Cum taraganeaza autoritatile romane obtinerea "ok-ului" de la Bruxelles pentru sustinerea investitiilor in energia regenerabila

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Comisia Europeana a invitat de aproape doua luni autoritatile romane sa notifice oficial sistemul de sprijin stabilit de Legea 220/2008 privind stimularea investitiilor in sectorul energiei regenerabile. Autoritatile nu au trimis notificarea si nici nu sunt perspective sa fie expediata catre Bruxelles prea curand. O lege care nu are nicio valoare acum pentru investitori din cauza lipsei normelor de aplicare. Autoritatile romane s-au tot plans ca nu pot adopta normele din cauza ca nu exista "ok-ul" din partea Comisiei Europene.

Codul Muncii a fost publicat in Monitorul Oficial. Vezi principalele modificari care vor intra in vigoare la 1 mai

La 1 mai 2011 va intra in vigoare noul Cod al Muncii, recent publicat in Monitorul Oficial nr. 0225 din 31 Martie 2011. Documentul- o reforma comparabila cu cea a cotei unice, dupa cum il descria prim-ministrul- vizeaza infiintarea de noi locuri de munca si o mai mare flexibilitate a pietei muncii. „Practic nu este o publicare a unui nou Cod al Muncii, ci o modificare destul de extinsa insotita de abrogarea mai multor prevederi din vechiul act normativ. Avand in vedere amploarea dezbaterilor produse de acest act normativ, speram sa fie de bun augur si sa aduca efecte benefice”, explica pentru HotNews.ro consultantul fiscal Adrian Benta.

Cercetatorul Andrei Gaitanaru despre Manuscrisele din Iordania: "Se presupune ca ar apartine unei comunitati crestine din primele decenii ale crestinismului, cele care au fost, eventual, martorele Crucificarii lui Hristos"

Informatia legata de descoperirea a 70 de carti din plumb, cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani, intr-o pestera din Iordania a facut inconjurul lumii si a starnit asteptari, curiozitati, comentarii si dispute. Multi vorbesc despre cea mai mare descoperire dupa Manuscrisele de la Marea Moarta. Andrei Gaitanaru, cercetator in cadrul Centrului de Studii Medievale al Universitatii Bucuresti, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre impactul Manuscriselor de la Marea Moarta sau a Evangheliilor apocrife asupra traditiilor crestine.

Rezervele valutare ale BNR au urcat la 32,7 miliarde de euro. Vezi la ce e buna rezerva BNR si la ce nu se poate utiliza

Joi, 31 martie 2011, rezervele valutare ale BNR se situau la nivelul de 32,7 miliarde euro, faţă de 32,06 miliarde la 28 februarie 2011, a anuntat Banca Centrala intr-un comunicat remis HotNews.ro. Potrivit documentului, in cursul lunii intrarile la rezerve au fost de 1,72 miliarde de euro, iar iesirile de 1,02 miliarde. Scopul rezervelor este de a spori credibilitatea unui stat si a-i oferi posibilitatea sa se împrumute în conditii bune pe pietele externe. "Rezerva este un element de credibilitate. Şi pe plan internaţional, se aplică un proverb românesc, că ban la ban trage. In măsura în care o ţară are o rezervă internaţională, poate să atragă alţi bani", a declarat Isarescu.

VIDEO Emil Boc: Guvernul nu-si poate permite sa plateasca majorarea salariilor profesorilor cu 50%/ Exista posibilitatea asumarii raspunderii pe proiectul privind uniformizarea salariilor

Guvernul a discutat intr-o prima lectura un proiect de act normativ privind uniformizarea salarizarii in invatamant, astfel incat cei care au castigat in instanta majorarea salariilor cu 50% sa nu beneficieze de aceste sume, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de joi a Executivului. Potrivit acestuia, unii profesori au castigat in tribunale majorarea salariilor, insa altii nu au castigat acest drept. Prin adoptarea noului act normativ, salariile celor care au avut castig de cauza in instanta vor avea salarii egale cu ale celorlalti profesori. Emil Boc nu exclude varianta angajarii raspunderii in Parlament asupra proiectului de lege.

UPDATE Ghiseul.ro, sistemul national de plata online a taxelor, are probleme de functionare. Ministerul Comunicatiilor anunta ca motivul este un audit de securitate

Lansat miercuri dupa o intarziere de peste doua luni, Ghiseul.ro - sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor - are probleme de functionare. Pe langa faptul ca atunci cand intri prima data pe site, apare mesajul: "This connection is untrusted", semn ca sistemul nu este complet functional, browser-ul avand inca dubii legate de siguranta si autenticitatea certificatelor, cel putin joi dimineata, serviciul era complet indisponibil. Intre timp, sistemul a redevenit functional.

ANALIZA STRATFOR: Economia chineza, sub presiunea inflatiei si a scumpirii importurilor

Economia chineza a continuat sa creasca puternic si in prima parte a anului 2011, dar urmatoarele luni vor reprezenta o perioada critica, pe fondul temerilor legate de cresterea infatiei si a incertitudinilor globale, ce includ tulburarile din Orientul Mijlociu si problemele generate de cutremurul japonez, informeaza un raport publicat recent de STRATFOR.

VIDEO Apple la 35 de ani: cum a evoluat cel mai mare jucator din IT

Pe 1 aprilie 1976, Steve Jobs, Steve Wozniak si Ronald Wayne fondau Apple Computers, o companie care vindea computere fabricate manual la pretul de 666,66$. 35 de ani mai tarziu, Apple este cel mai mare jucator din domeniul tehnologiei, depasind rivalul Microsoft in ceea ce priveste valoarea de piata. Cu un portofoliu de produse care au redefinit, practic, toate pietele pe care au intrat, Apple are o poveste definita in egala masura de greseli si reusite.

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu si fascinatia de tip meduza a dictatorului roman: "Pe toti pe care ii privea, ii ucidea. Un singur om i-a scapat"

​"Ceausescu credea ca toata lumea se uita la el. De fapt, se uitau la el doar cei care erau obligati sa se uite. In film e extraordinar ca ne infatiseaza aceasta ciudata lume, in care un mascat se uita la alte personaje mascate, care ii intorc privirea de masca. Este o lume de masti", a spus Sorin Alexandrescu, critic si istoric literar, despre filmul Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, in cadrul unei intalniri care l-a avut ca invitat pe regizorul Andrei Ujica.

Oficial FIFA si UEFA au suspendat Federatia Bosniei

Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) si Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) au luat decizia de a suspenda Federatia de fotbal din Bosnia-Hertegovina (NFSBiH). Deciza a venit ca urmare a nealinierii organizatiei bosniace la cerintele celor doua foruri internationale, NFSBiH pastrandu-si sistemul tripartit inter-etnic al presedintiei.

Renault alege Romania in detrimentul Frantei pentru constructia unei noi generatii de motoare economice pe benzina

Renault a decis sa construiasca din 2012 sau 2013 in Romania o noua generatie de motoare mici pe benzina, alegerea fiind in detrimentul unei uzine franceze unde se vor pierde intre 200 si 400 de locuri de munca din cauza schimbarii, scrie Liberation intr-un articol cu titlul: "Delocalizare - Renault arunca benzina peste foc". Compania franceza spune ca nu e vorba de o delocalizare si adauga ca noile motoare ce vor fi construite in Romania si Spania nu sunt concurente pentru actuala generatie si au si alte puteri. Renault nu da detalii suplimentare despre noile produse, insa surse din grup spun ca noile motoare care vor echipa si Loganul vor avea cilindree intre 0,9 litri si 1,2 litri si vor fi turbo.

Manuscrisele din Iordania ar putea fi cea mai mare descoperire din istoria crestinismului

Un numar de 70 de carti din plumb, cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani, au fost gasite intr-o pestera din Iordania. Expertii care le analizeaza spun ca documentele, unele dintre cele mai vechi scrieri crestine, ar putea fi o descoperire majora in istoria crestinismului, scrie presa internationala.