Guatemala: Fostul presedinte Alfonso Portillo trimis in judecata pentru delapidare. Fostul presedinte al Guatemalei, Alfonso Portillo, a fost dat in judecata pentru delapidare. Portillo neaga faptul ca ar fi furat 15 milioane de dolari de la Ministerul Apararii cat timp a fost la putere, intre anii 2000 si 2004. Procesul a fost amanat in mod repetat deoarece avocatii fostului presedinte Portillo au prezentat o serie de obiectii cu privire la procesul legislativ. Fostul Ministru al Apararii, Eduardo Arevalo, alaturi de fostul Ministru al Finantelor, Manuel Maza, sunt de asemenea implicati in acest proces, scrie BBC.

presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Toshiba va furniza energie regenerabila in Bulgaria prin proiectul "retelelor inteligente". Compania japoneza Toshiba a oferit Bulgariei un proiect de mare amploare in domeniul energiei regenerabile. Proiectul vizeaza implementarea unor "retele inteligente de energie electrica" si fabricarea de masini electrice. Reprezentantii companiei au confirmat faptul ca Toshiba va construi un parc fotovoltaic cu o capacitate de 10 MW langa localitatea Yambol din Bulgaria. Aceasta investitie valoreaza 37,6 milioane de euro si va furniza energie electrica pentru 2000 de gospodarii. In cadrul unei vizite, delegatia bulgara guvernamentala si de afaceri in Japonia, condusa de premierul bulgar Borisov, ministrul bulgar al Economiei, Energiei si Turismului, Traicho Traikov s-a intalnit cu Norio Sasaki, presedintele companiei Toshiba, anunta Novinite.

Autoritatile rusesti au oferit informatii contradictorii cu privire la numarul persoanelor ranite in urma exploziei de la Moscova. Autoritatile rusesti au oferit informatii contradictorii cu privire la numarul persoanelor ranite in urma exploziei ce a avut loc pe cel mai mare aeroport al Moscovei. Reprezentantii Ministerului rus de Urgente au declarat ca 180 de persoane au fost ranite in urma accidentului, in vreme ce Ministerul Sanatatii a comunicat 128 de persoane afectate. O explozie s-a produs luni in zona de sosire a zborurilor internationale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anuntat agentia Interfax. Potrivit unei surse din politie, explozia a fost provocata de un atentat sinucigas. Serviciile speciale rusesti fusesera informate de iminenta unui atentat, dar nu au reusit sa-i prinda pe cei trei suspecti care ar fi organizat atacul de luni, de pe aeroportul moscovit Domodedovo, au afirmat mai multe surse din politie citate de mai multe agentii din Rusia, informeaza Ria Novosti.

Presedintele portughez Anibal Cavaco Silva a castigat un nou mandat. Candidatul reprezentant al conservatorilor Anibal Cavaco Silva a fost reales luni pentru functia de presedinte in Portugalia. Anibal Cavaco Silva a refuzat planul de austeritate propus de guvernul socialist. Postul presedintelui este in mare parte unul simbolic, insa acesta are puterea de a demite prim-ministrul precum si de a dizolva Parlamentul, precizeaza BBC.

Sarkozy declara ca a "subestimat" criza din Tunisia, fosta sa colonie. Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat luni ca guvernul sau a subestimat furia ce i-a condus pe protestatarii tunisieni sa rastoarne guvernul. Acesta a precizat ca Franta va continua sa sprijine Tunisia cu scopul de a consolida societatea democratica. Sarkozy a declarat ca ar fi nepotrivit pentru Franta, care a condus Tunisia pana in 1957, sa se amestece in afacerile sale interne, precizeaza New York Times.