BAC 2011 Cum se copiaza hi-tech la Bacalaureat si care sunt masurile luate de Ministerul Educatiei: de la pixul cu bluetooth la microcastile cu microvibratie pe timpan

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Pixul cu bluetooth, microcamera wireless, ceasul touch screen cu SIM incorporat sau modulatoarele FM sunt doar cateva dintre gadgeturile ce fac parte din arsenalul liceenilor care vor sa copieze la Bacalaureatul 2011. Interentul abunda in site-uri care ofera special pentru examene tehnica de copiat. Telefoanele pot fi lasate in afara clasei, asa cum cere legea, fara ca modalitatea de comunicare sa fie intrerupta, spun furnizorii acestor dispozitive. Este o realitate despre care putini profesori accepta sa vorbeasca, iar si mai putini se gandesc la metode de contracarare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Radiatiile de la telefoanele celulare pot cauza cancerul

Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului - parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii - a anuntat marti la Lyon ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, relateaza AFP. Un grup international de experti a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a trecut in revista detaliile a zeci de studii dedicate influentei radiatiilor provenite de la telefoanele mobile.

A inceput? Statul american Utah recunoaste oficial aurul si argintul ca mijloc de plata pe teritoriul sau

Statul american Utah a devenit primul stat care recunoaste oficial monedele de aur si argint emise de Trezoreria americana ca mijloc legal de plata pe teritoriul sau. Potrivit Utah Legal Tender Act, cetatenii pot utiliza monedele de aur pe care le colectionau pana acum sau le tezaurizau pentru a face plati pe teritoriul Utah. In prezent, o moneda American Eagle Gold Dollar valoreaza 38 dolari. Steve Forbes spunea acum doar cateva zile ca in cel mult 5 ani SUA se va intoarce la etalonul aur.

Povestea impozitului regresiv si a milionului de locuri de munca. Unde mint Ponta si Antonescu

Pe 16 octombrie 2010, PSD adopta, in Congres extraordinar, un program politic intitulat Romania corecta, Romania Sociala un document de circa 300 de pagini (vezi doc atasat). Pe atunci, alianta cu PNL nu exista. USL s-a constituit, oficial, abia in februarie 2011, adica patru luni mai tarziu. Acest program politic era menit sa prezinte viziunea stangii in antiteza cu guvernarile de dreapta. ”Un program prin care STÂNGA VA ÎNDREPTA ROMÂNIA!”, exclama Victor Ponta in preambul, sustinut de presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, care concluziona: ”Prin Programul de faţă, social-democraţia din România dă o probă de maturitate, responsabilitate şi modernitate.”

VIDEO Cum a fost judecat recursul arestatilor din dosarul Vama Constanta-Mironescu

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat marti, 31 mai, recursul formulat de fostul secretar de stat al MAI, Laurentiu Mironescu, si ceilati 27 de invinuiti acuzati de procurori de corupţie în legătură cu activităţile de import - export. Dupa 12 ore de dezbateri, in care peste 20 avocati au pledat pentru nevinovatia clientilor, iar un singur procuror a sustinut argumentele DNA, completul de cinci judecatori a decis ca cei 28 de invinuti vor ramane in arest prevenitiv.

Cum s-a transformat o bacterie cumsecade intr-o E.Coli agresiva, explica specialistii Institutului Cantacuzino

Desi e doar un bastonas microscopic, a bagat in sperieti intreaga Europa de vest. In Austria s-au aplicat chiar interdictii pentru vanzarea de legume provenite din anumite regiuni europene. In Romania, nimeni nu poate desena portretul real al “bacteriei ucigase” mai bine decat specialistii Institutului Cantacuzino, de altfel singurii care stiu sa recunoasca cea mai agresiva tulpina de E.Coli din istorie.

Efectul alegerii primarilor intr-un singur tur: PDL, PSD si UDMR in avantaj, PNL in dezavantaj

Prin adoptarea legii privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin PDL, PSD si UDMR isi maresc sansele de a-si pastra numarul de primari pe care ii detin deja. Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, vorbeste chiar despre o intelegere intre cele doua mari partide. De partea cealalta, liberalii si conservatorii s-au aratat cei mai afectati, acuzand caracterul nedemocratic al alegerii primarilor din primul tur. Pe de alta parte, sustin unii comentatori, in interiorul Opozitiei exista riscul unor neintelegeri care vor afecta unitatea USL inaintea alegerilor locale din 2012.

VIDEO AUDIO De ce a trecut PSD de la impozitul progresiv pana la 35% la impozitul regresiv pana la 8%. Victor Ponta: Este o evolutie importanta a mea, personala / A fost o sustinere a liberalilor

"Cred ca este o evolutie importanta a mea, personala, spre o gandire a unei societati in care piata trebuie sa functioneze dar trebuie oprite excesele piete iar statul nu trebuie sa intre brutal in economie ci trebuie sa asigure un cadru corect", a explicat Victor Ponta schimbarea sa de optiune si trecerea de la impozitul progresiv propus in octombrie anul trecut de PSD la impozitul regresiv propus pe 27 martie de USL. Ponta a admis, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro-RFI realizata de Dan Tapalaga, ca "ideea ca nu trebuie sa trecem peste cota psihologica de 16% a fost o sustinere a liberalilor".

VIDEO FOTOGALERIE Cum au decurs primele teste cu incarcare maxima a podului hobanat de la Basarab

Podul Hobanat din cadrul pasajului denivelat suprateran Basarab a fost supus luni la primele teste de rezistenta. Testele au inceput luni dimineata si continua pe parcursul a trei zile, structura de rezistenta a pasajului lung de 1,9 kilometri fiind testata cu 13 tramvaie si 26 de camioane, gradul total de incarcare ajungand la 1.500 de tone, conform constructorilor. Sorin Oprescu a promis ca, dupa primirea rezultatelor testelor de rezistenta, inaugurarea pasajului este o chestie de "ore si de zile". Lucrarile de pe santier si vizita primarului Sorin Oprescu au fost perturbate luni seara de o furtuna zdravana care s-a abatut asupra Capitalei, fortandu-l pe edil sa dea declaratii presei intr-unul dintre tramvaiele de test.

Radu Golban, Elvetia: Suveranitate si suzeranitate. Cum ajungi sa nu iti mai poti controla propriul buget? O interpretare juridica

Suveranitatea şi suzeranitatea definesc anumite situaţii în care se află un stat faţă de alte stat. Suveranitatea reprezintă o calitate a statului, constând în independenţa puterii de stat faţă de alte state, în dreptul de a-şi rezolva în mod liber problemele interne şi externe, fără vreun amestec din afară şi fără a încălca principiile dreptului internaţional. Suzeranitatea reprezintă dreptul unui stat asupra altui stat care are guvern propriu dar nu are autonomie completă.

VIDEO Legea privind alegerea primarilor intr-un tur, adoptata de Camera Deputatilor, care este forul decizional

Legea privind alegerea primarilor intr-un tur de scrutin a fost adoptata, marti, de Camera Deputatilor, care este forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "impotriva" si 3 abtineri, anunta Mediafax.Potrivit legii adoptate, primarii vor fi alesi intr-un tur de scrutin, cu exceptia situatiilor de balotaj. Deputatul PNL Mihaita Calimente a declarat, dupa vot, ca acest proiect este nedemocratic pentru ca o minoritate poate sa-si impuna opinia, favorizeaza cumpararea de voturi, iar autoritatea se diminueaza.

VIDEO FOTOGALERIE Sindromul Roxette la Bucuresti: Pentru Roxette si o calatorie in adolescenta platesc si babysitter

Cei mai multi romani au auzit de Roxette in perioada adolescentei, in anii '90. Pentru unii, de Roxette se leaga amintirea primei lor tunsori rebele (caci nu putine erau fetele care incercau sa imite acel "the look" al lui Per). Pentru altii, tot de Roxette se leaga amintirea primului sarut. Sau chiar primele "dileme existentiale" generate de prea multi ani traiti in comunism ("Aia blonda e clar femeie, da' cealalta persoana cu freza de femeie e barbat sau femeie?"). Acum au ajuns toti adulti, au copii, dar pastreaza cu ei amintiri si o nostalgie ca un sindrom. Si pentru aseara a fost primul concert Roxette in Romania, e sigur ca babysitterii au avut mult de lucru...

VIDEO Camera Deputatilor a adoptat modificarea statutului politistului. Opozitia acuza ca legea "faciliteaza concedierea a mii de politisti"

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege privind modificarea Legii 360/2002 privind statutul politistului, principalele prevederi ale legii, cele referitoare la modul de evaluare profesionala si la schimbarea perioadei de reconversie profesionala - astfel incat aceasta sa se faca la sase luni dupa o decizie de disponibilizare si nu inainte ca pana acum -, urmand sa fie aplicate de la 1 ianuarie 2012, informeaza Agerpres.

​AUDIO Ce spun europarlamentarii PSD, PNL si PDL despre infiintarea Reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles

Marti 31 mai la Buxelles va avea loc receptia organizata de europarlamentarii UDMR Laszlo Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba cu ocazia deschidererii Reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles. Europarlamentarul Catalin Ivan sustine ca prin infiintarea reprezentantei se incearca “individualizarea Tinutului Secuiesc si apropierea acestuia de Ungaria”. Iuliu Winkler spune insa ca reprezentanta va functiona ca si intrument de promovarea si de atragere de fonduri europene si ca numele biroului a fost ales pentru a promova brandul “Tinutul Secuiesc”. Europarlamentarul PSD Corina Cretu sustine ca “Este o incercare de a impune o fictiune”.

VIDEO Traian Basescu pierde procesul cu Mugurel Surupaceanu

Judecatorii Sectorului 5 au respins luni ca neintemeiata actiunea formata de presedintele Traian Basescu prin care cerea daune morale deputatului Mugurel Surupaceanu pentru afirmatiile facute de acesta privind tolerarea de droguri usoare, anunta Agerpres."Am castigat, intr-adevar, ma bucur ca justitia a fost corecta. Apreciez curajul pe care l-a avut aceasta tanara judecatoare, un semnal foarte bun, arata ca in Romania mai exista o farama de democratie, de justitie. (...) Multumesc in mod deosebit si presei, pentru modul incare a aratat ca Traian Basescu are o problema", a declarat jurnalistilor deputatul Mugurel Surupaceanu, la finalul procesului.