Evolutia pretului la carburanti: Romania versus 31 de tari europene

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Comparativ cu maximul inregistrat la mijlocul anului 2008, atunci cand barilul de petrol costa peste 140 dolari, in decembrie 2010 pretul benzinei la pompa era in Romania cu 18% mai mare, acest procent situand tara noastra pe locul doi in Europa, dupa Grecia, in timp pretul mediu la nivelul UE a scazut in aceeasi perioada cu 4%.Potrivit INS, in ianuarie 2011, pretul carburantilor a mai crescut cu 2,2% fata de decembrie, evolutie care nu va face decat sa ne consolideze pozitia in clasament.

Premiile Oscar 2011: "The King's Speech", cel mai bun film - Regele nu s-a balbait si nu s-a inclinat

Corul de copii care a cantat la final "Over the Rainbow" si exaltarea Annei Hathaway n-au adus mai multa savoare editiei cu numarul 83 care nu a fost deloc extraordinara, asa cum se anuntase, si care a consacrat "Discursul regelui" ca cel mai bun film al anului 2010, expediind la colt "Reteaua de socializare", ca si pe fratii Coen.

Un roman din Libia povesteste cum a reusit sa ajunga pe aeroportul militar din Tripoli

F., un roman care munceste in Libia, povesteste cum a ajuns pe aeroportul militar Mettiga din Tripoli, unde isi va petrece noaptea de duminica spre luni in asteptarea unui avion care il va transporta, in cursul diminetii, spre Milano."Am ajuns cu Nuno (portughez) si Neboja (sarb) din desert de la Gazprom si am aterizat pe Mettiga-aeroport militar din Tripoli.

Ce stat sufera cel mai mult din cauza crizei din Libia si cu ce scenarii se opereaza in zona

Revolta în Libia continuă să inflameze preţurile petrolului si sa-i ingrijoreze din ce in ce mai mult pe oficialii guvernelor. In Romania, instabilitatea libiana s-ar putea traduce prin scumpirea la pompa a carburantilor, masura care va afecta tinta de inflatie a BNR prin antrenarea cresterilor altor preturi. Statistic vorbind, cei mai afectati de criza din Libia -prin prisma importurilor de petrol- sunt italienii, francezii si germanii (conform Agentiei Internationale a Energiei- AIE). Ceea ce ingrijoreaza insa cel mai tare, in ciuda asigurarilor venite dinspre arabi, este incertitudinea din zona. Scenariile nu sunt deloc optimiste, iar recentul atentat de la cea mai mare rafinarie din Irak demonstreaza vulnerabilitatea zonei.

VIDEO Anatomia unui fenomen: Tratamentul la AKH Viena

Ai incredere in sistemul medical romanesc de stat? Ti-ai lasa copilul pe mana doctorilor romani care uneori fac minuni, dar care sunt nevoiti in multe alte dati sa lucreze in conditii dificile? Statisticile arata ca, tot mai mult in ultima vreme, raspunsurile la aceste intrebari trimit catre o alta tara. Austria este statul care gazduieste cel mai mare spital al Europei. Si, paradoxal sau nu, trateaza an de an un numar impresionant de romani. Cum s-a transformat Romania in unul dintre cei mai mari exportatori europeni de pacienti si de ce aleg romanii sa se trateze la Viena?

VIDEO UPDATE Partea a II-a. Kelemen Hunor este noul presedinte al UDMR: Doresc sa fiu presedintele puternic al unei Uniuni puternice

Kelemen Hunor a castigat alegerile pentru functia de presedinte al UDMR, cu 371 de voturi pentru. Consilierul prezidential Eckstein-Kovacs Peter a obtinut 118 voturi in timp ce deputatul Olosz Gergely a primit doar 47 de voturi. "Doresc sa fiu presedintele puternic al unei Uniuni puternice", a declarat Kelemen Hunor, dupa anuntarea rezultatelor.

Andrei Plesu despre "gandirea de meci" a romanilor: Rapidisti cu stelisti, basescisti cu pontisti si cu antonescisti. Lumea noastra arata ca un stadion fara arbitri

"Ar fi nevoie de cateva figuri care sa impuna respectul, nu simpatia. Nu hazul, nu carisma personala e cea care poate produce o politica adevarata. Asta produce populism, inflamatii sentimentale, gandire de meci", a explicat Andrei Plesu in cadrul unei intalniri despre "morala, morale si printipuri", sustinuta la Institutul Cultural Roman saptamana aceasta.

Excedent bugetar de 819 milioane lei dupa prima luna a anului, echivalentul a 0,15% din PIB

Bugetul general consolidat a inregistrat in luna ianuarie un excedent de 819 milioane de lei in luna ianuarie, adica 0,15% din PIB, fata de un excedent de 15 milioane de lei in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP). Soldul pozitiv s-a datorat unor incasari cu 500 milioane de lei mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, in vreme ce cheltuielile s-au diminuat cu 300 milioane de lei.

​FOTOGALERIE Cine sunt vecinii nostri? Speciile de pasari care traiesc in Bucuresti

Impartim acelasi spatiu, respiram acelasi aer! Uneori le vedem, alteori le auzim, dar de cele mai multe ori trecem fara sa le observam, prea procupati de noi, de ale noastre. Ne place cantecul lor, penajul colorat, mutritele curioase sau imbufnate! Uneori ne enerveaza! Cel mai bine le auzim in diminetile de vara cand canta cu foc si zboara vesele din creanga in creanga. De vazut, le vedem iarna cand nu mai sunt camuflate de frunzele copacilor si, manate de foame, se aproprie mai mult de om. Dar ce stim despre ele, vecinii nostrii? HotNews iti prezinta cele mai cunoscute specii de pasari care locuiesc in Capitala si cateva cuvinte despre ele.

Inca o breasla cariata. Alegeri suspecte de frauda la Colegiul Medicilor Dentisti din Bucuresti. Razboi intre generatii sau pentru influenta? ​

Lupta intre generatii, dar si pentru influenta la sefia Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti. Alegerile pentru conducerea forului reprezentativ al stomatologilor din Capitala au fost invalidate. Nu inainte de a se declansa insa un intreg scandal pentru ca organizatorii ar fi trecut in dreptul unor candidati mai multe voturi decat cele existente in urne. Procesul electoral i-a impartit pe doctori in doua tabere. Surse din Colegiu au declarat pentru Hotnews.ro ca miza acestor dispute intre oamenii cu halate albe ar fi de fapt sume foarte mari de bani.

UPDATE Dan Lazar (Finante): Nu exista un vid legislativ. Cristian Radulescu (Taxhouse): Normele metodologice pentru unele declaratii fiscale cu termen limita in 25 februarie nu au fost publicate. Intreaga procedura e viciata

​"Nu exista un vid legislativ in privinta declaratiilor privind impozitul pe profit, iar toate actele administrative fiscale ce urmeaza a fi emise in perioada urmatoare, in legatura cu acest impozit, sunt valabile", a declarat pentru HotNews.ro Dan Lazar, secretar de stat in MFP. "Asistenta contribuabililor se realizeaza prin mai multe modalitati atunci cand apar noutati legislative. Daca am emite Norme Metodologice pentru fiecare modificare in parte, ar insemna sa apara Norme de 300 de ori pe an", a mai spus acesta. Vineri, 25 februarie, Cristian Radulescu, partener la compania de consultanta fiscala Taxhouse a explicat pentru HotNews.ro ca "Intreaga procedura de declarare este viciata, iar eventualele acte administrative ce urmeaza a fi emise de autoritatile fiscale pentru nerespectarea procedurii de declarare si calcul de impozit pe profit stabilita prin actele mentionate (ce nu au fost publicate in Monitorul Oficial Partea I pana la termenul de 25 februarie 2011) sunt susceptibile in a fi considerate nule de drept

VIDEO/AUDIO Profesorul Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice: Societatea nu mai pune la adevarata valoare rolul dascalului. Va trebui un timp extrem de lung pentru a repara ce s-a stricat in educatie

Presedintele Societatii de Stiinte Matematice - profesorul universitar Radu Gologan considera ca dascalul nu este pus la adevarata lui valoare in societate. "Acest lucru nu se intampla numai la noi" - a explicat profesorul Gologan, care si-a exprimat speranta ca noua lege a invatamantului sa repare acest lucru. "Economia trebuie sa functioneze in acest fel incat sa ajungem ca, macar partial, problemele legate de retributie a cadrelor didactice sa se rezolve corect" - a declarat Radu Gologan in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle.

VIDEO Partea I. Cum au curtat opozitia si puterea UDMR la propriul congres

La congresul UDMR care se desfasoara, sambata, la Oradea liderii principalelor partide parlamentare s-au intrecut in a face pe plac maghiarilor. Presedintele PDL Boc le-a multumit udemeristilor pentru participarea la guvernare si s-a declarat convins ca impreuna vor culege roadele deciziilor grele. De partea cealalta a opozitiei, Victor Ponta a avut un discurs scurt, presarat cu glume: "Copilotul meu e maghiar si de cate ori gresim drumul imi spune ca nu am dictat bine limba romana". Si liderul PNL, Crin Antonescu nu a ratat ocazia de a gadila orgoliul udemeristilor, multumindu-i lui Marko Bela, pentru ce "a facut in Romania si pentru Romania". Totusi Antonescu spre deosebire de colegul de alianta a pus punctul pe i si a cerut UDMR-ului sa se decida in cateva saptamani daca raman alaturi de PDL sau trec in tabara opozitiei.

Replicile memorabile ale lui Gaddafi: Shakespeare, un mare dramaturg de origine arab

Replicile memorabile ale lui Gaddafi: Shakespeare, un mare dramaturg de origine araba. Hamburgerul, amestec de libarci, soareci si broaste cu care a fost distrus URSS. Copil teribil al nationalismului arab, "sponsor" oficial al terorismului, batran leu al desertului, rege si bufon. In sahariana kaki, in uniforma militara brodata cu aur, in gandura (imbracamintea beduinilor) sau in costum alb, cu capul acoperit de o sapca sovietica sau de o casca ce ii acopera parul negru si buclat, colonelul Gaddafi este la inceput un soc vizual ... dupa care urmeaza vorbele, relateaza AFP.

Cum incearca rectorii-parlamentari sa scape de incompatibilitate si ce le raspunde Agentia Nationala de Integritate. Vezi in text lista rectorilor incompatibili dupa noua lege a Educatiei

Parlamentarii-rectori incerca, cu ajutorul parlamentarilor - juristi, sa gaseasca o portita legislativa pentru a-si mentine cele doua functii. Noua lege a Educatiei interzice detinerea simultana a functiei de rector cu cea de parlamentar. Comisia Juridica de la Camera Deputatilor a decis, marti, ca "deputatii care detin si functia de rector nu pot fi declarati incompatibili, deoarece la momentul in care au fost alesi legislatia nu interzicea cumulul de functii". Si Camera Juridica a Senatului este asteptata sa se pronunte in cazul conflictului de interese prevazut de Legea Educatiei.

VIDEO Zmeura de Aur: The Last Airbender, regizat de M. Night Shyamalan a castigat patru premii. "Sex and the city 2" - cel mai prost remake, cea mai proasta actrita

"The Last Airbender" al regizorului american M. Night Shyamalan a avut sambata seara "onoarea" de a fi desemnat cel mai prost film al anului, in cadrul celei de-a 31-a ceremonii a premiilor Zmeura de Aur, in timp ce "Sex and the city 2" a primit premiul pentru cel mai prost remake, relateaza AFP. Filmul lui M. Night Shyamalan, care a fost nominalizat la noua categorii, ca si "Twilight Saga: Eclipse", a fost vedeta serii, castigand si premiul pentru cel mai prost scenariu, cel mai prost actor in rol secundar (Jackson Rathbone, care joaca si in "Twilight 3") si cel mai prost regizor.