Politia sarba l-a retinut luni pe Aleksandar Djurdjevic, un individ care a postat pe pagina sa de Facebook amenintari cu moartea adresate persoanelor care vor participa la marsul homosexualilor, stabilit pentru data de 10 octombrie in Belgrad, informeaza AFP.

Procurorii au formulat deja acuzatia de amenintare a sigurantei publice la adresa persoanei retinute, solicitand ramanerea acestuia in arest pana la judecarea procesului. Djurdjevic poate primi o condamnare de maxim 5 ani de detentie.

Serbia este dominata de manifestari anti-gay, parlamentul votand anul trecut o lege care interzice discriminarea homosexualilor, fapt care a starnit indignarea nationalistilor si a liderilor din sfera religioasa.

Reprezentantii Amnesty International au declarat ca sunt sustinuti in vederea desfasurarii paradei gay de catre predintele Boris Tadic si de catre alte oficialitati. Amenintarile sunt privite de organizatori drept mijloace de inflamare a prejudecatilor, de sporire a ostilitatii si de incurajare a violentei cu scopul de a distruge comunitatea gay din Serbia.