Catalin Harnagea, fost director al Serviciului de Informatii Externe, sustine, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, ca Sorin Ovidiu Vintu avea o lista cu persoane care trebuiau "eliminate", iar in anul 2000, a primit "un raport care spunea ca Sorin Ovidiu Vintu cauta oameni in zona interlopa pentru a-i folosi in asasinate". Catalin Harnagea sustine ca si el s-ar fi aflat pe "lista neagra" a omului de afaceri.

"In 2000, am primit un raport care spunea ca Sorin Ovidiu Vintu cauta oameni in zona interlopa pentru a-i folosi in asasinate. Raportul mi-a fost inaintat fiindca, dupa spusele acelui ofiter eram o posibila tinta. Am cerut unitatii care se ocupa de protectie informativa si operativa a SIE sa cerceteze aceasta informatie. Intregul document, inclusiv concluzia cercetarii pana la data cand am parasit Serviciul, a fost predate unitatii de profil", spune fostul director al SIE, in interviul acordat Evz.

Catalin Harnagea, fost candidat PNL pentru un post de deputat, a fost consultant al Rompetrol intre 2001-2002. Ulterior a devenit vicepresedinte al companiei de consultanta ICAR Consulting, Rompetrol fiind unul dintre principalii clienti.

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore joia trecuta, iar in aceeasi seara, magistratii au decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de favorizarea infractorului in dosarul fugii din tara a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru prabusirea FNI.