Egipt: Inca 15 zile de inchisoare pentru fostul dictator Hosni Mubarak. Procurorul general al Egiptului a hotarat prelungirea detentiei fostului presedinte Hosni Mubarak, cu inca 15 zile. Fostul lider egiptean este anchetat pentru reprimarea manifestatiilor impotriva regimului impus de el. Procurorul general, Abdel Meguid Mahmoud, a decis sa prelungeasca cu 15 zile detentia fostului presedinte Hosni Mubarak, motivand ca autoritatile au nevoie de mai mult timp pentru continuarea anchetei. Membrii Parchetului l-au vizitat pe Mubarak la spitalul din Sharm el-Sheikh, vineri. Fostul dictator este internat in spital de la data de 12 aprilie si a fost plasat in arest provizoriu pentru continuarea interogatoriului, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului, citat de catre agentia oficiala Mena, preluata de AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Siria: Zeci de oameni au fost ucisi in "cea mai sangeroasa zi a protestelor". Fortele de securitate siriene au ucis zeci de protestatari, vineri, o zi pe care activistii pentru drepturile omului au descris-o drept "cea mai sangeroasa zi de la inceputul demonstratiilor impotriva presedintelui Bashar al-Assad", informeaza Reuters. Activistul Ammar Qurabi estimeaza ca cel putin 49 de persoane au fost ucise vineri in principalele orase ale tarii, indeosebi din cauza ranilor cauzate de gloante, dar si a intoxicarii cu gaze lacrimogene. Potrivit lui Qurabi, mai multe persoane au fost ranite si aproximativ 20 sunt inca date disparute. Fortele de securitate siriene au deschis focul asupra activistilor pro-democratie care protestau in orasul Hama (centrul Siriei), pentru a-i impiedica sa ajunga aproape de un sediu al partidului de guvernamant Baath, a relatat un martor pentru Reuters.

Mexic: Au fost gasite cadavrele a 177 de persoane, victime ale traficului de droguri. Cadavrele a 177 de persoane, victime ale violentelor legate de traficul de droguri, au fost gasite in niste gropi ilegale din San Fernando, o localitate din statul Tamaulipas, situat la 160 de kilometri de frontiera Mexicului cu Statele Unite ale Americii, a anuntat politia federala mexicana. Bilantul facut public include 122 de pasageri ai unui autobuz, care fusesera luati ostatici in apropiere de San Fernando, potrivit sursei citate. Tamaulipas este teatrul luptelor dintre cartelurile Zetas si Golf. Anul trecut, in San Fernando, cartelul Zetas, unul dintre cele mai influente din Mexic, a rapit, apoi a masacrat, 73 de imigranti din America de Sud si America Centrala care intentionau sa traverseze granita ilegal in Statele Unite. In Mexic exista sapte carteluri importante de droguri. Aproximativ 34.600 de persoane au murit din decembrie 2006 pana in prezent in violentele legate de rivalitatea dintre bande pentru controlul traficului de droguri, informeaza AFP.

Libia: Noi explozii au fost auzite la Tripoli. Mai multe explozii au fost auzite in timpul noptii de vineri spre sambata la Tripoli. Potrivit corespondentilor AFP, capitala Libiei a fost survolata de aeronavele NATO. Primele trei explozii s-au auzit in jurul orei locale 20:15, in centrul capitalei. In timpul noptii, dupa ora 01:00 au fost efectuate noi atacuri. O coalitie internationala a intervenit in Libia pe 19 martie pentru a pune in aplicare Rezolutia 1973 adoptata de Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite, care are drept scop suprimarea conflictului libian. NATO a preluat comanda actiunii militare pe data de 31 martie, informeaza AFP.

Barack Obama: "Siria nu a luat in serios masura de abolire a starii de urgenta". "Statele Unite condamna in termenii cei mai duri folosirea fortei de catre guvernul sirian impotriva protestatarilor. Aceasta utilizare scandaloasa a violentei pentru a inabusi protestele trebuie sa se opreasca acum. Regretam pierderea de vieti si gandurile noastre sunt alaturi de familiile victimelor. Ieri Guvernul sirian a luat o masura importanta, renuntand la starea de urgenta care domnea in Siria de decenii intregi. Avand in vedere faptul ca astazi guvernul sirian a continuat reprimarea violenta a protestatarilor, inseamna ca nu a luat aceasta masura in serios. Vom continua sa ne opunem comportamentului guvernului sirian, care este destabilizator si incurajator pentru gruparile teroriste. Statele Unite vor continua sa militeze pentru democratie si pentru drepturile universale pe care toate fiintele umane le merita, in Siria si pretutindeni in jurul lumii", se arata in declaratia presedintelui american, publicata de catreCasa Alba.