Exclusiv Raport: Cresterea preturilor la petrol va reduce venitul disponibil al populatiei si ar putea frana cresterea globala. Vezi ce impact are scumpirea benzinei asupra economiilor UE, SUA, Chinei si Japoniei

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Temerile privind o intrerupere a aprovizionarii cu petrol in ciuda asigurarilor date de marii producatori continua sa alimenteze scenarii dintre cele mai pesimiste, alimentand ideea ca situatia din Africa de Nord si Orientul Mijlociu risca sa devina imprevizibila, iar tensiunile din zona nu se vor stinge foarte curand, se arata intr-un raport international facut de analisti economici din intreaga lume pentru o mare banca de investitii, obtinut si de HotNews.ro.

VIDEO Felix-turnatorul, castelul USL si consecventa etica

Excelent cazul Felix pentru a ilustra inspaimantatoarea lipsa de etica in politica, dublul standard si inconsecventa politicienilor. De pilda, liderul PNL, Crin Antonescu, se lupta din toate puterile, prin 2006, s-o excluda pe Mona Musca din PNL cu spectaculosul verdict ghilotina: in PNL nu pot sta laolalta turnatori si turnati. Lasand la o parte ca turnatorii si turnatii convietuiesc astazi pasnic sub Antonescu, mai fac si aliante intre ei. Ce efect va avea insa decizia Inaltei Curti care a stabilit prin decizie definitiva ca Dan Voiculescu, parintele USL condus de Ponta si Antonescu, a turnat la Securitate?

VIDEO Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea cu numele de cod "Felix". Decizia este definitiva si irevocabila

Curtea Suprema a respins, joi, recursul formulat de presedintele fondator al Partidului Consevator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitatea. Decizia este definitiva si irevocabila. Potrivit CNSAS, Voiculescu (senator, vicepresedinte al Senatului) a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ "Mircea". Acesta "a relatat verbal despre contactele si schimburile de pachete intre sportivi romani si cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta" si apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanesti de hochei pe gheata.

VIDEO Adriean Videanu: Coalitia de guvernare discuta un pachet de politici fiscale ce ia in calcul scaderea taxei unice de 16% si scaderea contributiilor sociale

Coalitia de guvernare va discuta "in urmatoarele doua saptamini" un pachet de masuri economice care ar putea include scaderea cotei unice de impozitare (aflata acum la 16%), scaderea contributiilor sociale si simplificarea fiscala, a spus joi Adriean Videanu, prim-vicepresedintele PDL, intr-un interviu pentru HotNews.ro.​

VIDEO Otilia Nutu, expert SAR, despre liberalizarea preturilor la energie: Clientii vulnerabili trebuie sa primeasca energie la pretul de piata, iar pentru plata facturilor sa beneficieze de ajutoare sociale

Intocmirea unui calendar de liberalizare a pietei energiei si asigurarea independentei reglementatorului din sectorul energetic sunt principalele masuri pe care trebuie sa le adopte Guvernul in scurt timp pentru a respecta noile directive europene privind piata energetica. Recent, Ministerul Economiei a supus dezbaterii publice doua acte normative privind transpunerea directivelor 72 si 73/2009 referitoare la piata energiei electrice, respectiv piata gazelor. Insa, aceste propuneri de proiecte nu sunt in conformitate cu directivele europene, motiv pentru care Romania risca procedurile de infringement, a declarat intr-un interviu acordat HotNews.ro, Otilia Nutu, expert al Societatii Academice din Romania.

VIDEO Sedinta de judecata in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii. Fost inspector-sef, membru PSD: "Trofeul Calitatii a fost o manifestare stiintifica deosebita"

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat vineri, 11 martie, un nou termen in dosarul Trofeul Calitatii, in care este inculpat fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase. Magistratii au audiat mai multi fosti sefi ai Inspectoratelor in Constructii implicati in organizarea simpozionului Trofeul Calitatii. O parte dintre martori au recunoscut ca in 2004 erau membri PSD si au povestit cum a fost realizat pas cu pas Trofeul Calitatii despre care procurorii sustin ca a reprezentat de fapt o operatiune de stragere de fonduri pentru campania electorala prezidentiala a lui Adrian Nastase. Pana in prezent au fost audiati 25 de persoane din cei 972 martori inscrisi in dosar.

VIDEO Reactiile japonezilor in timpul cutremurului de vineri: intr-o cafenea, la metrou si intr-o cladire de birouri

Clipuri realizate de amatori si postate pe YouTube arata cum au reactionat japonezii in timpul cutremurului major de vineri. Trei astfel de clipuri arata reactiile unor oameni alertati, dar care isi pastreaza cumpatul intr-o cladire de birouri, intr-o statie de metrou si intr-o cafenea din Tokyo.

Ofiter naval american in Japonia pentru HotNews.ro: In nord, unele cladiri au fost duse cu totul in larg, iar de la tarm aratau ca niste nave foarte mari

“Eram pe nava cand s-a produs cutremurul, a fost primul cutremur pe care l-am trait. Sunt localizat la baza navala Yokosuka, din prefectura Kanagawa, aproape de Tokyo. Comunicatiile si electricitatea nu functioneaza in multe zone, sunt multe blocaje de trafic pe autostrazi si am mai multi prieteni blocati in trenuri de mare viteza din cauza problemelor cu electricitatea”, a declarat pentru HotNews.ro Brandan Pondexter, ofiter naval in armata americana din Japonia.