Sexul a devenit spaga favorita a profesorilor. Examene contra sex sau examene contra sume de bani sau alte favoruri reprezinta o chestiune la ordinea zilei in toate facultatile din Romania. Ultimul caz care a creat mare valva in mediul universitar romanesc este cel al profesorului Ilie Parpucea. Acesta a facut-o pe o studenta de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj sa creada ca nu va primi nota de trecere la materia pe care o preda daca nu va fi de acord sa se culce cu el. Pasul urmator a fost o intalnire intr-o camera de camin, inregistrata de studenta, unde profesorul s-a dezbracat la chiloti cat ai bate din palme. Dascalul a precizat ca nu va demisiona si a lasat sa se inteleaga ca la mijloc este vorba despre un santaj din partea studentilor, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Interviu Bogdan Enoiu. Cum a castigat agentia McCann "Oscarul" publicitatii la Cannes. Plus: Un slogan pentru Romania: "Mai multa natura, mai putina civilizatie". Pentru inceput, Bogdan Enoiu a vorbit despre premiul castigat de agentia pe care o conduce, McCann Erickson, in cadrul festivalului de publicitate de la Cannes. Distinctia a fost acordata pentru campania de "rebranduire" a ciocolatei Rom, al carei tricolor de pe ambalaj a fost inlocuit, pentru o scurta perioada, de steagul american. "Am luat mai multe premii, acest festival este unul dintre cele mai importante din industria noastra. Putem sa le numim Oscaruri ale publicitatii, dar ele sunt cunoscute drept Leii de la Cannes (Cannes Lions) si sunt echivalentul festivalului de film din acelasi oras. Orice om care lucreaza in publicitate isi doreste sa ia, macar o data in viata, un premiu la acest festival. Lion-ul de la Cannes este moneda de recunoastere in domeniul publicitatii. Cu cat mai multi 'lei' ai, cu atat intri mai repede in istoria acestei meserii si esti dorit oriunde in lume", a spus Enoiu. Integral in Gandul.

Ion Antonescu si Regele Mihai. In urma pierderilor teritoriale din vara anului 1940, a protestelor de strada tot mai frecvente si violente ale legionarilor, Ion Antonescu este numit in ziua de 5 septembrie in functia de presedinte al Consiliului de Ministri, investit cu "depline puteri". In noaptea urmatoare, Ion Antonescu ii solicita Regelui Carol sa abdice in favoarea fiului sau Mihai. La 6 septembrie, noul rege al Romaniei, Mihai I depune juramantul, iar primul decret semnat de acesta a fost cel privind investirea generalului Antonescu cu depline puteri pentru conducerea statului roman. In sedinta Consiliului de Ministri din 7 septembrie 1940, Ion Antonescu declara: "Palatul nu se amesteca in nicio problema a statului si acel ministru sau functionar al statului ce va fi prins de mine (ca intretine legaturi cu regele) va fi destituit imediat si sanctionat". "Regele Mihai I a ramas cu prerogative simbolice. El trebuia sa confere ordine si decoratii soldatilor sa contrasemneze unele legi si cam atat", a declarat istoricul Adrian Cioroianu, informeaza Adevarul.

Presedintele CSM, criticat dur pentru documentul trimis CCR. Majoritatea membrilor CSM l-au acuzat ieri pe presedintele Horatiu Dumbrava ca a abuzat de functia sa atunci cand a trimis Curtii Constitutionale un document nediscutat in plenul Consiliului si care a stat la baza respingerii unor articole din proiectul de revizuire a legii fundamentale. Curtea Constitutionala a admis sesizarea facuta de Horatiu Dumbrava, considerand neconstitutionale articolele prin care averile ilicite puteau fi confiscate, parlamentarii si ministrii care savarseau infractiuni puteau fi arestati fara aprobari prealabile, iar judecatorii nu mai puteau hotari politica bugetara si fiscala a Executivului, scrie Romania Libera.

Culisele atacului la Regele Mihai. Discutia despre Regele Mihai nu fusese inclusa in tematica stabilita cu staff-ul lui Traian Basescu pentru emisiunea "Evenimentul zilei" de miercuri seara, sustine jurnalistul Ion Cristoiu. "Presedintele n-a venit pregatit sa raspunda la o asemenea intrebare. Eu am pus aceasta intrebare deoarece doream sa trag un semnal de alarma ca ieri (miercuri - n.r.) s-au implinit 70 de ani de la trecerea Prutului si ca in Romania nu s-a vorbit despre asta. Asa ca l-am intrebat pe domnul presedinte ce-ar fi facut in locul lui Antonescu. Vazand ca raspunde ca si el a dat ordinul, i-am inmanat revista <>. Nu aveam de gand sa i-o dau daca imi raspundea <>", povesteste Cristoiu, anunta EVZ.

Cum va arata cel mai mare bazin olimpic din Romania. Pe terenul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti se construieste un bazin olimpic acoperit despre care autoritatile spun ca va fi cel mai modern si mai mare bazin din Romania. Proiectul costa statul roman peste 9 milioane de euro (37 milioane de lei) si este realizat prin Compania Nationala de Investitii. Contractul de constructie a bazinului a fost castigat in septembrie 2009 de firma Constructii Erbasu, iar initial bazinul ar fi trebuit sa fie gata in 12 luni de la inceperea lucrarilor. Elisabeta Lipa, presedinta Clubului Sportiv Dinamo, a declarat insa pentru gandul ca lucrarile vor mai dura probabil doi ani. "Dureaza foarte mult pentru ca terenul nostru este paralel cu bulevardul Barbu Vacarescu. Situatia e mai complexa, a fost nevoie de mai multe aprobari, de un zid de sprijin ca sa nu o ia casele la vale", a spus Elisabeta Lipa, informeaza Gandul.

Ungaria cere UE sa medieze reorganizarea. Comisia Europeana a confirmat ca Ungaria a formulat o cerere de mediere, dar si-a declinat competenta. Reforma administrativa a Romaniei a pus pe jar politicienii din Ungaria, care se tem ca etnicii maghiari vor avea de suferit de pe urma reimpartirii tarii. ,,Daca se realizeaza reorganizarea Romaniei in regiuni, mi-e teama ca se vor isca tensiuni in relatiile romano-ungare. Trebuie gasita o solutie, am putea cere chiar si ajutorul Bruxelles-ului". Este declaratia lui Richard Horcsik, parlamentar din partea Fidesz (partid la guvernare) si presedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Legislativul de la Budapesta, scrie Adevarul.

"Intai l-au decorat cu ordinul Pobeda, apoi l-au fortat sa abdice". Participantii la evenimentele din 30 decembrie 1947 considera ca regele Romaniei avea de ales, dar intre a fi ucis si a fi detronat. Oamenii care au trait abdicarea Regelui Mihai I de pe tronul Romaniei au amintiri inca vii despre acel moment, pe care l-au perceput drept un eveniment socant. Pentru cei mai multi dintre ei, abdicarea Majestatii Sale nu a fost un act de tradare, ci un eveniment fortat de santajul sovieticilor. Cei mai multi dintre ei spun ca Regele Mihai I avea de ales intre martiraj si renuntarea la tron, anunta Romania Libera.