Ce inseamna fericirea pentru un bolnav incurabil. Cancer, SIDA, paralizie. Cum poti trece peste socul diagnosticarii cu o boala incurabila astfel incat sa poti sa-ti continui viata? Ce te faci insa daca socul este amplificat de modul cinic in care medicul alege sa-ti transmita aceasta veste proasta? Pana acum doi ani, Roxana Dumitru vedea in fata doar cifre. Era contabil, muncea pe branci si uita sa treaca pe la doctor cu anii. Pe 17 septembrie 2010 a mers sa-si faca un control ginecologic si a aflat ca are cancer. "Eram pe masa de la ginecologie, cand am zarit privirea preocupata a doctoritei. Era agitata si ii tot cerea asistentei un instrument", isi aminteste Roxana momentul diagnosticului, scrie Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Reportaj multimedia - Ca beduinii prin praful autostrazii Bucuresti- Ploiesti. "A venit necazul pe domnu' Umbrarescu. Imi pare rau, dansu' e baiat bun, a muncit si fara bani". Autostrada Bucuresti-Ploiesti pare o cale de acces spre "zona interzisa". Fragmente de sosea incep brusc, in camp, sfarsind nerabdator in buza unui pod neterminat, straniu, absurd ca o usa fara balcon deschisa intr-un zid de bloc. Vantul intinde peste miristi praf gros din piatra slefuita a terasamentului. Departe, persista un huruit nedefinit. Aproape, trei oameni - un barbat si doua femei -, bat glodurile pamantului printre porumbi, acoperiti de faldurile albe. "Atata pamant ne-a mai ramas. Restul l-au luat la autostrda. Cu 2 euro metrul. Si el se vinde cu 40..." Integral in Gandul.

Doar castrarea ii mai poate opri pe pedofili. Criminalul Andrei Giarmaty s-a intors in casa familiei Ludwig ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, si-a baut cafeaua si a fumat. In casa familiei Ludwig, din Jimbolia, curg lacrimi de trei zile, de cand fetita lor, de 10 ani, a fost gasita ucisa, culmea, de un apropiat. Micuta terminase clasa a III-a. Mama ei povesteste ca a nascut-o in Germania, si pentru ca a avut probleme de sanatate si i s-a parut ca medicii nu o pot trata cum trebuie, din cauza situatiei actelor ei, a revenit in Romania. "Din '94 pana in 2001 am stat la Nurnberg. Am revenit cu Monika, avea cateva luni si am inteles ca numai aici putea avea asistenta medicala corespunzatoare. Suferea de o forma complicata de astm. Fata asta a fost viata mea", plange mama fetei, Elisabeta Ludwig, in varsta de 38 de ani. Integral in EVZ.

Voiculescu da bani cu imprumut angajatilor de la Antene. Mihai Gadea a luat 186.000 de euro. Liderul PC, Daniel Constantin, si directorul postului Antena 3, Mihai Gadea, sunt printre cei care au beneficiat de generozitatea vicepresedintelui Senatului. Dan Voiculescu si-a trecut in declaratia de avere postata pe site-ul Senatului banii pe care i-a dat cu imprumut si persoanele care au primit sumele respective. Printre cei care au beneficiat de banii lui Dan Voiculescu se numara atat membri ai familiei sale, prieteni politici sau angajati ai trustului Intact. Astfel, printre cei care au primit imprumut se numara liderul PC, Daniel Constantin, creditat cu 295.000 de euro. Liderul PC a confirmat pentru "Adevarul" ca a primit imprumutul respectiv.

Ce crede Comisia Europeana despre taxa de autostrada. Directoratul pentru Politici Regionale al CE afirma, asemenea celui pentru Transporturi, ca Romania nu e obligata sa introduca o taxare a autostrazilor, chiar daca aceasta ar fi recomandabila. Ministrii Transporturilor din ultimii ani au preferat sa indrepte antipatia romanilor in privinta introducerii unor taxe pe autostrazi catre Comisia Europeana, in loc sa isi asume public si sa explice automobilistilor necesitatea introducerii acestor taxe. Dupa ce acum 2-3 ani fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu afirma ca taxa este ceruta de CE, actualul ministru Anca Boagiu declara in octombrie 2010, scrie Romania Libera.

Ceausescu si sportul: "Tovarasi, sa nu mai mergem pe echipe mari". In vara lui 1983, dupa Universiada de la Edmonton, Canada, dictatorul facea adevarate sedinte de analiza sportiva in CC al PCR. Nervos, reprosa ca saritura in lungime a atletei Anisora Cusmir a fost prea scurta. Nicolae Ceausescu, dictator si jucator amator de volei la vila sa de la Snagov (unde, potrivit martorilor, era de cele mai multe ori lasat sa castige sau iertat daca se ajuta cu mana pe fileu cand sarea dupa minge), le dadea indicatii si ii certa pe sefii sportului romanesc, chiar in miezul intalnirilor oficiale ale conducerii partidului. Sportul isi facea loc cu usurinta printre subiectele economice, politice sau sociale de la sedintele Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Roman (PCR). Iar Ceausescu avea, ca in orice domeniu de altfel, trecere in fata oricarei expertize venite din partea unor specialisti, scrie EVZ.

Ce trebuie sa faci in cazul producerii unui accident rutier in strainatate. Plus: Cum poti obtine despagubiri. In perioada 20 - 26 iunie, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), alaturi de Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si de Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor (APPA), desfasoara campania "Ce faci in caz de accident?" pentru a informa conducatorii auto despre procedurile pe care trebuie sa le urmeze in cazul producerii unui accident. Aproximativ 3 milioane de brosuri vor fi distribuite in cele mai mari orase ale tarii, in zonele principalelor intersectii, prin intermediul agentilor politiei rutiere si al promotorilor, scrie Gandul.

Severin, zdrobit la Bruxelles in unanimitate. Toti membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European au votat, ieri-seara, la Bruxelles, pentru ridicarea imunitatii eurodeputatului roman Adrian Severin. Severin este acuzat ca a acceptat zeci de mii de euro ca sa depuna amendamente la legi europene. Decizia Comisiei JURI s-a luat cu usile inchise. Eurodeputatul Sebastian Bodu, vicepresedinte al Comisiei JURI, al carui nume a aparut in scandalul "Mita contra amendamente", a votat si el. Bodu a precizat ca este de asteptat ca joi, in plenul PE, decizia sa fie aceeasi, iar Severin sa poata fi anchetat de procurori pentru acuzatiile din scandalul "Eurospaga". "Nu am auzit de situatii in care plenul sa nu urmeze votul din Comisia Juridica", a declarat Bodu, potrivit ziarului Adevarul.

Fostul propagandist Dogaru manipuleaza rezervistii. Fostul profesor de istorie a devenit ofiter la "apelul bocancilor" si a fost angajat de socrul sau in directia de propaganda a lui Ilie Ceausescu. Acum, el se foloseste de pensionari in interes politic. Militarii in rezerva au ajuns sa duca un adevarat razboi cu unii lideri ai sindicatului care ii reprezinta. Asa cum reiese din declaratiile multora dintre ofiterii in rezerva care au facut sau fac parte din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate in Rezerva si in Retragere (SCMDRR), in ultimul timp, telul pentru care aceasta formatiune s-a infiintat, de a apara si a actiona pentru apararea drepturilor fostilor militari, a fost deturnat si transformat intr-o propaganda in slujba unor interese personale si de partid, scrie EVZ.

Explicatiile lui Blejnar. Dupa ce numele sau a fost vehiculat de mai multe ori in contextul anchetei din vami, seful Fiscului a trebuit sa dea ieri explicatii cu privire la relatiile avute cu unii dintre cei arestati in lotul Constanta. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie in dosarul "Portul Constanta", anchetatorii solicitandu-i explicatii in legatura cu relatiile pe care le avea acesta cu mai multe persoane arestate: Liviu Durbac - fost sef al Biroului Vamal Constanta Agigea Sud, Marin Dodu - om de afaceri, Sunai Cadar si Eugen Bogatu - fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Porturilor Maritime, scrie Romania Libera.

Angajatii Postei Romane au "sarbatorit" pierderile de 29 de milioane de euro. Au inchiriat 120 de camere la munte si au organizat "Miss Posta". Sefii si sindicalistii de la Posta Romana au petrecut un weekend de pomina la munte, desi compania a inregistrat anul trecut pierderi de 29 de milioane de euro. Mai-marii Postei au inchiriat, de vineri pana duminica, 120 de camere intr-un complex din Cheile Gradistei (judetul Brasov). Incercand sa ascunda petrecerea-monstru de ochii lumii, evenimentul a fost organizat sub paravanul "Marsului Postasilor", un concurs care ar avea ca scop alegerea celor mai buni factori postali din tara, scrie Gandul.

Istoricul celui mai mare pod din Romania. Ideea reorganizarii circulatiei in Capitala dateaza inca din perioada interbelica. O traversare a zonei Garii de Nord se afla in proiectele arhitectilor bucuresteni inca din anii '30. In anii '70 s-a construit Podul Grant, insa acesta nu rezolvat problemele fluidizarii circulatiei.In 1998, autoritatile bucurestene primeau raportul Agentiei Japoneze pentru Dezvoltare (JICA), centrat pe problemele de transport din Capitala. Japonezii sugerau Primariei Capitalei sa gaseasca o solutie de traversare a zonei Basarab, pentru inchiderea inelului central de circulatie. S-a luat in calcul construirea unui pasaj suprateran intre zona Titulescu si Plevnei. In raport, japonezii sugerau edililor sa rezolve problema semaforizarii din zona Titulescu, bulevardul Cuza si Banu Manta, pe motiv ca strazile din acea zona sunt inguste si nu pot prelua traficul de pe pasaj, scrie Adevarul.

Negocieri la Cotroceni pe schimbarea la fata a Romaniei. Partidele politice si presedintele Traian Basescu se situeaza pe pozitii ireconciliabile atat in privinta modificarii Constitutiei, cat si in legatura cu noua harta administrativ-teritoriala a tarii. "Consultarile de la Cotroceni vor insemna un pas esential in discutiile despre reorganizarea administrativ-teritoriala", este de parere vicepresedintele PDL Sever Voinescu. Ramane de vazut. Proiectul PDL, sustinut si de Traian Basescu, cu privire la reimpartirea Romaniei in opt judete are adversari numerosi. Nu doar partidele de opozitie sunt contra, ci si UDMR, formatiune membra a arcului guvernamental, scrie EVZ.

UE ii taie banii lui Udrea timp de doua luni. 124 de contracte verificate de Comisia Europeana. Fondurile pentru infrastructura locala si regionala de transport au fost blocate de Comisia Europeana, dupa ce verificarile facute in trei judete au scos la lumina deficiente in organizarea licitatiilor. CE a transmis aseara Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului un raport preliminar al misiunii de audit efectuata in Romania in aceasta primavara, care a verificat proiecte finantate cu bani europeni in Teleorman, Ilfov si Buzau. Raportul vorbeste despre deficiente in sistemul de achizitii publice- criterii de selectie discriminatorii pentru alegerea constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate incorect. In urma acestui audit, CE a decis intreruperea platilor intermediare pentru proiectele de infrastructura locala si regionala pana cand autoritatile romane vor lua o serie de masuri, scrie Romania Libera.

O noua teorie a conspiratiei. Misteriosul grup Bilderberg, din care fac parte milionarii planetei, l-a ales pe viitorul presedinte al SUA. Intalnirea secreta Bilderberg, desfasurata saptamana trecuta in Elvetia si la care au participat unii dintre cei mai puternici oameni din lume, ar fi dus la alegerea celui care va conduce SUA dupa incheierea mandatului lui Barack Obama. Infowars.com scrie ca intalnirea secreta Bilderberg, desfasurata saptamana trecuta in Elvetia si la care au participat unii dintre cei mai puternici oameni din lume, ar fi dus la alegerea candidatului republican pentru presedintia SUA. Astfel, guvernatorul de Texas Rick Perry ar fi cel care il va infrunta pe actualul presedinte Barack Obama in scrutinul din 2012. Sursa comenteaza ca aceasta decizie dovedeste inca o data cum "o intalnire dubioasa, secreta si nedemocratica intre elitele globale" tine adevaratele fraie ale puterii, in timp ce "americanii de rand sunt distrasi de notiunea deliranta ca alegerea lor din 2012 va fi libera", scrie Gandul.

Unde sa-ti tii banii ca sa pacalesti inflatia. Pentru a acoperi cresterea preturilor, romanii ar trebui sa-si plaseze economiile in instrumente ce au randamente de peste 6%, nivelul estimat pentru inflatie la finele anului. Depozitele in lei sunt inca o solutie pentru cei care vor sa economiseasca fara sa fie afectati de inflatie. Fondurile mutuale si aurul sunt alte solutii. Daca astazi poti cumpara un kilogram de cartofi cu 4,5 lei, peste sase luni, cu aceiasi bani, vei putea cumpara mai putin. Acelasi lucru se intampla si cu economiile, banii pusi deoparte de romani. Sa-i tii acasa este cea mai proasta afacere, din cauza inflatiei. Banca Nationala a Romaniei estimeaza ca rata anuala a inflatiei va ajunge la 5,1% la finele acestui an, in timp ce prognozele analistilor depasesc 6%. Cu cat rata inflatiei este mai mare, cu atat puterea de cumparare a romanilor este mai scazuta. O solutie pentru economii este plasarea lor in instrumente financiare cu un randament anual care sa depaseasca rata inflatiei estimata, scrie Adevarul.

Maraton sexual cu metroul pentru oamenii ocupati. Patrick si Mihaela, el danez, ea romanca, ii scot pe cei singuri la restaurant, sa socializeze. Proiectul lor se numeste Letsmeet.ro si are deja 200 de membri. Pentru oameni ocupati, dar mai ales pentru cei deschisi care vor sa cunoasca persoane noi. Asa descriu Patrick Nordstjrne si Mihaela Filip proiectul Letsmeet.ro, demarat acum cateva luni in Bucuresti. Are la baza un concept vestic, in care oamenii singuri se inscriu intr-o baza de date si, odata ce organizatorul de intalniri pune la cale un eveniment, ies in perechi in oras. Patrick si Mihaela sunt inca la inceput. Prima intalnire pentru cei disponibili a fost pe 30 aprilie. De atunci, au mai organizat alte patru iesiri, iar bucurestenii continua sa se inscrie in grup, scrie EVZ.