Comunistii din Rusia au aniversat Revolutia Bolsevica. Aproximativ 4000 de membrii si sustinatori ai Partidului Comunist din Rusia s-au adunat duminica in centrul Moscovei pentru a sarbatori aniversarea a 93 de ani de la Revolutia Bolsevica. Peste 1200 de politisti si 1700 de forte de securitate au supravegheat mitingul comunistilor care s-a desfasurat fara incidente, au declarat autoritatile. Rusia nu mai sarbatoreste oficial revolutia din anul 1917 prin care Vladimir Ilici Lenin a ajuns la putere. Ziua de 7 noiembrie a fost inlocuita cu Ziua Unitatii Populare, care se sarbatoreste pe 4 noiembrie si marcheaza eliberarea Rusiei de invadatorii polonezi din anul 1612, scrie Ria Novosti.​

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Partidul de la guvernare din Azerbaijan a castigat alegerile parlamentare. Exit-pollul la care au participat peste 200.000 de votanti a anuntat ca partidul Yeni Azerbaijan a castigat majoritatea in alegerile parlamentare desfasurate duminica in Azerbaijan. Prin aceste alegeri, presedintele Ilham Aliyev si-a consolidat pozitia, partidul sau castigand cel putin 63 de mandate care le asigura majoritatea in Parlament. Opozitia a acuzat partidul Yeni Azerbaijan de fraudarea alegerilor prin influenta asupra mass-mediei care a limitat dezbaterile publice. Secretarul executiv Ali Akhmedov a respins acuzatiile opozitiei si a anuntat ca partidul sau a organizat o campanie electorala de succes care va duce cu siguranta la castigarea alegerilor. Liderul opozitiei, Ali Karimli, a declarat ca alegerile desfasurate intr-un mod nedemocratic pateaza imaginea Azerbaidjanului in straintate. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a trimis aproximativ 300 de observatori pentru a monitoriza procesul de votare, anunta AFP.

Regina Marii Britanii va avea pagina pe Facebook. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va avea pagina pe Facebook, unde admiratorii vor putea sa urmareasca activitatea casei regale si sa vada clipuri si fotografii. Contul Reginei nu va permite insa "imprietenirea", ci numai optiunea de "imi place", devenind astfel "fanii" sai. Publicul va putea sa posteze mesaje pe "peretele" Reginei si comentarii la noutatile care apar pe pagina. Regina a aprobat personal planurile pentru noua pagina Facebook, TheBritichMonarchy, care va fi lansata luni la ora 08.00. Casa Regala a deschis si un cont de Twitter in 2009, dar si unul de Flickr la inceputul anului, unde au fost facute publice peste 600 de fotografii ale familiei regale, pentru prima data, informeaza Daily Telegraph.

Papa Benedict a fost intampinat la Barcelona de comunitatea gay. Suveranul Pontif a fost intampinat duminica la Barcelona de mai multi membri ai comunitatii gay, care s-au sarutat ostentativ in timp ce Papa se indrepta spre Sagrada Familia. Sustinatorii Suveranului Pontif au fluturat steaguri in culorile Vaticanului, unii dintre ei petrecand noaptea in apropierea catedralei pentru a ocupa cele mai bune locuri. Papa Benedict al XVI-lea a sfintit duminica Sagrada Familia, ridicand la rang de bazilica edificiul de proportii care domina orasul catalan, scrie AFP.

SUA patruleaza cu drone deasupra Yemenului pentru a gasi membri al-Qaeda. SUA au desfasurat drone Predator in Yemen pentru a cauta unitati al-Qaeda, pentru prima data in multi ani, insa nu au tras cu rachete pana acum, pentru ca nu au suficiente informatii cu privire la localizarea acestora. Oficialii americani au spus ca dronele patruleaza de cateva luni deasupra Yemenului pentru a cauta lideri si membri ai gruparii al-Qaeda din Peninsula Arabica (AQPA). Drona a devenit arma-simbol pentru lupta impotriva terorismului si in special al gruparilor al-Qaeda. Anuntul vine dupa ce AQPA a revendicat sambata responsabilitatea pentru trimiterea unor colete-capcana catre Statele Unite si pentru prabusirea unui avion cargo in Dubai, in luna septembrie, anunta Washington Post.