Cum si-a numit puterea oamenii in functii diplomatice, de la Nastase, la Tariceanu, Basescu si Boc

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Numirea fostului consilier de stat, Cynthia Curt, in functia de consul general la Barcelona, a starnit reactii puternice, presa acuzandu-l pe Emil Boc ca isi pozitioneaza apropiatii in functii sus puse. Numirea in functia de consul a Cynthiei Curt este doar ultima dintr-o serie de numiri controversate de consuli facute de guvernele care s-au perindat pe la putere. Baconschi l-a numit consul general la Marsilia pe jurnalistul Ioan T. Morar; Adrian Nastase l-a numit consul general la Los Angeles pe fostul sau purtator de cuvant, Claudiu Lucaci; C.P. Tariceanu a pus-o consul general la Sevilla pe fostul deputat PNL Monica Stirbu (la baza inginer zootehnist).

AUDIO Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil: Legaturile cu Stefan cel Mare sunt pe filiera paterna, din partea bunicului tatalui meu

Oana Niculescu Mizil sustine ca famila ei este descendenta pe linie parterna a domnitorului Stefan cel Mare, intr-o conferinta de presa la Calarasi. Deputatul PSD a explicat pentru HotNews.ro ca familia sa face investigatii pentru a documenta arborele genealogic si legaturile cu Stefan cel Mare. "Cand eu m-am nascut, tatal si bunicul meu au spus: <>", a declarat deputatul PSD. Oana Mizil spune ca investigatiile urmeaza sa fie finalizate intr-o luna de zile.

Exclusiv Clientii romani care se judeca cu Volksbank Romania au cerut Tribunalului antrenarea raspunderii societatii-mama -Volksbank International AG- pentru filiala locala

Clientii romani ai Volksbank au cerut Tribunalului antrenarea raspunderii societatii-mama pentru filiala locala, adica actionand in instanta si Volksbank International AG, care detine 99,3384% din banca locala. Ei isi bazeaza actiunea pe doua cazuri similare ale Curtii Europene in care societatea-mama poate fi trasa la raspundere pentru orice comportament ilicit al subsidiarei, chiar daca nu a participat in mod direct la activitatile respectivei subsidiare, dar i-a trasat coordonatele activitatii."Intre cele doua societati comerciale exista, asadar o legatura economica si juridica puternica, care arata subordonarea SC Volksbank Romania S.A. fata de Volksbank International AG, aceasta din urma fiind societea "mama" care coordoneaza activitatea societatii romane", se arata in cererea depusa la Tribunal.

Daniel Daianu: Pentru revenirea din Romania este esential ca sa se evite falimente suverane in zona euro

"Datele oferite azi de INS confirma asteptarile majoritatii analistilor si anume ca: economia a atins un prag de jos in ultima parte a anului trecut trecand peste socul cresterii TVA si ca acum suntem intr-o lenta iesire din recesiune. Cifrele privind exportul si refacerea de stocuri indica si care sunt pistoanele iesirii din recesiune. Investitiile si consumul privat nu tureaza inca astfel incat sa traga economia si nu este surprinzator. Puterea de cumparare a fost puternic lovita si oamenii sunt mai precauti", a explicat profesorul Daniel Daianu pentru HotNews modul in care "citeste" comunicatul INS privind iesirea din recesiune a economiei. Iesirea din recesiune nu echivaleaza cu iesirea din criza, care la noi are o componenta majora legata de modelului de crestere economica, mai precizeaza Daianu.

Directorul Orange Romania: Vom investi intre 500 si 600 de milioane de euro in Romania pana in 2015

Orange va investi intre 500 si 600 milioane de euro pana in 2015 in Romania, numai in acest an urmand sa se investeasca in dezvoltarea serviciilor circa 110 milioane euro, a anuntat joi Thierry Millet, directorul executiv al Orange Romania. Operatorul a anuntat si lansarea in premiera pe piata locala a serviciiilor de voce in format High Definition (HD), disponibile la nivel national pentru apeluri locale, in aria de acoperire 3G.

Bloc de 9 etaje langa Ambasada Frantei si casa Otetelesanu

Comisia Tehnica de Urbanism a avizat miercuri un complex de cladiri cu inaltimea maxima de 9 etaje la doar cativa metri de Ambasada Frantei, cladire monument istoric. Imobilele vor adaposti birouri si spatii comerciale. Planul Urbanistic Zonal prin care s-a avizat acest proiect este realizat de firma Western Outdor, unde este actionar chiar presedintele Comisiei de Urbanism, Sorin Gabrea.