Drumurile Romaniei care duc spre nicaieri - analiza Reuters

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Intr-o seara inghetata din decembrie, ministrul transporturilor Anca Boagiu s-a intalnit cu investitorii germani intr-o conferinta din centrul Bucurestiului. O femeie micuta, cu parul strans intr-o coada severa, care a fost prezentata drept "ministrul insarcinat cu recuperarea timpului pierdut". Asa incepe o ampla analiza a agentiei internationale de stiri Reuters dedicata situatiei infrastructurii din Romania, pe care o prezentam mai jos.

Stenograme in Dosarul Mitei din Portul Constanta: Sorin Blejnar, invocat intr-o discutie intre doi inculpati

​Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne", susţin anchetatorii. Discuţia a avut loc în 24.12.2010, între Tudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

Structura investitiilor fondurilor de pensii private: Investitiile in actiuni au avut "o crestere accentuata" in primul trimestru din 2011, spune CSSPP

Valoarea activelor din sistemul de pensii private investite in actiuni depasea 791,9 milioane lei la sfarsitul primului trimestru din acest an, reprezentand echivalentul a 15,08% din totalul activelor din sistem, in "crestere accentuata" de la o pondere de 12,35% la sfarsitul lui 2010, arata o analiza a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Valoarea activelor fondurilor de pensii private (pilonul II si III) depasea 5,25 miliarde lei la sfarsitul lunii martie din acest an, ponderea acestora in Produsul Intern Brut (PIB) fiind de 0,96%.

Debutul unui fenomen periculos: Restituirea marilor dosare la DNA si amenintarea prescriptiei speciale. Pe lista marilor scapati: Savu, Copos, Mantog, Mitrea

Dosarele Copos, restituit recent la DNA, si Mantog, condamnat in prima instanta la inchisoare cu suspendare, sunt in pericol de prescriere, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Un precedent exista deja: in cazul unui fost deputat PSD, acuzat de fapte de coruptie, procesul a incetat in luna aprilie. Tribunalul Bucuresti a decis vineri, 20 mai, restituirea dosarului Copos la DNA, insa decizia poate fi atacata cu recurs. Un alt mare dosar s-a intors deja la procurori. Pe 16 mai, Inalta Curte a decis restituirea dosarului Miron Mitrea. In acest caz, decizia este definitiva. Potrivit surselor HotNews.ro, procurorii au nevoie, in cazul Mitrea, de un nou aviz de la Parlament pentru o noua trimitere in judecata.

Ce riscuri economice au ramas active in 2011? Asculta discursul integral al lui Nouriel Roubini la Bucuresti

Cresterea sub asteptari a statelor dezvoltate, problema datoriilor suverane, riscul unui impact negativ al economiei Statelor Unite asupra celei globale, supraincalzirea unor economii cum e cea chineza, pericolul unor aterizari dure ale economiilor catorva state si turbulentele din Orientul Mijlociu cu impactul lor asupra pretului petrolului- acestea sunt cele mai mari amenintari globale in opinia lui Roubini, facute publice in pre-ziua summit-ului primelor 8 economii ale lumii care se desfasoara la Deauville-Franta.

Studiu de caz: Masurile prin care Viena vrea sa-si rezolve problemele de trafic

Eliminarea autostrazilor din oras, edificarea de parcari multietajate, racordate la transportul in comun, crearea de benzi pentru biciclete si marirea spatiilor pietonale sunt cele mai importante masuri pe care Viena le-a implementat pentru a rezolvat problemele legate de trafic. Aceste solutii au fost prezentate joi la Bucuresti, de Markus Tomaselli - profesor la Institutul de Urbanism si Peisagistica al Universitatii Tehnice din Viena.

FOTOGALERIE Topul arhitecturii contemporane romanesti Episodul 6 - Unirii Factory sau ce se mai poate inventa la o cladire de birouri

Cum poate arata o cladire de birouri? Ce poate aduce nou, ca design, dupa ce s-au construit mii de astfel de imobile in intreaga lume? Sunt doua intrebari pe care si le pune fiecare arhitect si tot mai multi bucuresteni, nauciti fiind de monotonia cutiilor de sticla, fara personalitate, presarate peste tot in oras. In aglomeratia de cladiri industriale, gri si dezlanate, de pe Splaiul Unirii, si-a facut loc de curand o cladire care socheaza prin contrast si atitudine asa cum te socheaza Centru Pompidou din Paris, cand il vezi prima data: Unirii Factory.

FOTOGALERIE Elena Ceausescu, la șpriț cu presedintii Romaniei

Elena Ceausescu - "oferindu-si graţiile" unui ofiter nazist (ce seamana cu Radu Mazare). Elena Ceausescu - moșită de Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu si Gheorghe Gheorghiu-Dej si dand nastere unei noi lumi (intruchipata simbolic de "bebelusul" Adrian Severin). Elena Ceausescu - citind din Marchizul de Sade. Elena Ceausescu - la distractii cu presedintii Romaniei ("Hai sa ne lustram sambata seara, iara!"). Elena Ceausescu - dansand la bara (bara Justitiei) si tot Elena Ceausescu dansand erotic alaturi de celelalte Elene ale Romaniei (Udrea, Lupescu, EBA)...

Care sunt cei mai cautati oameni din lume: presedinti, lideri Al-Qaeda, doctori nazisti

Presedintele sudanez Omar al-Bashir, numarul doi din Al-Qaeda Ayman al-Zawahri sau doctorul Aribert Heim, cunoscut pentru experimentele facute la Buchenwald, Mauthausen si alte lagare de concentrare, sunt printre cei mai cautati oameni din lumea la ora actuala, potrivit YahooNews, care citeaza un material AP. "Osama bin Laden a fost ucis, generalul Ratko Mladic a fost capturat. Doi dintre cei mai cautati oameni din lume nu mai sunt pe lista", se scrie in material, care incearca sa raspunda la intrebarea "Cine-i urmatorul?"