SINTEZA Cele mai importante evenimente ale anului 2010 in lume: salvarea Greciei de la faliment, accidentul aviatic in care si-a pierdut viata Lech Kaczynski, dezastrul ecologic din Golful Mexic si scandalul Wikileaks

Retrospective HotNewsFoto: Colaj foto

Accidentul aviatic in care si-a pierdut viata presedintele polonez Lech Kaczynski (10 aprilie), scandalul de spionaj si "schimbul" de spioni dintre Rusia si Statele Unite (luna iulie), atentatul de la metroul moscovit, soldat cu moartea a 39 de persoane (29 martie), cutremurul din Haiti soldat cu 250 de mii de victime (12 ianuarie), inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume (Dubai, luna ianuarie), operatiunea de salvare a celor 33 de mineri chilieni blocati timp de 69 de zile in subteran si, evident, scandalul iscat de dezvaluirile site-ului Wikileaks sunt evenimentele care au tinut capul de afis in anul 2010 in lume.

Top 20 cele mai relevante evenimente ale lui 2010 in industria auto

Anul care se incheie a fost unul al revenirilor, iar producatorii suedezi Volvo si Saab si-au gasit noi proprietari si au demarat relansarea, in timp ce General Motors a revenit in mod triumfal pe Bursa. 2010 a fost un an negru pentru Toyota si Potiac, dar nici Daimler nu a stat pe roze. In Romania s-a vorbit mult despre lansarea Duster, iar Renault a deschis centrul de incercari de la Titu. Am fost martori ai anuntului Ford care a decalat cu un an calendarul de investitii de la Craiova si am asistat si la balbaielile ministeriale legate de anvelopele de iarna. Intra in articol pentru a citi despre cel mai reusit program Rabla dar si despre noua taxa auto care va fi mai mare decat au sustinut in mod repetat guvernantii.

​RETROSPECTIVA Topul celor mai relevante 15 momente ale lui 2010 in domeniul IT

Anul care se incheie a fost dominat de aparitia televizoarele 3D si de invazia tablet PC-urilor, in timp ce Amazon a lansat e-reader-ul Kindle in 100 de tari. 2010 a fost plin de probleme pentru Google care s-a aflat in conflict cu autoritatile chineze pe tema cenzurii, dar si cu cele europene pe tema Street View. Pe plan local Google a deschis mult-asteptatul birou in Romania, in timp ce companii din Polonia au facut achizitii in domeniul IT local. Anul acesta a fost anuntata si una din cele mai mari tranzactii din IT-ul ultimilor ani, iar in SUA s-au adoptat in premiera reguli pentru mentinerea macar partiala a neutralitatii internetului.

Retrospectiva Cele mai importante evenimente ale anului 2010 din piata bancara. Vezi cum au evoluat relatiile clienti-banci si BNR-banci comerciale. Urmeaza un 2011 la fel de dificil

Pentru sistemul bancar local, 2010 a fost un an mai dificil decat cel anterior. Pe fondul contractiei economice, rentabilitatea businessului bancar nu avea cum sa creasca. De la finantarea companiilor si a populatiei, bancile s-au re-orientat spre Stat, plasandu-si banii in titluri. Clientii le-au sarit la beregata, Guvernatorul le urecheaza atat in intalnirile formale cat si in cele informale, chiar daca mai mult nu indrazneste sa faca. Oamenii de afaceri le acuza de lacomie, in vreme ce ANPC si Consiliul Concurentei le aplica amenzi peste amenzi. Singura victorie a bancilor este cea legata de Ordonanta 50/2010, care a fost pana la urma votata in forma preferata de bancheri. Tot ca element important din zona bancara a fost vizita presedintelui Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, la Bucuresti. Venita intr-un moment in care Guvernul le taiase ilegal salariile angajatilor BNR, Trichet nu a dat mesaje consistente cu ocazia vizitei sale.

RETROSPECTIVA 2010 Cele mai importante momente ale sportului romanesc - fotbalul, din nou corigent

Anul 2010 a adus medalii importante pentru sportul romanesc, Antoniu Buci (haltere), Ninel Miculescu (haltere), Daniela Dodean si Elisabeta Samara (tenis de masa), Ana Porgras (gimnastica) si echipa nationala de handbal feminin a Romaniei fiind doar cateva dintre exemplele pozitive pentru anul care se va incheia in doar cateva zile. La polul opus se gaseste fotbalul, sportul rege fiind dator la capitolul rezultate. Februarie 2010, Unirea Urziceni este eliminata din 16-imile Europa League, campioana Romaniei a ajuns in primavara europeana dupa ce a reusit 8 puncte in faza grupelor din Champions League (record absolut pentru echipele din Liga 1).

VIDEO Top HotNews.ro - Cele mai bune filme ale anului 2010

HotNews.ro va prezinta cele mai bune filme autohtone si straine care au rulat in 2010 in salile din Romania. Pentru ca e greu sa adunam mere cu pere, eliminam pozitiile clasamentelor si pastram acolada best of-ului. "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", al treilea film al lui Andrei Ujica, ne-a impiedicat ca niciodata de la alcatuirea unui top autohton, confirmandu-ne ideea ca e imposibil sa compari filme diferite ca gen, conventie, emotie -si sa le departajezi astfel incat sa iti ramai fidel pana la capat. Odata ca nu iti e clar care sunt criteriile - valoarea detasata de impactul emotional sau emotia pe care ele ti-au provocat-o. "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" nu te atinge la nervul sensibil, nu iti ridica nodul in gat ca "Marti, dupa Craciun" (de Radu Muntean) sau "Felicia, inainte de toate" (de Radulescu & de Raaf), dar nu poti nega ca e filmul cel mai inovativ, mai inteligent si mai interesant al anului.