Dmitri Medvedev va merge la schi cu Arnold Schwarzenegger. Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a acceptat, printr-un mesaj postat pe Twitter, o propunere din partea lui Arnold Schwarzenegger de a merge la schi. Schwarzenegger, care si-a incheiat luni mandatul de guvernator al statului american California, a utilizat site-ul Twitter pentru a-l invita pe presedintele rus sa schieze cu el. Medvedev, care este pasionat de schi, i-a urat, luni, noroc si succes in noile sale interprinderi fostului guvernator, potrivit agentiei ruse. Arnold Schwarzenegger, in varsta de 63 de ani, a fost guvernatorul Californiei timp de sapte ani. El a fost ales in acest post in octombrie 2003 si a fost reales in noiembrie 2006. Medvedev s-a intalnit cu Schwarzenegger vara trecuta, cand guvernatorul l-a insotit intr-o vizita in Silicon Valley. Schwarzenegger a vizitat Rusia in toamna, in fruntea unei delegatii de oameni de afaceri din domeniul inaltei tehnologii, vizitand Centrul de Cercetare IT de la Skolkovo, scrie Ria Novosti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

WikiLeaks: Mahmoud Ahmadinejad a fost palmuit acum un an de comandantul Gardienilor Revolutiei. Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a fost palmuit de un comandant militar, in ianuarie 2010, in cursul unei reuniuni tensionate pentru gasirea metodelor de reprimare a protestelor postelectorale, arata documente dezvaluite de WikiLeaks. Incidentul, care se pare ca a avut loc in cursul unei reuniuni a Consiliului Suprem de Aparare Nationala la doua saptamani dupa uciderea mai multor protestatari, a fost descris intr-un mesaj diplomatic american trimis la Washington de ambasada americana din Azerbaidjan in februarie 2010. Potrivit unei surse iraniene, presedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost palmuit de Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revolutiei, pentru ca sugerase ca unele dintre masurile restrictive impuse presei ar trebui relaxate, anunta New York Times.

Polonia estimeaza ca va adopta moneda euro in 2015. Polonia si-a propus sa indeplineasca criteriile de la Maastricht cat mai repede posibil si estimeaza ca 2015 este data cea mai realista pentru adoptarea monedei unice europene, a declarat marti adjunctul ministrului de finante Ludwik Kotecki. ''Intentia guvernului este de a indeplini criteriile nominale de convergenta si alte conditii formale pentru a adopta euro cat mai repede posibil. Guvernul va continua masurile necesare pentru a adopta euro cat mai repde posibil'', a declarat Kotecki, raspunzand unei interpelari in parlament. "Data cea mai realista pentru adoptarea euro este 2015'', a estimat Kotecki. Varsovia va intocmi ''un plan national pentru adoptarea euro'' pana la sfarsitul trimestrului al treilea al anului 2011. ''Planul national pentru adoptarea euro va fi cel mai important document al Poloniei pe calea sa catre euro, continand un calendar detaliat al etapelor succesive de pregatire pentru adoptarea euro'', a subliniat Kotecki, informeaza AFP.

Mii pe persoane evacuate din cauza intemperiilor din sudul Chinei. Peste 22.800 de persoane au fost evacuate marti dupa-amiaza in provincia Guizhou, din sud-vestul Chinei, dupa ploile cu grindina inregistrate in ultimele zile ce au afectat si chiar au distrus o serie de case, au anuntat autoritatile locale. Peste 208 case s-au prabusit deoarece acoperisurile nu puteau suporta greutatea ghetii acumulate, a afirmat un purtator de cuvant la serviciilor de urgenta. Ploaia cu grindina a avariat de asemenea 1.455 de acoperisuri. Circulatia pe unele autostrazi a fost blocata sau inchisa din cauza ghetii, mii de persoane ramanand blocate in vehicule, potrivit departamentului de transport din Guizhou. Peste 79.100 de hectare de teren agricol au fost afectate de ploaia cu grindina. Potrivit prognozei din provincie, vremea rece si ploioasa va continua in urmatoarele cinci zile, scrie Reuters.

Kirghistan: Un varf din muntii Tian Chan va purta numele Vladimir Putin. Kirghistanul a decis sa denumeasca Vladimir Putin un varf din muntii Tian Chan, cu o inaltime de 4.446 metri, a declarat un purtator de cuvant al guvernului de la Biskek. Un alt varf din acesti munti poarta deja numele fostului presedinte rus Boris Eltin. Decizia guvernului acestei mici republici din Asia centrala trebuie sa fie ratificata de Parlament pentru a intra in vigoare, dar acest lucru nu este decat o formalitate: forul legislativ este pro-rus iar noul premier, Almazbek Atambaiev, a efectuat prima sa vizita in strainatate la Moscova, pentru a se intalni cu omologul sau Vladimir Putin. Kirghistanul a fost teatrul mai multor valuri de violente, in special etnice, in luna iunie, in sudul tarii, soldate cu cateva sute de morti, anunta AFP.