Evenimentul zilei scrie ca "Moara de stiri Realitatea merge greu fara Vintu", iar angajatii au emotii luna de luna ca nu-si mai primesc salariile, mai ales dupa arestarea patronului. Procurorii au dovezi ca el finanta postul TV prin interpusi. Surse din cadrul trustului spun ca SOV a finantat substantial intregul trust pana in lunie mai-iunie 2009. In momentul in care a inceput sa mai renunte la finantare, au aparut si problemele - salarii neplatite si intarzieri majore.

Secretele din dosarul arestarii lui Vintu, titreaza Romania Libera. In Jakarta, un ofiter de securitate ales de Vintu veghea ca Nicolae Popa sa nu se predea, precum Ioana Maria Vlas. Popa poate depune marturii importante in dosarele FNI si FNA. Potrivit surselor noastre, "generalul" ar fi un fost ofiter de Securitate, ales special de Sorin Ovidiu Vintu pentru a-i asigura "protectie" lui Popa prin strainataturi. Procurorii au refuzat sa ne dezvaluie numele generalului. Este de notorietate faptul ca SOV a angajat foarte multi rezervisti ai Securitatii, ai SRI sau SIE, multi dintre ei conducand filialele din tara ale FNI.

"Milionarul din umbra al lui Vantu", scrie si Adevarul. Dan Iulian Stratan este unul dintre baietii destepti care au stiut sa faca bani in tacere. L-a slujit pe Vintu si a meritat. Acum traieste mai mult la Londra. Medicul Dan Stratan a strans o avere impresionata, statul fiind cel mai generos "pacient". Omul de afaceri iesean Dan Stratan a preferat sa ramana in umbra, ferindu-se cu strasnicie de presa si refuzand sa faca declaratii.

Gandul prezinta imagini din celula lui Vantu si dezvaluie cine sunt oamenii cu care acesta imparte celula. Vantu imparte o celula de 16 metri patrati, din arestul Cercetarilor Penale, impreuna cu doi politisti. Acestia au fost prinsi si arestati sub acuzatia de luare de mita si asteapta sa fie judecati. Cu un mic dejun din care nu lipsesc marmelada si ceaiul, un pranz cu ciorba taraneasca si mancare de cartofi cu carne, iar seara cu o cina cu tocana de orez, legume si carne, regimul arestatilor n-are nimic din meniul restaurantelor selecte ale Capitalei.