana vineri 10 septembrie. Contractul a fost incheiat in 2002 cu Hewlett Packard Romania, pe 15 ani si se refera la "servicii de realizare a unui parteneriat pentru proiectarea, constructia si operarea Sistemului Informatic Unic Integrat al asigurarilor de sanatate din Romania". In luna martie 2010, Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) declara - citat de Gandul - ca "doreste informatizarea rapida a sistemului de sanatate, intrucat in lipsa acestuia, in ultimul deceniu a avut loc o fraudare masiva, prin decontarea de zeci de mii de retete false".

Emil Boc: In 2012, romanii vor avea un stat cu care se vor putea mandri in Europa

Premierul Emil Boc crede ca romanii se vor putea mandri in Europa, in 2012, cu tara in care traiesc, in urma procesului de reforma promovat de PDL. In opinia sa, adevaratii castigatori ai acestui proces, din punct de vedere politic, vor fi democrat-liberalii si partidele care formeaza in prezent arcul guvernamental. "Adevaratii castigatori ai acestui proces de reforma a statului vor fi romanii, care vor avea un stat cu care se vor putea mandri in Uniunea Europeana si, din punct de vedere politic, in 2012 principalii castigatori ai trecerii Romaniei prin criza si ai aducerii Romaniei pe crestere economica vor fi cei care azi sustin guvernul, PDL si celelalte partide din arcul guvernamental, UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale", a declarat primul ministru. Declaratiile au fost facute in cadrul reuniunii conducerii PDF cu alesii locali ai partidului, care a debutat sambata dimineata la Drobeta Turnu Severin, pentru a discuta strategia la alegerile din 2012.

Armata avocatilor lui Vantu defileaza pe micile ecrane. Vezi in text lista jurnalistilor si politicienilor care l-au aparat pe SOV si cum au facut-o

Arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vantu a generat un adevarat val de dezbateri. De joi de la ora pranzului, zeci de invitati s-au perindat la principalele canale de stiri, analizand evenimentul in detaliu. O monitorizare atenta a opiniilor lansate de analisti, pe acest subiect, arata ca aproape toti cei prezenti pe sticla au avut un numitor comun: ideea ca SOV este victima lui Traian Basescu, intr-o incercare a acestuia de a indrepta atentia publica asupra "unui circ mediatic", in detrimentul "adevaratelor probleme ale Romaniei". Printre protagonistii care s-au erijat in adevarati avocati ai omului de afaceri se numara Bogdan Chirieac, Dinu Patriciu, Mircea Dinescu, Cozmin Gusa, Razvan Dumitrescu, Radu Tudor.

Romanii vor de la nemti miliarde, ca despagubire de razboi. Partidul Stangii - Die Linke din Germania ii sustine

Nevoia te face inventiv, spune un proverb german. Iata ca, incoltit de criza, statul roman cauta solutii neasteptate de umplere a gaurilor de la buget. Solicitarea de clarificare a datoriilor de razboi germane fata de Romania este initiata de o institutie non-guvernamentala. Insa pare greu de exclus interesul statului roman in acest demers. In discutie sunt 1,126 miliarde de marci ale Reich-ului german (cca 4,2 miliarde euro). In presa, s-ar vehicula sume intre 18,8 si 99 mld. euro, la care s-ar ridica, intre timp, datoria germana fata de statul roman. Partidul Stangii (Die Linke) a depus in 2 septembrie o "mica cerere" de clarificare a problemei, la Bundestagul german.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre repatrierea tiganilor

Problema tiganilor expulzati din Franta este subiect fierbinte la Strasbourg. Parlamentarii europeni sustin ca repatrierea tiganilor este inacceptabila, discriminatorie si in contradictie cu dreptul la libera circulatie in Europa. In ciuda opozitiei europenilor, masurile impotriva tiganilor se extind si in Italia. Rezolutia initiata de liberalii din Parlamentul European - si sustinuta de socialisti, verzi si comunisti - primeste, joi, votul europarlamentarilor. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a discutat online despre acest subiect. Cele mai interesante intrebari se vor regasi in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle.

Cum au utilizat procurorii codul IMEI in interceptarile telefonice in dosarul Vantu - Popa

Ancheta procurorilor in cazul arestarii preventive a lui Sorin Ovidiu Vantu mentioneaza codul IMEI (International Mobile Equipment Identity) al telefonului folosit de omul de afaceri pentru a comunica cu Nicolae Popa in Indonezia. Codul IMEI International Mobile Equipment Identity este utilizat pentru identificarea telefonului mobil, indiferent de reteaua de telefonie utilizata si a fost creat pentru a face inoperabile telefoanele mobile furate. In stenogramele convorbirilor dintre Sorin Ovidiu Vantu si Nicolae Popa, in dreptul numarului de telefon utilizat de Vantu, apare codul IMEI al telefonului. Aceasta mentiune apare doar in dreptul postului telefonic utilizat de Vantu. Numarul folosit de acesta pentru a vorbi cu Popa nu este acelasi cu numarul de telefon utilizat in mod obisnuit. Procurorii noteaza ca SOV si Popa au conceput chiar un sistem de comunicatii bazat pe posturi de telefoane.