Concurs de superlative la alegerea Elenei Udrea: Soarele PDL, motorul unei generatii, Kill Bill al politicii romanesti, inteligenta, frumoasa si tenace. Vezi in text o selectie VIDEO

48hFoto: Colaj foto

Pe acordurile melodiei "We are the champions" si coplesita de laudele colegilor, Elena Udrea a fost unsa presedintele PDL Bucuresti. La eveniment a participat toata spuma democrat liberala care s-a intrecut in spech-uri care mai de care mai elogioase la adresa acesteia. "Soarele PDL", "frumoasa", "motorul unei generatii", " inteligenta", "un veritabil Kill Bill al politicii romanesti" sunt doar cateva din adjectivele adresate de pedelistii zelosi proaspatului sef al PDL Bucuresti, temperate doar de avertismentele lui Cristian Preda si Vasile Blaga. Desfasurarea democrat-liberalilor a avut ca scop crearea unei imagini de unitate si eliminarea oricarei urme de indoiala ca exista lupte interne in partid si tabere care se lupta pentru functii.

Elena Udrea si-a facut aparitia la eveniment insotita de Emil Boc si de toti liderii conducerii centrale. Incolonati in spatele premierului si a Elenei Udrea s-au aflat Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Liviu Negoita, Sulfina Barbu, Valeriu Stoica si presedintii organizatiilor de sector. Singurul care a "deviat" din coloana a fost Adriean Videanu care a intrat printre delegati, strans maini si a facut glume. La eveniment au fost invitati de onoare presedintele UNPR, Gabriel Oprea si europarlamenatrii Cristian Preda si Elena Basescu.

Experimentul LHC care a recreat Big Bang-ul surprinde fizicienii: Universul timpuriu era un lichid extrem de fierbinte, si nu un nor de gaz

Universul era un lichid extrem de fierbinte imadiat dupa nasterea sa, indica primele rezultate ale experimentului care si-a propus recrearea conditiilor de dupa Big Bang, la LHC, uriasul accelerator de particule al CERN, amplasat in apropiere de Geneva, relateaza The Daily Telegraph.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, imediat dupa nasterea universului, a fost creata o "supa" cu o temperatura de peste 10.000 de miliarde de grade Celsius. Substanta, cunoscuta sub denumirea de plasma quarc-gluon, s-a comportat mai degraba asemanator unui lichid, potrivit cercetatorilor.

Un elev a rezolvat o problema de matematica veche de 2000 ani

Radko Kolev, un elev in varsta de 19 ani, a rezolvat o veche problema de geometrie (problema lui Apollonius) intr-o maniera noua si unica, mentioneaza Novinite. Problema lui Apollonius consta in construirea de cercuri tangente la trei cercuri date intr-un plan. Apollonius a rezolvat aceasta problema faimoasa in lucrarea sa "Tangente".

Ultima solutie oferita la aceasta problema dateaza din secolul 19 si ii apartine lui Joseph Gergonne. Solutia construita de tanarul bulgar pentru problema lui Apollonius este a cincea din istorie.

FOTOGALERIE VIDEO Basescu a avut, la Summit-ul NATO, un scurt schimb de replici cu Sarkozy

Presedintele Traian Basescu a avut, vineri dupa-amiaza, la summitul NATO de la Lisabona, la scurt timp dupa momentul fotografiei de grup a sefilor de stat si de guvern prezenti, un scurt schimb de replici cu omologul francez, Nicolas Sarkozy, relateaza Mediafax. Momentul a fost surprins de la distanta de camerele TV, astfel incat dialogul celor doi presedinti nu se aude, insa in imagini se vede ca cei doi gesticuleaza in timpul discutiei.

Seful statului roman l-a oprit pe Sarkozy, dupa fotografia de familie a liderilor prezenti la summitul NATO, iar cei doi au schimbat cateva replici, dupa care presedintele francez l-a salutat scurt pe omologul roman si s-a indepartat.

Cazul Soric si Harta interlopilor paziti de politisti. Stenograme la Arad: Uita-te pe geam, acuma, o pornit o masina de garda si vine spre tine

Cazul inspectorului sef Aurelian Soric, suspectat ca are relatii cu lumea interlopa, nu este singular in Romania. HotNews.ro a realizat, pe baza relatarilor din presa, o colectie a cazurilor in care politistii s-au implicat in activitatea ilicita a clanurilor interlope. Vezi in text cum un ofiter de politie isi anunta tovarasii de clan ca urmeaza sa fie ridicat, cum un comisar sef s-a implicat in lupta unor clanuri sau cum un sef de politie sta la masa cu interlopii pe care ii cerceteaza.

* Politistii nu sunt singurii care au intrat in lumea infractorilor. DNA si DIICOT ancheteaza sau au trimis in judecata o serie de procurori sefi acuzati de coruptie sau suspecti de legaturi cu crima organizata

* DIICOT a trimis vineri 19 noiembrie in judecata cinci politisti din Galati care faceau parte dintr-un grup infractional de 44 de persoane care ar fi furat fier de la combinatul Acellor Mittal.

Interviu VIDEO ​George Friedman, fondatorul Stratfor: Romania trebuie sa invete sa fie mai periculoasa pentru a exista, sa fie un risc pentru rusi, germani si, de ce nu, americani

UE si NATO nu asigura Romaniei securitatea la care se gandea cand a vrut sa adere, de aceea Romania trebuie sa isi intareasca suveranitatea, sa​ aiba propria politica, bazata pe urmarirea intereselor nationale, spune fondatorul Stratfor, George Friedman intr-un interviu acordat HotNews.ro. Ultimii 20 de ani au fost un interludiu placut in istorie, de acum romanii trebuie sa-si gandeasca viitorul, dar e mai comod pentru ei sa se pretinda neajutorati si sa le decida altii viitorul.

Inainte de a-si incepe calatoria in Romania - saptamana trecuta a fost in Bucuresti -, fondatorul Stratfor a facut o caracterizare deloc flatanta a Romaniei, pe care a explicat-o in interviul pentru HotNews.ro.

Reportaj HotNews.ro/ VIDEO Povestea unei tragedii: etnobotanice, heroina, crima. Cazul Glina. Medicii: etnobotanicele contin substante necunoscute, care pot fi fatale

Cateva luni. Atat dureaza, in multe cazuri, drumul de la etnobotanice la heroina. Primele sunt ieftine, heroina promite senzatii mult mai tari. Tragedia de la Glina, petrecuta la inceputul lunii octombrie, vorbeste singura. Intre groapa de gunoi si vilele cu camere de supraveghere se intinde o mare de case cu saraci. "Sunt multi care consuma etnobotanice. Pusti care spun ca ii fac sa rada, sa se simta bine, dar cu timpul... Si Costi tot asa a inceput si-apoi a ajuns sa-si faca la seringa". Sunt vorbele tinerei in casa careia a fost omorat Petre Ghita, un baiat de 18 ani.

Nuantele unui summit NATO al resetarii relatiei cu Rusia

Obiectivele propuse de summit-ul NATO par sa fie indeplinite: au fost adoptate noul concept strategic si decizia privind un scut antiracheta al NATO integrat cu proiectul american, Rusia a fost invitata sa participe la acest sistem antiracheta si si-a dat acordul de principiu, iar decizia privind inceperea transferului responsabilitatii de securitate fortelor afghane va incepe in 2011 si este preconizat ca afghanii sa aiba controlul asupra teritoriului propriu in 2014. Numai ca sunt o serie de nuante perceptibile la o lectura mai atenta.

Pete in Soare

”Sunt perfect, doamna”, a hahait Traian Basescu prin 2005 cand, dupa primul an de mandat, era intrebat ce are sa-si reproseze. Autoironia, spontaneitatea si un oarecare cinism l-au salvat, intre altele, de boala care ucide politicieni: contemplatia intensa a sinelui. In politica, in general, in mod special intr-o tara ca Romania, traumatizata de cultul personalitatii, totul este pierdut cand cineva atinge perfectiunea. Pentru ca exact acesta este momentul in care, in mod inexplicabil, nefericitii atinsi de sublimitate o iau razna. Avem deja cazuri clinice extreme. Narcisist incurabil, Emil Constantinescu exista astazi avand un singur tel in viata: acela de a se admira, rastimp, cu morga, in oglinda televizorului. Elena Udrea s-a desavarsit duminica, odata cu intronizarea ei la sefia PDL Bucuresti.