Moartea lui Osama bin Laden, ilustrata pe primele pagini ale ziarelor.The Guardian se intreaba pe prima pagina de ce a durat atat de mult ca Statele Unite sa-l prinda pe liderul al-Qaeda: "SUA isi prinde <> - dar cum a reusit acesta sa se ascunda pentru atat de mult timp?". "S-a facut dreptate", titreaza publicatia The Times. Iata si alte titluri: Daily Mail scrie, pe prima pagina: "Obama a urmarit moartea lui bin Laden in direct"; "Ascunderea lui bin Laden ilustreaza dublul joc pakistanez", titreaza Le Figaro; "A murit ca un las, ascunzandu-se in spatele sotiei sale", scrie The Daily Telegraph.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Libia: 2.000 de sustinatori ai lui Gaddafi au luat parte la funeraliile fiului sau. Aproximativ 2.000 de sustinatori ai colonelului Muammar Gaddafi au participat la funeraliile liderului libian, Saif al-Arab, in timp ce fortele guvernamentale si-au intensificat atacurile asupra orasului Misrata. Muammar Gaddafi nu a participat la funeralii, insa fii sai, Saif al-Islam si Hannibal au fost vazuti in multime. Protestatarii indoliati au tras focuri de arma in aer si au scandat "razbunare pentru martiri" si "suntem cu totii cu Libia lui Gaddafi", potrivit agentiei libiene de stiri. Liderul libian Muammar Gaddafi a supravietuit unui atac aerian al NATO in care au fost ucisi fiul sau cel mai mic si trei nepoti, a anuntat un purtator de cuvant de la Tripoli, citat de Reuters. Casa in care locuiau victimele a fost lovita de trei proiectile. Potrivit sursei citate, Saif Al-Arab (29 de ani), este unul dintre fiii lui Gaddafi cu extrem de putina relevanta pe scena politica, rolul sau in structura de putere din Libia fiind limitat. El a studiat in Germania, scrie Reuters.

Siria le cere protestatarilor sa se predea sau sa faca fata consecintelor. Autoritatile siriene le-au oferit o amnistie gruparilor de opozitie care au sfidat regimul, declarand ca "vandalii si teroristii" au 15 zile pentru a se preda. Presedintele Bashir al-Assad a emis o declaratie in care le da un ultimatum "cetatenilor care au fost indusi in eroare sau care participa la comiterea de acte pedepsite de lege". Potrivit unul bilant al Observatorului sirian pentru drepturile omului, 66 de persoane au fost ucise vineri, dintre care cel putin 33 la Deraa, in cadrul protestelor impotriva regimului. Potrivit acestui organism, de la inceputul miscarii de contestare, in 15 martie, cel putin 539 de oameni si-au pierdut viata, scrie AFP.

Italia: Unul dintre "cei mai periculosi" membri ai Mafiei a fost arestat. Politia italiana a arestat, luni, unul dintre sefii mafiei din tara, dupa o "vanatoare" de aproximativ 6 ani. Mario Caterino, 53, numarul doi al clanului Casalesi, un clan din cadrul Camorra, a "disparut" in 2005 si este condamnat la inchisoare pe viata pentru crima. El a fost declarat de catre Italia drept "cel mai periculos fugar". A fost arestat in Casal di Principe, la aproximativ 20 de km nord-vest de Napoli. "Arestarea lui (Mario) Caterino, numarul doi al clanului Casalesi, este un succes extraordinar", a declarat Roberto Maroni, ministrul de interne italian. Ministrul a spus ca anchetatorii sunt tot mai aproape de a-i lua urma liderului clanului, Michele Zagaria, pe care il cauta din anul 1995, scrie The Telegraph.