INTERVIU Viata de executor judecatoresc: "Cand politistii din spatele meu au inaintat iar eu m-am retras, Vadim a spus "Stati"

48hFoto: Colaj foto

Paula Somaldoc este femeia care a reusit sa-i tina piept lui Corneliu Vadim Tudor. Europarlamentarul a numit-o “pitica nenorocita”, a insultat-o si este posibil ca aceasta poveste mizera sa nu se fi terminat aici. Dar, intr-o tara locuita de milioane de “pitici nenorociti”, Paula Somaldoc a aplicat legea fara sa clipeasca. Cum gandeste aceasta femeie? Unde isi gaseste forta? Ce anume din povestea evacuarii lui Vadim Tudor a scapat camerelor de filmat? Cititi povestea celor mai intense 24 ore din viata unui executor judecatoresc in Romania.

Cum a descoperit judecatoarea ca Vintu a fost consultat la inima de ginecologul austriac Peter Husslein

Procesul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost amanat pentru luni, 10 ianuarie, dupa aproape sapte ore de dezbateri. In cursul dezbaterilor Judecatoarea de sedinta a explicat cum a constatat ca documentele medicale depuse de avocatii lui Vintu, care atestau o afectiune cardiaca, au fost semnate de un ginecolog. Judecatoarea a facut o simpla investigatie pe Internet si a descoperit un alt aspect: medicul ginecolog Peter Husslein nici nu lucreaza la clinica din Viena indicata de Vintu la termenul precedent. Tot la termentul de vineri 7 ianuarie au fost audiate inregistrarile audio ale discutiilor lui Vintu cu Nicolae Popa si cu alte personaje.

* UPDATE: Tribunalul Bucuresti a transmis un comunicat de presa in care mentioneaza ca specialistul IT a parasit sala de sedinta cu aprobarea completului de judecata si a asigurat suportul tehnic pentru un alt proces aflat in derulare. Reporterul HotNews.ro a transmis eronat ca specialistul IT ar fi parasit sala de judecata pentru ca i s-a terminat programul de munca.

Care sunt judetele cu cea mai mare si cea mai mica pondere in PIB

Mai mult de jumatate din PIB-ul Romaniei este realizat de noua judete plus municipiul Bucuresti, aceste zece unitati administrative avand o populatie de 7,8 milioane, respectiv 36% din populatia tarii, scrie Cristian Orgonas pe blog. Astfel, capitala are o pondere de aproximativ 20% in PIB-ul total, desi nu are decat 9% din populatie. Urmeaza judetele Timis, Constanta, Prahova si Cluj cu procente cuprinse intre 4,7% si 4%.

VIDEO Prima zi de CES: Windows 8, televizoare 3D fara ochelari speciali, primul rival serios pentru Macbook Air si un telefon care are ca accesoriu un laptop

Prima zi a targului de electronice Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, primul si unul dintre cele mai mari din intregul an, a adus noutati care vor defini tehnologia in noul an. Microsoft a prezentat primele detalii despre urmatoarea versiune de Windows, Samsung a lansat un laptop mai usor, mai subtire si semnificativ mai puternic decat Apple MacBook Air, iar Motorola a prezentat un smartphone care are ca accesoriu... un laptop.

Careul de asi. Isarescu, Basescu, Boc si Ialomitianu s-au intalnit pentru a discuta despre viitorul acord cu FMI. Informatia a fost confirmata de BNR

Cu o intarziere care se incadra in sfertul academic, Presedintele Traian Basescu insotit de premierul Emil Boc a ajuns la sediul BNR in jurul orei 11,15 unde s-a desfasurat o intalnire de lucru cu participarea Guvernatorului Mugur Isarescu si a ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu. HotNews a relatat in premiera temele care urmau sa fie abordate (noul acord de finantare cu FMI si alte subiecte care tin de evolutiile economiei din 2011), informatia fiind confirmata dupa circa doua ore de BNR, care a transmis un comunicat.

Presedintia ungara a UE, citata de presa germana: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen a fost amanata

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, zona de liberă circulaţie în Europa, a fost amânată, a anunţat la Budapesta ministrul maghiar de interne Sandor Pinter, citat de agenţia germana de ştiri dpa. Oficialul maghiar, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia UE, a declarat că ambele ţări mai au de îndeplinit “o serie de condiţionalităţi”, astfel că o aderare la termenul fixat este imposibilă în prezent.

Traian Basescu: Problema nu este de intarziere a aderarii Romaniei la spatiul Schegen, ci abuzul. Ori suntem parteneri egali, ori nu

Traian Basescu a declarat joi seara, la TVR1 ca problema Romaniei in acest moment, nu este intarzierea aderarii la spatiul Schegen ci abuzul si precedentul periculos care se creeaza in acest context. Seful statului spune ca "a intuit ceva de la Raportul pe justitie", deoarece se facea mai mult sau mai putin direct o legatura cu Schengen si MCV. Basescu considera "normala o consolidare a stangii", apreciind noua alianta ca fiind "un lucru bun, care va da coerenta opozitiei si va putea oferi solutii alternative".

CEZ Romania isi dezvolta activitatea achizitionand TMK Hydroenergy Power SRL

CEZ Romania SA, membra a CEZ Group, a finalizat achizitia sistemului hidroenergetic din Caras Severin, langa Resita. CEZ Romania SA a cumparat 100% actiunile companiei TMK Hydroenergy Power SRL, potrivit unui comunicat al companiei. Noua companie cumparata de CEZ detine patru lacuri cu baraje- Trei Ape, Gozna, Valiug, Secu si patru micro hidocentrale- Crainicel I, Crainicel II, Grebla si Breazova. Capacitatea totala instalata este de aproximativ 18 MW. Capacitatea instalata a fiecarei unitati este sub 10 MW.