14 persoane au fost ucise in urma unor proteste ce au avut loc in Kashmirul indian. 14 persoane si-au pierdut vietile duminica, in urma unor proteste anti-guvernamentale ale musulmanilor din partea indiana a Kashmirului. Este cea mai sangeroasa zi de proteste in regiune din ultimii ani, scrie Reuters. Politia a impuscat 13 protestatari, dupa ce musulmanii au incendiat o scoala crestina si mai multe cladiri guvernamentale, ca urmare a informatiilor ca mai multe copii ale Coranului au fost distruse in Statele Unite. Cea de-a 14-a victima este un politist ucis cu pietre de catre demonstranti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Cuba va concedia 500.000 de bugetari in urmatoarele 6 luni. Cuba a anuntat luni ca va disponibiliza cel putin 500.000 de lucratori din sistemul de stat in urmatoarea jumatate de an si in acelasi timp va permite crearea mai multor slujbe in sectorul privat, cu scopul de a stimula economia, scrie CNN. Presedintele Raul Castro a anuntat disponibilizarile inca din luna august, insa afirmase ca acestea vor fi operate intr-o perioada de cinci ani. Schimbarile economice fara precedent au atras ingrijorarea multor cubanezi, insa altii privesc pozitiv sansa de a-si stabili propriile preturi si posibilitatea de a castiga mai mult. In Cuba, salariul mediu in sectorul bugetar este de 20 de dolari pe luna.

Statele Unite nu vor plati cautiunea pentru eliberarea turistei Sarah Shroud. Departamentul american de Stat a declarat ca guvernul SUA nu va plati cautiunea de 500.000 de dolari ceruta de catre Iran pentru eliberarea turistei Sarah Shroud. Philip Crowley, purtator de cuvant al Departamentului, a declarat ca "Statele Unite nu vor finanta eliberarea pe cautiune. Nu vom fi implicati in cazul in care suma va fi platita", scrie AFP. Shroud a fost arestata in luna iulie a anului 2009 impreuna cu alti doi americani, Shane Bauer si Josh Fattal, dupa ce a trecut accidental granita dintre Irak si Iran. Mama acesteia a declarat luna trecuta ca Sarah este detinuta in regim de carcera, desi sufera de o afectiune cervicala, de depresie si are un nodul la san.

Seful unui cartel de droguri, arestat in Mexic. Puscasii marini mexicani l-au capturat pe presupusul sef al puternicului cartel de droguri Beltran Leyva, o victorie majora a autoritatilor impotriva crimei organizate, au declarat duminica surse guvernamentale. Sergio Villlareal, cunoscut sub numele "El Grande", a fost luat in custodie in statul Puebla, din centrul Mexicului. Alaturi de acesta au fost arestati si doi complici, autoritatile facand si o captura de armament in cadrul operatiunii. Integral pe CNN.

Rusia va limita vanzarile de vodca in regiunea afectata de incendii. Autoritatile din sudul Rusiei au declarat luni ca vor limita vanzarile de vodca in regiunea devastata de incendiile de padure, pentru ca oamenii afectati sa nu recurga la bautura pentru a isi usura suferintele, scrie AFP. In cinci districte din regiunea Volgograd, vanzarea bauturilor care contin mai mult de 15% alcool este interzisa in afara intervalului orar 8:00 - 9:00, masura ce va fi in vigoare pana la ridicarea starii de urgenta. Abuzul de alcool ucide aproximativ 500.000 de rusi in fiecare an si are un impact negativ major asupra sperantei de viata in randul barbatilor.