Doua cladiri de birouri aflate in stadiu de proiect isi disputa suprematia pentru titlul de cea mai inalta cladire din Romania, potrivit Gandul. Diferenta intre ele este de doar 4-5 etaje, iar castigatoare va iesi cea care fi finalizata prima.

Proiecte imobiliare noiFoto: Captura Youtube.com

Unul dintre zgarie-nori, Floreasca Sky Tower, urmeaza sa aiba o inaltime de 131 de metri, masurata de la primul pana la al 37-lea etaj, conform proiectului dezvoltat de Raiffeisen Evolution, divizia imobiliara a grupului omonim.

Cladirea, parte a complexului Floreasca City Promenada, va fi construita in apropierea lacului Floreasca, mai exact langa cladirea Oracle Tower. Data la care va fi finalizata nu se cunoaste insa, dupa ce dezvoltatorul si-a amanat planurile in 2009, din cauza crizei. Se stie doar ca proiectul este "in stadiu de constructie", conform site-ului oficial.

Cel de-al doilea proiect va fi dezvoltat de omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, in urmatorii cinci ani, si include doua turnuri de 32-33 de etaje, parte a unui complex imobiliar. Acestea vor fi amplasate tot in Bucuresti, langa Carrefour Orhideea.

La ora actuala, cea inalta cladire din Bucuresti este Tower Center International avand o inaltime de 120 metri si 22 de etaje.

Turnul din Tineretului

Turnul din Tineretului

Foto: Hotnews

Turn de 17 etaje langa liceul Gheorghe Sincai

Turnul, o cladire de 17 etaje, se afla vizavi de Parcul Tineretului, pe Calea Serban Voda. Turnul face parte dintr-un ansamblu de cladiri cu inaltime mai mica. In ansamblu vor exista locuinte, birouri si galerii comerciale. Terenul are o suprafata de circa 8000 mp, iar in zona este prevazuta, prin Planul Urbanistic General, construirea unei cladiri de peste 45 de metri.

Investitorul este firma Urim Investments, iar proiectantul este Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Membrii Comisiei au declarat ca sunt de acord cu amplasarea unei cladiri inalte in zona, dar inca nu au avizat proiectul, cerand proiectantilor sa mai studieze amplasarea cladirii.

22 de etaje intr-o zona fara utilitati

Al doilea turn, un imobil de circa 22 de etaje, se afla pe strada Sabareni, intr-o zona fara utilitati si cu locuinte joase. Terenul are o suprafata de circa 5.000 mp, iar investitorul este Mavi Trans International. Si acest proiect va reveni la Comisie. (Catiusa Ivanov)

Citeste si: