Noutati din culisele bataliei din PDL. Boc castiga teren in fata lui Blaga. Preda, Macovei si Voinescu renunta la candidatura, dar lanseaza dezbateri

48 de ore pe HotnewsFoto: Colaj foto

Adversari in competitia pentru conducerea democrat liberalilor, Emil Boc si Vasile Blaga au decis sa faca pace temporar pentru binele partidului, au declarat pentru HotNews.ro surse PDL. In timp ce echipele de strategie pregatesc textul motiunilor si programul, cei doi lideri ai PDL se declara prieteni pe viata. Conform surselor Hotnews.ro, Boc si Blaga isi vor anunta candidatura la sefia PDL in aceeasi zi pentru a da un semnal de unitate la nivel public. Intre timp tripleta Preda-Macovei- Voinescu si-au facut publica platforma de dezbatere si renunta la intrarea in cursa pentru conducerea PDL.

Prefectul Capitalei: Legea privind cainii maidanezi trebuie sa protejeze si oamenii, nu doar animalele

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a sustinut miercuri ca problema cainilor fara stapan trebuie sa fie rezolvata astfel incat sa fie protejati in primul rand oamenii, transmite Agerpres. Intr-o dezbatere despre cainii maidanezi care a avut loc la Comisia pentru administratie a Camerei Deputatilor, la care au luat parte si reprezentanti ai ONG-urilor, prefectul a spus ca deciziile pe acest subiect trebuie luate de autoritatile locale

VIDEO FOTOGALERIE Cum arata noul terminal Finger al aeroportului Henri Coanda​

Aeroportul international Henri Coanda are incepand de astazi un nou terminal, construit la standarde europene pentru a face fata traficului marit de calatori. Noul terminal are o suprafata de 16.600 de metri patrati, creste numarul portilor de imbarcare de la 9 la 24 si are locuri de asteptare pentru 1.500 de pasageri, de trei ori mai mult decat avea aeroportul in total inainte de constructie.

De ce creste leul

Una dintre cel mai interesante dezbateri care are loc in acest moment este legata de evolutia cursului valutar: oficiali ai BNR sustin ca intarirea leului este justificata din punct de vedere economic, in timp ce unii analisti sustin ca aceasta evolutie nu are in principal legatura cu mersul economiei, ci cu raportul existent pe piata valutara intre cerere si oferta. Cum stau lucrurile de fapt?

Johann Lurf, CEO Volksbank Romania: "O noua crestere a ratelor poate avea loc daca leul e stabil sau in scadere. Convertirea creditelor in moneda locala devine mai interesanta"

"Intregul sistem bancar a fost coplesit de OUG 50. Personal, prefer sa spun doar ca acest moment a reprezentat o lectie costisitoare atat pentru clienti, cat si pentru institutiile de credit", a declarat Johann Lurf, presedintele executiv al Volksbank Romania (VBRO) intr-un interviu pentru HotNews.ro. In opinia sa, "ajustarile si modernizarea sistemului administratiei publice trebuie sa continue, intrucat exista multe aspecte care necesita schimbari pozitive". Lurf mai vorbeste despre diferentele dintre Romania si Cehia (unde a condus 14 ani Volksbank Cehia), despre viitoarea evolutie a ratelor in franci elvetieni si posibile preluari bancare care ar putea avea loc in 2011.

VIDEO Muncitorii de la Fukushima, la limita rezistentei umane

Impinsi la limitele rezistentei umane, angajatii centralei nucleare din Fukushima primesc zilnic doze enorme de radioactivitate si nu-si parasesc combinezoanele de protectie decat pentru a se strecura sub o patura de plumb, relateaza AFP.Din momentul in care centrala Fukushima Daiichi (Fukushima 1) a fost afectata de cutremurul cu magnitudinea de 9, urmat de un tsunami cu o inaltime de pana la 14 metri, tehnicienii, "super pompierii" si militarii lupta sa previna un dezastru si mai mare, intr-un mediu extrem de radioactiv.

Romtelecom continua achizitiile pe segmentul de televiziune prin satelit: Cumpara activele si clientii AKTA Satelit

Digital Cable Systems a semnat cu Romtelecom contractul pentru vanzarea activelor si a bazei de clienti de televiziune prin satelit, au anuntat intr-un comunicat comun cei doi operatori de comunicatii. Pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati, se precizeaza in comunicat. La inceputul acestei luni, Romtelecom a anuntat ca a semnat cu DTH Television Group, proprietarul televiziunii digitale prin satelit Boom TV, contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti ai acestui operator.

Din culisele demisiei lui Severin. Cum a castigat Ponta in fata lui Vanghelie si mizele unui razboi cu bataie lunga

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a fost nevoit, luni, sa cedeze in fata lui Victor Ponta si sa-i retraga sustinerea lui Adrian Severin, gasind formula demisiei europarlamentarului. Sursele din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Vanghelie a negociat pana in ultimul moment mentinerea lui Severin in PSD, impotriva solicitarii lui Victor Ponta, insa fara rezultat. Pentru a evita un conflict direct cu Ponta si chiar excluderea sa din PSD, Vanghelie l-a sfatuit pe Severin sa demisioneze.

Sydney J. Freedberg Jr., ziarist de investigatii: Petrolul libian nu e suficient sa ispiteasca o superputere pentru a invada o tara. Vezi de ce nu intervin americanii in Yemen si Bahrain

Petrolul libian "nu e suficient sa ispiteasca o superputere pentru a invada o tara", mai ales ca "Statele Unite singure produc de cinci ori mai mult petrol", a declarat Sydney J. Freedberg Jr., ziarist de investigatii si fondatorul paginii www.LearningFromVeterans.com. Jurnalistul american a afirmat pentru HotNews.ro ca principalul motiv al interventiei SUA in Libia o reprezinta prevenirea unei crize umanitare de proportii. In plus, Freedberg a explicat si de ce SUA nu au intervenit si in Yemen sau Bahrain, unde in ultimele saptamani au avut loc confruntari violente intre fortele de securitate si protestatari.

Adrian Severin a demisionat din PSD: Va rog sa acceptati sa ma retrag din partid. Am fost condamnat inainte de a fi acuzat si judecat

Europarlamentarul Adrian Severin si-a anuntat, luni, demisia din PSD, cu putin timp inaintea sedintei Biroului Executiv al organizatiei din Bucuresti a partidului, in care urma sa fie analizata solicitarea formulata de conducerea PSD privind excluderea sa din formatiunea social-democrata: "Va rog sa acceptati sa ma retrag din PSD. Este o demisie statutara, care nu poate insa sa rupa cu nimic legaturile dintre noi", a afirmat Severin, care a adaugat ca "Am fost condamnat inainte de a fi acuzat si judecat."

WIKILEAKS Ambasada SUA: Traian Basescu exclude cumpararea de avioane de vanatoare europene - discutie cu fostul ambasador Taubman. Cum relateaza americanii implicarea lui Melescanu in afacerea avioanelor

Ambasada SUA relateaza intr-o telegrama clasificata "Confidential" o discutie Traian Basescu - Nicholas Taubman din 5 iunie 2007 in care Basescu i-ar fi spus ca "atat timp cat va fi presedinte nu va avea loc alegerea unui avion de vanatoare european" (formularea ambasadorului). Subiectul telegramei consultate de HotNews.ro este: "Acelasi pat, vise diferite: intalnirea ambasadorului cu presedintele Basescu si seful PSD Geoana".

WIKILEAKS Georgian Pop citat de americani despre “persoanele proaste si lacome” din PSD, despre “povara speciala” Nastase si despre Ponta: "numai gura e de el". Plus un fragment despre “paramour Udrea”

"Alaturarea de PDL este ca si cum ai intra intr-o capcana pusa de presedintele Basescu: multe persoane «proaste si lacome» (n.r. Declaratia lui Georgian Pop citata de ambasada) din PSD s-ar putea sa nu reziste tentatiei si sa revina la obiceiurile corupte. Basescu poate sa adune dovezi ale greselilor PSD pentru a umili partidul inaintea alegerilor prezidentiale (...) Unul dintre punctele pe care cei mai puternici oligarhi au cazut de acord (Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vantu, Dan Voiculescu) era nevoia pastrarii procurorilor la distanta fata de afacerile lor", se arata intr-o telegrama confidentiala trimisa de Ambasada SUA la Washington in 2008

WIKILEAKS Ambasada SUA: Traian Basescu i-a cerut personal lui Obama in 2009 sa trimita Romaniei un milion de doze de vaccin H1N1

"Anca Ilinoiu, consilierul prezidential pe afacerile externe, a transmis <> ca Statele Unite sa fie de acord sa aprovizioneze Romania cu un milion de doze de vaccin H1N1", se arata intr-o telegrama neclasificata, dar marcata ca sensibila, trimisa de Ambasada SUA la Washington in noiembrie 2009. Subiectul telegramei: "Cerere pentru asistenta cu vaccin H1N1"

WIKILEAKS Geoana se prezenta in 2007 ambasadorului SUA drept ”viitorul prim-ministru” si anunta ca va face o intelegere cu Basescu pe sase ani. O luna mai tarziu: ”I need a silver bullet”

”La solicitarea presedintelui PSD Mircea Geoana, Ambasadorul s-a intalnit pe data de 5 iunie cu liderul PSD, care si-a prezentat punctul de vedere referitor la o intalnire avuta cu o zi inainte cu presedintele Traian Basescu. Geoana a sustinut ca s-a inteles cu el ca PSD sa conduca urmatorul guvern. Geoana a spus ca partidul sau va avea o pozitie oficiala vinerea aceasta, dar ca este ”a done deal” (batut in cuie) ca PSD va rasturna actualul Guvern PNL”, se arata intr-o telegrama din 2007, clasificata ”Confidential”. Subiectul telegramei: ”Acelasi pat, vise diferite. Intalnirea ambasadorului cu presedintele Basescu si cu presedintele PSD Geoana.”

Romania - Luxemburg 3-1/ I-am subordonat pe amatori

"Nationala nu sta in Mutu" era propozitia preferata, pana in urma cu ceva timp, la echipa nationala. Revenit dupa o pauza indelungata, atacantul Fiorentinei le-a dat peste nas contestatarilor cu o "dubla" care a intors soarta "derbiului" cu Luxemburg. Tricolorii au castigat cu 3-1 in fata unei echipe de amatori si, cel putin pentru moment, am castigat lupta pentru locul cinci din grupa...