RATB a incheiat cu Astra Vagoane Calatori SA un contract de 600 de milioane de euro, pentru constructia de tramvaie. Anterior semnarii contractului, directorul RATB, Adrian Crit, a luat un credit de 250.000 RON de la Banca Comerciala Feroviara (BCF). Proprietarul BCF este Valer Blidar. Proprietarul Astra Vagoane este tot Valer Blidar. Si tot Valer Blidar a garantat, cu un cont personal, imprumutul directorului Crit, dezvaluie Kamikaze intr-o ancheta publicata in ultimul numar al revistei.

RATB + Astra = 300 de vagoane x 2.000.000 EUR

Saptamina trecuta, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat incheierea unui acord cu Astra Vagoane Arad pentru producerea de tramvaie Siemens sub licenta. Tramvaiele urmeaza sa fie produse in Uzina de Reparatii "Atelierele Centrale" (URAC) a RATB. Potrivit comunicatului de presa emis cu aceasta ocazie, RATB participa cu "spatiile de productie, utilitatile si forta de munca", iar Astra, care detine licenta de productie pentru tramvaiele Siemens, va realiza investitiile necesare pentru retehnologizarea uzinei si amenajarea spatiilor de productie. Astra Vagoane a anuntat ca va produce la URAC, sub licenta, 300 de unitati din tramvaiul "Imperio". Pretul unui astfel de mijloc de transport, conform declaratiilor lui Adrian Crit, director general al RATB, se va situa in jurul sumei de doua milioane de euro. Numai din vinzarea tramvaielor, deci, asocierea RATB-Astra Vagoane Arad va produce aproximativ 600 de milioane de euro.

Directorul RATB, credit de 250.000 RON Garantat de Valer Blidar

Reprezentantul RATB la negocierile cu Astra Vagoane a fost directorul general Adrian Crit. De altfel, el a si semnat contractul. Crit a fost numit la conducerea Regiei in iunie anul trecut. Inainte de RATB, Adrian Crit a lucrat la Registrul Auto Roman, unde a fost director tehnic. In ceea ce priveste activitatea politica, Adrian Crit este presedintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri din cadrul organizatiei PDL din sectorul 6.

In urma anchetei din editia de saptamina aceasta a revistei "Kamikaze", primarul Sorin Oprescu a dispus constituirea unei comisii care sa ancheteze modul in care Adrian Crit, directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, a incheiat un contract cu Astra Vagoane Calatori Arad pentru producere de tramvaie.

Ancheta integrala in Kamikaze