VIDEO Supercomputer-ul IBM Watson si-a zdrobit concurentii umani intr-un concurs de cultura generala

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

​Supercomputer-ul Watson creat de IBM a castigat o runda preliminara a concursului de cultura generala Jeopardy (Stii si castigi), invingand doi concurenti umani cu experienta la acest concurs, scrie Reuters. IBM spune ca marea realizare in domeniul inteligentei artificiale tine de faptul ca Watson a fost capabil sa inteleaga intrebarile puse de prezentator si sa detecteze diverse nunate ale limbajului si apoi a gasit raspunsurile intr-o baza de date preinstalata, Watson nefiind conectat la internet in timpul concursului.

UPDATE VIDEO Calin Rotarus, directorul ARBOinteractive: Ma astept ca piata online sa creasca cu 20-30% in 2011, de la 20 de milioane de euro anul trecut

Piata romaneasca de publicitate online va creste cu 20-30% anul acesta, dupa ce, in 2010, a atins 20 de milioane de euro, estimeaza Calin Rotarus, general manager al regiei ARBOinteractive. "Acum toata lumea stie pe ce picior danseaza si are o strategie mai curajoasa ca anul trecut. Nu ne inchidem in noi ca un arici", spune el. Calin Rotarus a discutat online cu cititorii si in studioul HotNews.ro despre evolutia pietei online in 2010-2011, relatia cu agentiile si efectele reclamelor agasante asupra credibilitatii brandurilor.

Expertiza interceptarilor, noua arma a avocatilor. Cum incearca Vintu, Voicu, Costiniu si Remes sa blocheze judecarea dosarelor

Exceptia de neconstitutionalitate, arma preferata a avocatilor pentru amanarea proceselor, a fost inlocuita cu expertiza interceptarilor. In 2010, dosarul de coruptie al fostului ministru Decebal Traian Remes a fost amanat timp de sapte luni pentru ca avocatii au cerut expertiza inregistrarilor audio-video. La ultimul termen din dosarul Voicu, avocatii au cerut instantei incuviintarea realizarii unei expertize a interceptarilor. Avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu se pregatesc si ei sa ceara expertizarea inregistrarilor.

VIDEO Cronica de film: "The Dilemma" - Cum o da Ron Howard ca sa pice prost

Daca Vince Vaughn n-a facut recent niciun film nou cu Mos Craciun, il putem vedea in "The Dilemma"/"Cum o dai sa fie bine?", un fel de comedie despre sinceritatea relatiilor sentimentale sau de prietenie. Vazand filmul, aveti de ce sa verificati de trei ori daca regizorul e, intr-adevar, acel Ron Howard care a facut "Frost/Nixon" sau "O minte sclipitoare"/"A Beautiful Mind".

FOTOGALERIE Plimbare printr-o statiune din Alpii Francezi - Un orasel dominat de ordine, SUV-uri, cladiri inedite si distractii costisitoare

Cladiri din lemn cu o scara exterioara ce te duce la balconul primului etaj, instalatii pe cablu ingenioase, o biserica moderna cu orga in forma de mana si extrem de multe SUV-uri sunt cateva din lucrurile care-ti sar in ochi intr-o plimbare in Alpe d'Huez, una dintre cele mai cunoscute statiuni din Alpii Francezi. Sentimentul care te domina este insa unul de unitate, aproape nimic nu pare iesit din peisaj iar cladirile sunt pe acelasi tipar, lipsesc sediile de banci cu fatade de sticla si mai toate numele de firme sunt scrise cu culori discrete pe fond maro-galbui.