Politistii locali din Sectorul 1 au deconspirat pana acum cateva segmente din retelele de cersetorie care activeaza in sector. Politistii locali atrag atentia ca in cele mai multe cazuri, cersetorii folosesc diferite trucuri pentru a impresiona si a sensibiliza: de la papusi care simuleaza bebelusi, la deficiente locomotorii nereale sau povesti bine ticluite, dezvaluieB365.ro.

Copil manechinFoto: B365.ro

Membre disimulate sub haine astfel incat sa sugereze o amputare, miscari nefiresti ale corpului care sa indice un handicap, diverse certificate medicale false, toate reprezinta recuzita cu care cersetorii storc bani de la trecatorii milosi. Pe langa amenzile pe care le dau celor care practica cersetoria, politistii locali impart pe principalele artere ale sectorului 1 si materiale informative prin care indeamna populatia sa nu mai ofere bani sau alte bunuri cersetorilor.

Din cercetarile politistilor locali rezulta ca, prin escrocherii precum cele prezentate mai sus, cersetorii ajuns sa castige si peste 1.000 de lei pe zi, o suma absolut impresionanta.

Integral peB365.ro.

Peste 54.000 de cetateni ai Uniunii Europene au fost condamnati pentru diverse infractiuni - inclusiv pentru ucidere - in ultimii doi ani, in Marea Britanie, relateaza publicatia britanica Daily Telegraph, care noteaza ca polonezii si romanii sunt infractorii cu cea mai mare notorietate. Desi autoritatile britanice se confrunta cu peste 500 de infractiuni saptamanal, normele UE privind libera circulatie prevad ca numai cei condamnati la cel putin doi ani in inchisoare sa fie expulzati, dupa ce isi ispasesc pedeapsa, potrivit EurActiv.ro.