Cum camufleaza "magazinele de vise" substantele interzise. Desi au omorat zeci de tineri, substantele etnobotanice continua sa se vanda in "magazinele de vise" din Romania, sub denumirea de ingrasaminte pentru plante sau odorizante. Vanzarea substabntelor etnobotanice prin asa-zisele "magazine de vise" a capatat in Romania dimensiunile unui fenomen. Multi tineri s-au apucat sa consume astfel de substante halucinogene, pretins naturale, convinsi de preturile rezonabile ale acestora, dar si de faptul ca le pot cumpara chiar din magazine deschise sub ochii autoritatilor. Integral in Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Intrebari abuzive, pe care angajatorul NU are voie sa ti le puna la interviu. Te gandesti cu emotie la intrebarile care iti vor fi puse la interviu? Te poti astepta ca angajatorul sa vrea sa stie lucruri "de rutina", cum ar fi: "Unde te vezi peste cinci ani?" sau lucruri mai colorate, ca de exemplu: "Ce animal este mai apropiat de personalitatea ta?" Indiferent de raspunsurile tale, trebuie sa stii ca exista intrebari "tabu", considerate discriminatorii si chiar abuzive. Varsta, locul nasterii, rasa, cetatenia, religia sau orientarea sexuala, iata numai cateva dintre temele care, odata abordate in cadrul unui interviu, sunt considerate un "atac" direct la drepturile tale. Integral in Gandul.

Apelul politistilor catre romani: sa ne plangem impreuna! Oamenii legii promit ca, pana vor fi ascultati, vor continua sa-si desfasoare activitatea la "o turatie" corespunzatoare salariului: 75%. Sindicalistii le cer romanilor sa le fie alaturi. Romania n-a parut prea afectata de prima zi de proteste ale politistilor. Echipajele de la Rutiera si Ordine Publica au putut fi vazute ici-colo, mai ales in intersectiile mari, coloanele de masini au avut dimensiunile de zi cu zi, soferii au injurat pe tonul obisnuit. Integral pe EVZ.ro.

Dezghet timid pe piata muncii. Specialistii in recrutare spun ca numarul de oferte de angajare e in crestere in aceasta toamna si ca previziunea se va pastra pana la sfarsitul anului. Studiile superioare sau specializarea nu mai garanteaza un venit ridicat. Meseriasii sunt insa cautati atat in tara, cat si in strainatate. "Dupa scaderea sezoniera din perioada de vara, numarul de anunturi a crescut si avem semnale ca aceasta tendinta se va pastra pana la sfarsitul anului", a declarat Carmen Hadarau, specialist in recrutare la BestJobs. Integral in Adevarul.

Politist rom detasat in Franta: "Nu plec sa trimit romii la pachet". Politistul Grigoras Parvu pleaca la Paris. E rom, lucreaza la Investigatii Criminale si crede ca faptele romanilor nu justifica pe deplin reactia francezilor. Grigoras Parvu, de 28 de ani, este inspector la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 4. A crescut intr-un cartier bucurestean si a invatat franturi din limba romanes de la prietenii din cartier, pentru ca in familia sa nimeni nu stia tiganeste. Prefera sa i se spuna tigan, si nu rom. La 12 ani s-a hotarat sa devina om al legii. A terminat Liceul Militar, apoi Academia de Politie, si acum e inspector de politie. Inceputul carierei sale in domeniul judiciar l-a prins in plin scandal international al repatrierii in masa a romilor din Franta, scrie Romania Libera.

Razboiul creditelor aduna tot mai multi soldati. Pentru a putea fi reprezentanti in instanta sau a avea putere de negociere mai mare in fata bancii, cei care au pus bazele grupurilor de pe Yahoo au iesit la "racolat" colegi. Procesele impotriva institutiilor financiare incep sa prinda contur, dupa ce tot mai multi clienti ai bancilor se hotarasc sa semneze contractele cu avocatii specializati in domeniu. Se pare ca procesele vor incepe in mai putin de doua saptamani, potrivit debitorilor. "In cazul BCR s-au strans in jur de 500 de persoane care vor sa actioneze in judecata banca", ne-a declarat Daniela Matei, reprezentanta grupului de clienti BCR. Integral pe EVZ.ro.

Investitia care ar putea scoate Romania din recesiune de una singura. Grupul austriac Voestalpine ar putea relua investitia de 6 miliarde euro in otelaria de la Agigea, in urma cresterii pretului otelului pe plan mondial. Grupului austriac Voestalpine a scos din conservare proiectul unei otelarii de 6 miliarde euro, pentru care Romania reprezenta una dintre optiuni, alaturi de Bulgaria, Turcia si Ucraina, ca urmare a semnelor de redresare din industria otelului. Investitia Voestalpine valoreaza mai mult decat toate investitiile straine directe pe acest an, estimate de bancheri la maximum 5 miliarde euro. Integral in Romania Libera.

Topul judetelor cu mai multi pensionari decat salariati. In doua din trei judete ale tarii, numarul pensionarilor il depaseste pe cel al angajatilor, iar Giurgiu, Teleorman si Calarasi tin capul de afis. Din aceasta cauza contributiile sociale sunt mari. De doua ori mai multi pensionari decat salariati - aceasta este situatia in Giurgiu si Teleorman. Cele doua judete se afla in fruntea unui clasament intocmit de EVZ pe baza datelor Institutului National de Statistica (INS) privind numarul de pensionari raportat la cel al angajatilor, valabile la sfarsitul lunii iunie. O situatie usor mai buna se inregistreaza in Calarasi, Dambovita, Suceava, Botosani, Vaslui, Neamt si Olt, unde la fiecare trei pensionari exista doar cate doi angajati. Integral pe EVZ.ro.