Putin: "Patriotismul este remediul impotriva xenofobiei". Cultivarea patriotismului in societatea actuala ruseasca va contribui la eradicarea conflictelor interetnice existente in aceasta tara, a declarat luni premierul Vladimir Putin in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Stat. Presedintele rus Dmitri Medvedev, care a condus dezbaterea, a schimbat in mod neasteptat ordinea de zi trecand de la subiecte legate de maternitate la metode de abordare a xenofobiei resimtite in Rusia. "Autoritatile sovietice au creat un concept care il depaseste pe acela de relatii interetnice sau interconfesionale. Din pacate acest concept s-a bazat pe ideologie", a declarat Putin. "Cred ca solutia nu este atat de departe de noi, iar aceasta consta in patriotism. Nu numai ca noi nu il folosim si nu il dezvoltam, dar din cand in cand ne este rusine de el", a adaugat Putin, transmite Ria Novosti.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Descoperire: Alimentatia oamenilor de Neanderthal cuprindea legume fierte si carne. Oamenii de stiinta si-au adaptat punctul de vedere referitor la dieta oamenilor de Neanderthal in urma descoperirii unor urme de mancare gatita pe dintii fosilizati ai acestora. Cercetatorii au gasit resturi de mancare gatita, seminte si legume pe dintii a trei oameni de Neanderthal descoperiti in pesterile din Irak si Belgia. Printre resturile de alimente identificate se aflau si "particule de amidon din ovaz si nuferi care demonstrau faptul ca ar fi fost fierte". Aceste indicii sunt primele care confirma faptul ca alimentatia oamenilor de Neanderthal cuprindea legume fierte, dar si carne obtinuta prin vanarea animalelor salbatice, relateaza The Guardian.

Peste 50 de animale au murit intr-un incendiu la circul din St. Petersburg. Aproximativ 50 de animale au murit luni in flacari in timpul unui incendiu ce a cuprins circul aflat la periferia orasului Sankt Petersburg. Viata angajatilor circului nu a fost pusa in pericol, insa aproximativ 50 de animale exotice au murit in urma acestui eveniment. Un sconcs, mai multi dihori, cateva maimute si iepuri s-au numarat printre victimele incendiului, transmite Ria Novosti.

Barcelona: Desenele cu care sunt decorate obloanele magazinelor aduc amenzi de pana la 600 de euro. Vanzatorii din Barcelona credeau ca pot contribui la infrumusetarea orasului lor atunci cand si-au pictat obloanele magazinelor cu graffiti, pentru a stopa vandalizarea cladirilor. Autoritatile spaniole au decis amendarea acestora cu pana la 600 de euro pentru "comportament antisocial". Consiliul Local din Barcelona a hotarat ca desenele cu care obloanele magazinelor sunt decorate "degradeaza fatadele cladirilor" si a amendat recent aproximativ 160 de detinatori de magazine in baza acestei hotarari. "Legea se raporteaza la graffiti ca la ceva care polueaza spatiul public, care devalorizeaza patrimoniul nostru si care degradeaza fatadele cladirilor", a declarat un purtator de cuvant al Consiliului Local, relateaza The Guardian.

Bulgaria: Politistii vor trebui sa urmeze cursuri de "comunicare sociala". Angajatii Ministerului de Interne din Bulgaria vor trebui sa urmeze o serie de cursuri menite sa le imbunatateasca abilitatile de comunicare. Aproximativ 2000 de ofiteri de politie bulgari vor fi implicati in proiectul "Politisti competenti din punct de vedere social mai aproape de societate", iar 800 dintre acestia vor urma un training de trei zile. Proiectul este de talie internationala si va costa 217.500 de euro, scrie Novinite.