Ahmadinejad le cere Statelor Unite sa elibereze 8 cetateni iranieni. Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, le-a cerut autroitatilor americane sa elibereze opt cetateni iranieni, despre care a afirmat ca sunt retinuti ilegal, reamintind ca Teheranul a facut saptamana trecuta un gest umanitar prin eliberarea unei americance retinute inca din luna iulie a anului 2009, scrie Reuters. Ahmadinejad a sosit duminica la New York pentru a participa la intalnirea Adunarii Generale a ONU. Liderul de la Teheran a folosit acest prilej si pentru a nega impactul sanctiunilor impuse asupra tarii sale ca urmare a activitatilor nucleare.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Trei explozii au ucis 18 persoane in Irak. 18 persoane au fost ucise si alte cateva zeci au fost ranite duminica in Irak in urma exploziilor a trei masini-capcana, sporind tensiunile in tara, la 6 luni dupa alegerile legislative neconcludente si la cateva saptamani dupa incheierea operatiunilor militare americane, scrie Reuters. Doua bombe au expldat la Bagdad, langa doua cladiri de birouri, ucigand cel putin 12 oameni si ranind alti 65. Ministerul de Interne irakian afirmase inital ca numarul victimelor este mai mare, insa alte agentii guvernamentale au negat aceasta informatie. Cea de-a treia bomba a fost detonata in orasul Fallujah, situat la aproximativ 50 de kilometri de Bagdad, fiind indreptata impotriva unei patrule a armatei irakiene. 6 persoane au murit si alte 11 au fost ranite in urma deflagratiei.

63 de persoane au murit in urma inundatiilor din India. De sambata pana acum, cel putin 63 de persoane si-au pierdut vietile in urma inundatiilor si alunecarilor de teren din nordul Indiei, conform unei declaratii facute duminica de catre oficiali, care se asteapta ca numarul victimelor sa creasca, scrie CNN. Autoritatile au evacuat pana acum 5.000 de persoane. Inundatiile provocate de ploile torentiale au blocat mai multe autostrazi si liniile de comunicatii in districtul Uttarakhand, scolile din zona fiind inchise pentru trei zile. Sute de oameni mor anual in India din cauza inundatiilor provocate de catre ploile musonice.

Columbia sustine ca a ucis 22 de rebeli intr-o ofensiva majora. Armata columbiana a afirmat ca a ucis cel putin 22 de membri ai gherilelor de stanga intr-o ofensiva aeriana si terestra de anvergura desfasurata in apropierea granitei cu Ecuadorul. Ministrul Apararii, Rodrigo Rivera, a apreciat ca guvernul a reusit "o lovitura importanta" impotriva rebelilor FARC ce opereaza in regiunea Putumayo. Presedintele Juan Manuel Santos a felicitat fortele armate pentru reusita operatiunii, adaugand ca, desi amenintatori, rebelii "folosesc terorismul doar pentru a face zgomot", scrie AFP.

Papa a beatificat un cardinal englez la finalul vizitei in Marea Britanie. Papa Benedict al XVI-lea l-a beatificat pe cardinalul englez John Henry Newman, care a trait in secolul al XIX-lea, la finalul vizitei efectuate in Marea Britanie. In fata unei asistente de 55.000 de oameni, in orasul Birmingham, papa a declarat ca John Henry Newman a fost un om "de o sfintenie deosebita, ale carui invataturi nu si-au pierdut din actualitate in ultimul secol". Slujba de beatificare a fost momentul culminant al vizitei de patru zile pe care Vaticanul a numit-o un "succes spiritual", scrie AFP.