Mahmoud Ahmadinejad: Dreptul Iranului de a detine arsenal nuclear nu se negociaza. Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat miercuri ca dreptul Iranului de a detine capabilitati nucleare nu se negociaza, referitor la posibilitatea inceperii unor discutii cu marile puteri despre controversatul program nuclear al tarii sale. Ahmadinejad a mai anuntat ca singurele discutii pe care le poarta cu marile puteri privesc rezolvarea unor probleme internationale sau eforturile de mentinere a pacii. Diplomatii Uniunii Europene sunt inca optimisti, ei declarand ca pozitia lui Ahmadinejad nu inchide subiectul despre programul nuclear al Iranului, ci doar intareste atitudinea Iranului de a avea aceleasi drepturi cu alte state de a detine arsenal nuclerar, scrie Reuters.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Boeing opreste testele de zbor pentru avionul 787 Dreamliner. Boeing a anuntat miercuri oprirea testelor de zbor pentru aeronava de cursa lunga 787 Dreamliner, in urma unui incendiu la bordul unuia dintre avioanele aflate in teste. Purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca se vor concentra pe testele facute la sol si vor amana toate testele aeriene pana dupa rezolvarea incidentului. In timpul testelor de zbor de marti, unul dintre avioanele Boeing 787 a fost nevoit sa aterizeze de urgenta din cauza unui incendiu care a umplut cabina de fum. Cauzele producerii incendiului sunt pentru moment necunoscute. Acesta este cel mai important incident de la inceperea testelor de zbor din luna decembrie 2009. Momentan nu se stie pentu cata vreme programul va ramane suspendat, compania accentuand ca la bordul lui 787 Dreamliner s-a produs un incident, nu un accident, anunta AFP.

Al-Qaeda pregateste mai multe atentate de tipul celui de la Mumbai. Al-Qaeda planuieste atacuri de timpul Mumbai asupra Europei si Americii, sunt de parere oficialii celor doua entitati. Descoperirea unor planuri ale retelei teroriste de a ataca simultan diverse orase din Anglia, Germania si Franta a facut ca SUA sa initieze o campanie fara precedent de avertizare a cetatenilor sai care au calatorit in luna octombrie in spatiul European. Oficialii europeni care gestioneaza lupta impotriva terorismului cred ca planurile Al-Qaeda sunt programate sa aiba loc pana la finele anului 2010. In noiembrie 2008 au avut loc o serie de atentate in Mumbai, India, executate de un grup de rebeli afiliati Al-Qaeda care au tras focuri de arma in diferite puncte din oras, hoteluri, gara, centrul evreiesc etc, omorand peste 160 de persoane, informeaza CNN.

Aflat in coma de 5 ani, Ariel Sharon va fi mutat in locuinta personala. Fostul premier israelian Ariel Sharon, care se afla in coma de aproape 5 ani, va fi transferat la locuinta sa unde va ramane sub ingrijirea familiei. Sharon s-a aflat pana acum internat la Sheba Medical Center. Politia va escorta masina salvarii in drum spre ferma fostului premier unde toate echipamentele medicale necesare au foat deja instalate. Experti si medici il vor supraveghea in primele zile la domiciliu pentru a decide daca Shron poate primi acasa ingrijirea medicala adecvata. In varsta de 82 ani, Ariel Sharon a suferit un accident vascular la 5 luni dupa schimbarea strategiei sale politice constand in scoaterea colonistilor si a soldatilor evrei din Fasia Gaza dupa 38 de ani de ocupatie, scrie Ria Novosti.

Ministrul culturii din Italia, aproape de demisie dupa prabusirea unei case din Pompei. Ministrului italian al culturii Sandro Bondi i s-a cerut miercuri demisia in Paralament dupa ce o casa din situl arheologic de la Pompei s-a daramat. Partidul Democratic impreuna cu Partidul Italia Valorilor au inaintat o motiune pentru demiterea lui Bondi. Casa Gladiatorilor, apartiand in epoca lui Marcus Lucretius Fronto ale carui aventuri in lupte si cuceriri amoroase fusesera zugravite pe fatada casei, s-a prabusit sambata ramanad doar un morman de moloz. Bondi nu considera insa ca trebuie sa demisioneze, afirmand ca problemele cu care se confrunta situl arheologic Pompei ca si multe alte monumente istorice sunt vechi si ca nici o guvernare nu a venit cu solutii sau cu strategii eficiente. Bondi a adaugat faptul ca respectiva casa nu s-a daramat din cauza taierii fondurilor ci din cauza unui management defectuos al autoritatilor locale, anunta AFP.

Un fan al Formulei 1 si-a construit in 3 ani propriul circuit. James Michael Harlan, designer american si pasionat de masini a construit in 3 ani macheta fidela a circuitului de Formula 1 de la White Lake. Macheta este compusa din miniaturi realizate la o scara de 1:32 a masinilor de curse, podiumului si a tuturor celorlalte elemente ale circuitului. Pista are o lungime de peste 44 metri si seamana izbitor cu originalul. Faptul cel mai surprinzator este acela ca Harlan a folosit materiale obisnuite in demersul sau, ca banda de cupru sau fire electrice pe care le-a retusat cu vopsea. Americanul organizeaza curse pe propriul circuit la care participa aproximativ 30 de persoane, dupa modelul curselor adevarate, cu runde de calificare, opriri la boxe si toate cele necesare unui curse autentice, care dureaza chiar si 24 de ore. Pentru realizarea capodoperei, Harlan a cheltuit pana acum 6.000 de dolari si a investit peste 7.000 ore de munca. Cu toate acestea, iubitorul de masini declara ca se afla la inceput si ca doreste sa-si imbunatateasca proiectul, informeaza Oddity Centrall.