Doua familii din Romania, stabilite in Austria s-au luat la bataie in timpul unui gratar, in ziua de Paste, pe malul vienez al Dunarii, informeaza oe24.at. Romanii iesisera la iarba verde, insa petrecerea s-a transformat, la un moment dat intr-o bataie generala, relateaza Gandul.

"A fost un grup format din 40 de persoane. Vreo 30 dintre ei au sarit unii asupra altora", a povestit un martor care conducea masina prin apropiere. Mai multi martori s-au apropiat de scena luptei, asteptand sosirea politiei. "A fost mai mult decat o altercatie, a fost o lupta in toata legea in care ustensilele de gratar au fost folosite ca arme albe", a declarat purtatorul de cuvant al politiei Camellia Anssari.

Printre armele folosite de romani s-a numarat si un topor, care a fost aruncat in Dunare, la sosirea celor 10 masini de politie si a unei ambulante. Unul dintre politisti a recuperat insa arma. In urma altercatiei, mai multe persoane au fost transportate la spital. Autoritatile austriece au deschis o ancheta in acest sens.