Afganistan: Cel mai mare hotel din Kabul a fost atacat de barbati inarmati. Cel mai mare hotel din Kabul, Intercontinental, a fost tinta unui atac terorist, potrivit declaratiilor sefului politiei din capitala Afganistanului, Mohammad Zahir. Mai multi politisti au fost raniti de barbati inarmati intrati in hotel. Un martor aflat in interiorul hotelului in momentul inceperii atacului a declarat ca cinci sau sase barbati inarmati si imbracati civil au patruns in hotel si au deschis focul la scurt timp dupa sosirea fortelor de ordine. Acesta a adaugat ca schimburile de focuri au continuat timp de 15 minute, dupa care s-a auzit o explozie puternica. Intercontinental este unul dintre cele mai faimoase hoteluri din capitala afgana. Acesta a fost construit in anul 1969 pe un deal cu vedere la oras, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Statia Spatiala Internationala, aproape sa fie lovita de bucati de deseuri spatiale. Statia Spatiala Internationala a fost in pericol de a fi lovita de bucati de deseuri spatiale, care au trecut la o distanta de numai 250 m de ea. Cei sase membri ai echipajului au intrat in capsule pregatiti pentru o posibila evacuare de urgenta. Echipajul a fost anuntat ca poate ramane la bordul SSI imediat dupa ce ramasitele au trecut pe langa ei. Nu se cunosc dimensiunile deseurilor care au trecut pe langa statie, insa potrivit expertilor chiar daca un obiect foarte mic loveste SSI consecintele pot fi considerabile pentru ca viteza obiectelor este de multe mii de km/ora. Potrivit unui oficial rus 10% din obiectele aflate in orbita Pamantului sunt sateliti, iar 90% sunt alcatuite din diverse "gunoaie" precum bucati din rachete uzate, sateliti defecti etc. Ceretatorii estimeaza ca exista peste 300.000 de fragmente de gunoi spatial in dimensiune maxima de 10 cm lungime si multe milioane de fragmente mai mici, anunta BBC.

Rusia a testat cu succes o noua racheta nucleara. Putin promite ca va cheltui 710 miliarde de dolari in urmatorii 10 ani pentru modernizarea armamentului. Rusia a testat marti cu succes noua racheta intercontinental Bulava, lunga de 12 metri si grea de 36,8 tone, care va predomina in urmatoriul deceniu in aresenalul nuclear rusesc. Potrivit ministrului apararii, racheta a fost lansata de pe un submarin (special creat pentru a adaposti acest tip de rachete) aflat in apropierea granitei cu Finlanda si a atins cu succes tinta fixata la o distanta de 6.000 de km in peninsula Kamchatka. Distanta maxima pe care racheta o poate parcurge este de 8.000 km. O racheta Bulava poate purta intre sase si zece focoase, iar impactul exploziei sale atomice este de 100 de ori mai mare decat impactul exploziilor de la Hiroshima din anul 1945. Desi Bulava a dezamagit la anterioarele 14 teste, ea va fi introdusa in arsenalul militar incepand cu anul viitor daca va trece si ultimele patru probe. Rusia doreste modernizarea armamentului, iar in acest sens premierul Putin a promis ca va cheltui 710 miliarde de dolari in urmatori 10 ani pentru dotarea armatei cu tehnologie si resurse moderne, informeaza Reuters.

Rusia va coopera cu ONU in conflictul din Libia. Rusia doreste sa coopereze cu ONU si cu Uniunea Africana pentru solutionarea crizei din Libia, pentru incheierea conflictului si pentru restabilirea dialogului politic. Totodata, Rusia ii invita pe toti cei care doresc Libia independenta, nedivizata si moderna, fara dictatori si legi autoritare sa se implice in dialogul politic. Reprezentantii Rusiei vor calatori joi in Guineea Ecuatoriala pentru a participa la intalnirea Uniunii Africane cu privire la situatia din Libia, iar in data de 9 iulie vor merge la o alta intalnire internationala pe acelasi subiect in Sudanul de Sud, scrie Ria Novosti.

Un lider al Qaeda travestit in femeie a fost capturat in Afganistan. Un important lider al organizatiei teroriste Miscarea Islamica din Uzbekistan cu legaturi Al Qaeda a fost prins in nordul Afganistanului. Barbatul care era travestit in femeie a fost capturat impreuna cu doi apropiati ai sai de o coalitie afgano-internationala in timpul unei opertatiuni in orasul Kunduz. Teroristul care se afla in legatura si cu reteaua talibanilor a planuit atacuri impotriva Politiei Nationale Afgane, atacuri cu bomba si alte tipuri de atentate asupra fortelor de securitate. NATO nu a dezvaluit identitatea arestatilor. Orasul Kunduz este cunoscut drept adapost al talibanilor si al altor militanti islamici. Luna aceasta o bomba a explodat intr-o moschee in timpul inmormantarii unui comandant al politiei afgane, ucigand 4 politist, anunta Fox News.

Iranul a lansat 14 rachete balistice intr-un exercitiu al apararii. Iranul a lansat marti 14 rachete balistice cu raza scurta si medie de actiune intr-un exercitiu traditional al apararii, incercand sa-si etaleze forta si sa ii impiedice pe israelieni si americani sa le atace teritoriul. Rachetele cu raza medie ar putea lovi in cazul unui atac teritoriul Israelului. Tehranul a prezentat extercitiul ca fiind un mesaj de pace si prietenie pentru tarile din regiune si a negat faptul ca manevrele sale ar putea aduce amenintari vreunei tari, informeaza AFP.