Autoritatile franceze si venezuelene au confiscat 3,6 tone de cocaina. Autoritatile din Franta si Venezuela au confiscat 3,6 tone de cocaina aflata la bordul unui vas in Marea Caraibelor. Ministrul de justitie din Venezuela, Tareck El Aissami, a declarat ca sapte suspecti au fost arestati in timpul operatiunii. Venezuela este un punct important pentru traficantii de droguri care le preiau din Columbia si incearca sa le plaseze mai departe spre Europa sau America. De aceea Venezuela coopereaza cu multe guverne straine pentru lupta impotriva traficului de droguri. Oficialii americani au acuzat insa de multe ori guvernul Hugo Chavez pentru eforturile timide de stopare a traficului de droguri. Presedintele se apara spunand ca tara sa face tot ce este posibil sa impiedice intrarea si mai ales iesirea drogurilor, scrie Fox News.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Noi proteste de strada in capitala Bahrainului. Pe fondul revoltelor care au rasturnat conducerile din Tunisia si Egipt, in Bahrain au loc numeroase proteste de strada. Peste 3.000 de persoane s-au adunat miercuri in centrul capitalei pentru a participa la inmormantarea unuia dintre demonstrati care a fost ucis marti intr-o ciocnire cu fortele de securitate. Regele Hamad bin Isa al Khalifa a transmis condoleante familiei victimei si a declarat ca se va deschide o ancheta pentru lamurirea incidentului. Tot regele a promis ca politia va plati daca se dovedeste ca a folosit forta in mod abuziv. Fortele de securitate si sustinatori ai gruparilor de opozitie au inceput confruntarile in urma cu trei zile in doua localitati din Bahrain, iar in cateva ore demonstratiile s-au extins in mai multe zone din regat. Majoritatea siita din Bahrain se plange de discriminarea sistematica la care este supusa de catre dinastia suniita care conduce regatul. Bahrainul este un aliat cheie al Statelor Unite, aici aflandu-se cartierul general al Flotei a 5-a americane, anunta Reuters.

Generalii americani si rusi discuta la Lisabona despre terorismul nuclear. Mai multi generali din America si Rusia se vor intalni in luna iunie la Lisabona pentru a purta discutii legate de cooperarea dintre cele doua tari in lupta impotriva terorismului nuclear. Discutia va avea loc in cadrul clubului international al comandantilor militari, Elba. In luna octombrie a anului trecut acelasi subiect a facut obiectul unei intalniri de trei zile gazduite de Istanbul la care au luat parte cate cinci generali din SUA si Rusia. Elba, numara peste 2000 de membrii si a fost creat in ianuarie 2005 cu sprijinul lui Vladimir Putin si al sefilor serviciilor secrete, informeaza Ria Novosti.

Doua filme naziste 3D din anul 1936 au fost descoperite in Germania. Producatorul australian Philippe Mora sustine ca a descoperit doua filme 3D de cate 30 de minute, facute de catre nazisti in anul 1936, cu peste 16 ani inainte ca ideea de film 3D sa apara in SUA. Potrivit lui Mora calitatea filmelor este fantastica. Acesta le-a descoperit in timpul realizarii unui documentar despre filmarile naziste in care studiaza maniera in care regimul nazist a folosit filmul pentru a manipula opinia publica. Noua descoperire arata ca cineastii germani erau cu mult superiori celor americani. In SUA imaginea vazuta in relief a fost prezentata pentru marele pubic abia in anul 1953 prin filmul regizorului Andre de Toth, House of Wax. Cele doua filme naziste au fost realizate de un studio independent care lucra pentru ministerul propagandei condus de Goebbels. Philippe Mora crede ca mai exista si alte filmari 3D ascunse in Germania sau in alte tari, scrie The Guardian.

Coreea de Nord sarbatoreste a 69-a aniversare a lui Kim Jong-Il. Coreea de Nord sarbatoreste a 69-a aniversare a liderului sau Kim Jong-Il, potrivit unui grup de transfugi, festivitatile fiind mai reduse decat de obicei in special din cauza lipsurilor alimentare cronice. "Intreaga tara este plina de mandrie si bucurie", a scris marti agentia oficiala de presa KCNA in ajunul aniversarii liderului singurei dinastii comuniste din lume. Kim Jong-Il, care a suferit un atac cerebral in august 2009, conform serviciilor secrete, a angajat un proces de succesiune in favoarea celui mai mic fiu al sau, Kim Jong-Un, in varsta de 28 de ani. Spectacole artistice, un festival de cinema, un spectacol de natatie sincronizata si un festival in jurul Kimjongilia, o begonie hibrid dedicata liderului nord-coreean, alcatuiesc programul manifestatiilor, in timp ce strazile capitalei au fost bogat decorate. Din avioane au fost aruncate, ca in fiecare an, dulciuri, cadouri si biscuiti in opt insule din Marea Galbena, informeaza AFP.