George Bush este acuzat de plagiat pentru memoriile sale. Memoriile lui George Bush de la Casa Alba sunt intesate de anecdote care par sa fie furate din alte carti si articole care fac referire la aceasta institutie. The Huffington Post a sesizat o asemanatoare izbitoare intre cateva scrieri publicate anterior si anecdotele pline de umor din memoriile lui George Bush, inclusiv relatari legate de anumite evenimente la care fostul presedinte american nu a fost prezent. Bush imprumuta numeroase expresii din cartea autorului Bob Woodward, intitulata "Bush in razboi" si publicata in 2002. Aceasta lucrare a fost intens criticata de Casa Alba pe motiv ca ar prezenta informatii inexacte. De asemenea George Bush este suspectat de a fi plagiat scrierile fostului secretar de presa Ari Fleischer. Fostul presedinte american a mai preluat un citat si dintr-un interviu acordat de John McCain pentru "Washington Post", cu privire la Irak. Acesta prezinta informatia in cartea sa in asa fel incat cuvintele plagiate par sa ii fi fost adresate de McCain insusi, informeaza The Guardian.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Noi obiecte ce au apartinut Titanicului au fost descoperite dupa un secol. Cele 14 obiecte nou descoperite au stat pe fundul oceanului timp de aproape un secol. Printre acestea se numara si o carte postala care ilustreaza Palatul Westminster din Londra, cateva partituri, o bancnota de 5 dolari americani si un timbru britanic de 5 centi. Noile descoperiri vor putea fi vizionate in cadrul evenimentului "Titanic: Expozitia de artefacte" din Londra. La suprafata au mai fost aduse si sticle de parfum, un ceas de buzunar din aur, haine de lux, vase, tacamuri si vesela. Obiectele vor fi puse la dispozitia publicului alaturi de alte relicve ale Titanicului, cu scopul de a contura o imagine completa asupra a ceea ce constituia viata pe vestitul vas de croaziera, anunta CNN.

Regizorul spaniol de film Luis Garcia Berlanga a murit la varsta de 89 ani. Regizorul de film Luis Garcia Berlanga, care suferea de Alzheimer, a murit sambata in casa sa situata la periferia Madridului. Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a adus un omagiu regizorului in aceasta duminica, numindu-l "unul dintre cei mai importanti regizori de film din cultura spaniola". Berlanga este cunoscut in mod special pentru filmul "Bienvenido, Mr Marshall!", o reusita comedie satirica a anilor '50, relateaza BBC.

Finlanda va construi un buncar pentru deseurile nucleare proiectat sa functioneze pentru 100.000 ani. Finlanda a gasit o solutie pentru o problema care macina globul in momentul de fata: depozitarea deseurilor nucleare. In aceasta tara va fi construit primul depozit permanent pentru deseurile nucleare. "Onkalo" este un sistem imens de tuneluri subterane, construit din roca solida si este proiectat sa dureze cel putin 100.000 ani. "Este o regula aceea de a elimina deseurile nucleare in interiorul frontierelor tarii noastre", a declarat Timo Seppala din partea "Posiva", compania care s-a ocupat de construirea buncarului. Constructia este situata in Olkiluoto, la aproximativ 300 km de Helsinki. Definirea conceptului acestei constructii a inceput inca din anii 1970. Buncarul se bazeaza pe o piesa in forma de spirala, care va avea o lungime de aproximativ 5 km si va ajunge la o adancime de 500 m. Deseurile vor fi securizate prin intermediul unui sistem de "bariere multiple", prima dintre acestea fiind constituita din roca solida, iar celelalte fiind realizate din otel si beton, transmite CNN.

Piratii din Somalia sunt responsabili pentru 44% dintre atacurile de pe mare. Piratii din Somalia sunt responsabili pentru 44% din cele 289 de incidente de pe mare raportate in primele noua luni ale anului 2010, conform Camerei Internationale de Comert a Biroului Maritim(IMB) din Marea Britanie. Dintre cele 39 de nave scufundate pe mare, 35 au fost opera piratilor somalezi. Este deja cunoscut faptul ca piratii din Somalia ataca tot mai mult la departare de coasta tarii lor. Potrivit IMB piratii utilizeaza barci de pescuit pentru a ajunge cat mai aproape de sudul Marii Rosii, unde in iulie 2010 au atacat un vas petrolier, acesta fiind primul caz raportat in zona amintita. Piratii detin asupra lor arme automate si grenade propulsate de rachete, potrivit IMB, informeaza The Guardian.

Raport: Nazistii au primit adapost in Statele Unite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Un raport secret sustine ca, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, oficialii americani din domeniul serviciilor de informatii au creat un "adapost sigur" in Statele Unite pentru nazisti si colaboratorii lor, relateaza New York Times. Documentul de 600 de pagini prezinta investigatiile legate de operatiunile Guvernului american ce vizau capturarea nazistilor germani. Raportul, pe care Departamentul american al Justitiei a incercat sa-l tina secret timp de patru ani, detaileaza si confruntarile pe care americanii le-au avut cu alte state, pe marginea soartei criminalilor de razboi. Documentele secrete ofera noi dovezi despre cel putin 25 dintre cele mai importante cazuri cu liderii nazisti, din ultimele trei decenii, vorbind despre succesele si esecurile anchetatorilor din Office of Special Investigations (O.S.I.), creat special in 1979 pentru a deporta nazisti. Raportul vorbeste, printre altele, despre cautarea doctorului Josef Mengele, denumit "Ingerul mortii" la Auschwitz - o parte din scalpul acestuia era pastrat in sertarul unui oficial din Departamentul Justitiei; despre uciderea unui fost soldat din SS in New Jersey, cel mai probabil de catre un grup radical evreiesc; despre identificarea gresita a unui fost agent de paza de la Treblinka, denumit Ivan cel Groaznic, anunta New York Times. (A.N.)