Rezultatul anchetei HotNews.ro: Guvernul a abrogat amendamentul Buda care scapa avocatii de raspunderea penala

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Guvernul a abrogat, printr-o ordonanta de urgenta adoptata miercuri, articolul din legea avocatilor care prevede ca “avocatul nu raspunde penal pentru recomandarile si opiniile profesionale pe care le comunica clientului sau si nici pentru actele juridice pe care le propune clientului sau, urmate de savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala”. HotNews.ro a realizat ampla ancheta care arata ca articolul a fost introdus in lege de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor si a fost sustinut de deputatul PDL Daniel Buda. Care sint efectele ordonantei de urgenta adoptate miercuri de Guvern.

MULTIMEDIA Calea Victoriei si Calea Grivitei ar putea deveni pietonale. Hala Matache nu se mai demoleaza

Calea Victoriei (portiunea cuprinsa intre Guvern si Universitate) si Calea Grivitei (intre Gara de Nord si Piata Amzei), ar putea deveni trasee pietonale dupa largirea strazii Buzesti si crearea bulevardului Uranus, a declarat miercuri Constantin Enache, elaboratorul proiectului. “Nu ar trebui sa ne impiedicam de cele cateva case care se vor demola. Nu spun ca nu imi pare rau ca ele se demoleaza. Insa este un sacrificiu pentru a salva centrul orasului. Daca vom devia traficul pe noua artera, vom putea face pietonale o parte din Calea Victoriei si Calea Grivitei! Astfel va avea toata lumea de castigat! Sa ne amintim cum era Calea Victoriei in perioada interbelica.

​FOTOGALERIE A fost inventat conceptul de USB dublu

Dupa ce au inventat stick-ul ce are memoria inclusa chiar in mufa USB si stick-ul cu doua capete, creatorii de gadgeturi au trecut la rezolvarea uneia dintre problemele utilizatorilor grabiti sau irascibili. Prin noul concept de "double USB", persoana care vrea sa introduca un cablu USB in portul corespunzator nu va mai trebui sa fie atenta pe ce parte introduce conectorul. Creat de Yanko Design, USB-ul dublu cuprinde in interior (dupa cum ii spune si numele) doua straturi de plastic, scrie businessweek.com. Cand USB-ul dublu este introdus in portul computerului, unul dintre cele doua straturi de plastic este impins in afara (vezi fotogalerie).

Cazul Constantin Nicolescu. Ce s-a intamplat in sala de judecata la procesul in care a fost eliberat presedintele CJ Arges

In urma unui proces derulat pe durata a sapte ore, un complet de trei judecatori a decis ca presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de DNA de mai multe acte de coruptie, sa fie eliberat. In timpul procesului cauza lui Nicolescu a fost pledata de trei avocati care au explicat ca liderul PSD Arges, care nu a fost prezent fiind internat in spital, nu este un pericol public. In replica, procurorul de caz, cel care a instrumentat dosarul, a explicat ca dovezile sunt fara dubii si a dezvaluit si ca Nicolescu s-a implicat in promovarea unui judecator la Curtea de Apel Pitesti. In final, judecatorii au decis eliberarea, iar avocatii, rudele si jurnalistii locali au aplaudat la scena deschisa sentinta.

AUDIO Cristian Botez, ziarist roman aflat in Cairo: "Copii si adolescenti sint in mijlocul luptei / Usile hotelurilor sint baricadate cu mobilier / Toti militarii s-au retras in tancuri"

Freelancer-ul Cristian Botez, aflat in acest moment la Cairo, a relatat pentru HotNews.ro evenimentele petrecute in Piata Tahrir pina la mijlocul zilei de miercuri. "Dupa ora 13.00, situatia a degenerat, cele doua tabere ciocnindu-se violent. Adolescenti si chiar copii sint in mijlocul luptei", spune ziaristul roman. Cele mai importante informatii: Pina la ora 13.00 situatia era calma. Pina la acea ora, taberele s-au confruntat verbal. Apoi, situatia a degenerat.

Grila notarilor 2011 – poti cumpara un apartament cu doua camere in centrul Bucurestiului cu 30-40.000 de euro?

In urma cu cateva zile a aparut noua grila a notarilor valabila pentru 2011, iar cifrele in cazul Bucurestiului sunt cel putin surprinzatoare. Astfel, un apartament cu doua camere confort I sporit, construit dupa 1977 si situat pe Bulevardul Unirii, respectiv in centrul capitalei are in grila un pret minim de 38.400 euro, cu 62% mai mic decat in 2010, cand pretul minim era de 102.900 euro, si cu 74% mai mic decat in 2009, cand valoarea de referinta era de 147.000 de euro, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau. Daca luam in considerare faptul ca asemenea apartamente au o suprafata utila de cel putin 50-60 mp ajungem la un pret minim de 700-800 euro/mp. Conform acelorasi evaluari, in aceeasi zona un apartament confort II cu doua camere are un pret minim de 25.000 de euro, iar unul cu trei camere de 35-36.000 de euro.