VIDEO Traian Basescu: Romania va semna in martie un nou acord preventiv cu FMI, pe 2 ani, cu 5 miliarde de euro tinuti la dispozitia tarii noastre. Nu vom mai trage ultima transa din imprumutul de la FMI, in valoare de 1 miliard de euro

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Romania va semna, in luna martie, un nou acord pe 2 ani cu FMI, CE si BM, de tip preventiv, a anuntat presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta duminica, la ora 18:00. Noul acord este in valoare de 5 miliarde de euro (3,6 de la FMI si 1,4 de la CE), bani ce nu vor fi atrasi de Romania, ci vor fi tinuti la dispozitia tarii noastre, si pentru care Romania nu va plati comision.

Dan Voiculescu: Sunt premise parlamentare ca, pana la 25 martie, Traian Basescu sa fie suspendat

Dan Voiculescu afirma ca exista premise parlamentare ca, pana la 25 martie 2011, presedintele Traian Basescu sa fie suspendat din functie. "Din momentul in care vom avea majoritatea in Parlament, va garantez ca Guvernul Boc si presedintele Basescu vor raspunde in fata romanilor. Sunt premise parlamentare ca, pana la 25 martie, Traian Basescu sa fie suspendat", a spus presedintele fondator al PC, intr-un interviu acordat Agerpres.

UE: Toate autoturismele noi vor trebui echipate cu faruri de zi

Autoturismele si utilitarele usoare noi care vor fi vandute in Uniunea Europeana trebuie sa fie echipate, incepand de luni, cu 'faruri de zi', aprinse in permanenta, scopul acestei masuri fiind reducerea accidentelor cauzate de vizibilitatea redusa, anunta AFP. Camioanele si autobuzele trebuie sa se conformeze acestor reglementari din august 2012, in conformitate cu dispozitiile unei legi europene adoptate in 2008, precizeaza Comisia Europeana, intr-un comunicat de presa.

In 2010, peste 70% dintre apelurile la numarul unic de urgenta 112 au fost false. Suceava, singurul judet unde au fost mai multe apeluri reale decat false

Anul trecut, in Romania s-au efectuat peste 21,2 milioane de apeluri la numarul unic de urgenta 112, care poate fi folosit pentru a contacta serviciile de urgenta (ambulanta, pompieri si politie) in orice tara din UE, iar dintre acestea circa 74% au fost false, arata datele Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS). Cele mai multe farse la 112 au fost facute in judetele Bucuresti, Dolj si Iasi, in timp ce Suceava a fost singurul judet din tara unde in 2010 au fost mai multe apeluri reale decat false.

VIDEO ARHIVA A murit Gary Moore, legendarul chitarist al trupei rock Thin Lizzy

Gary Moore, chitaristul legendarei trupe rock irlandeze Thin Lizzy, a incetat din viata duminica dimineata, la varsta de 58 de ani, anunta BBC. Moore a cunoscut gloria in perioada in care era chitarsitul trupei Thin Lizzy, dar a avut si o cariera solo extrem de apreciata, fiind considerat unul dintre cei mai talentati chitaristi ai tuturor timpurilor. Potrivit Mediafax, Gary Moore a sustinut un concert in Romania, anul trecut, in cadrul Ciuc Summer Fest, ce a avut loc la Bucuresti, in luna iulie.

O misiune a NASA a realizat prima fotografie 3D a Soarelui

NASA a realizat prima vedere de 360 grade a intregului Soare, cea mai completa imagine a Soarelui de pana acum. Fotografia a fost realizata datorita navelor spatiale gemene Nasa Stereo (Solar TErrestrial RElations Observatory) care au aliniat camere pe partile opuse ale Soarelui pentru a obtine imaginea, scrie Foxnews. Posibilitatea de a vedea Soarele in ansamblu va permite oamenilor de stiinta sa inteleaga mai bine complicatele modele solare si sa planuiasca misiuni in sistemul solar al robotilor sau al navelor spatiale cu echipaj, spun oamenii de stiinta.

Primul conflict la vedere in USL. Stavarache: Nu voi preda Bacaul mafiei lui Hrebenciuc. Replica lui Hrebenciuc: Alianta este mai presus de vointa oricui

Nici nu s-a uscat cerneala pe protocolul semnat de PSD-PNL-PC si au si aparut conflicte in interiorul Uniunii Social-Liberale. Primarul liberal Romeo Stavarache a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca liberalii de la Bacau "nu vor ceda niciodata orasul mafiei lui Viorel Hrebenciuc". In replica, deputatul PSD a declarat la discutia online de la HotNews.ro ca USL va functiona si la Bacau, fiind "mai presus de vointa lui Romeo Stavarache".