Australia este tara cu cei mai fericiti locuitori din lume. Australia este tara cu cei mai fericiti locuitori, potrivit unui clasament realizat de Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare Economica (OECD). Pentru realizarea clasamentului, OECD a folosit 11 indicatori, printre care venitul, educatia si sanatatea. Cercetarea a vizat doar cele 34 de tari membre ale organizatiei. Urmatoarele clasate in top 10 al celor mai fericite natiuni sunt Canada, Suedia, Noua Zeelanda, Norvegia, Danemarca, SUA, Elvetia, Finlanda si Olanda, scrie CNN.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Raport: Stocul de arme nucleare al Pakistanului, in crestere rapida. Un nou raport realizat de catre Federatia Oamenilor de Stiinta Americani arata ca stocul de arme nucleare al Pakistanului se afla intr-o crestere rapida si ca acest lucru ar putea reprezenta un risc mai mare odata cu aparitia unor grupari militante puternice, cu legaturi cu serviciile de securitate ale tarii, scrie Wall Street Journal. Council of Foreign Relations analizeaza situatia de securitate din Pakistan.

SUA: "Factura" finala pentru interventiile militare din Afganistan, Irak si Pakistan va depasi 3.700 de miliarde de dolari. Potrivit unui proiect de cercetare coordonat de catre specialistii de la Institutul Watson pentru Studii Internationale din cadrul Universitatii Brown, "factura" finala pentru implicarea militara a SUA in Afganistan, Irak, Pakistan si se va ridica la cel putin 3.700 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Marea Britanie: Infractorii ar putea scapa de urmarirea penala daca nu sunt pusi sub acuzare in 96 de ore. Zeci de mii de criminali, violatori si infractori periculosi ar putea scapa de urmarirea penala in urma unei hotarari "bizare". Decizia luata de catre un judecator districtual din Salford si sustinuta de Inalta Curte de Justitie din Marea Britanie presupune renuntarea la eliberarea pe cautiune a suspectilor pe perioada desfasurarii investigatiilor - o practica des folosita in majoritatea anchetelor, scrie The Telegraph. Fortele de politie nu mai pot elibera suspectii pe cautiune pentru mai mult de 96 de ore, fara a fi pregatiti fie sa ii puna sub acuzare, fie sa ii elibereze. Dupa incheierea celor 96 de ore, ofiterii nu ii mai pot ancheta pe suspecti si ii pot aresta inca o data doar in baza unor probe noi.

O gradinita din Suedia elimina folosirea pronumelor "el" si "ea" si inlocuieste "Cenusareasa" cu povesti despre homosexuali. Intr-o gradinita din Suedia se evita folosirea pronumelor "el" si "ea", in scopul protejarii copiilor de stereotipurile de gen care i-ar putea obliga sa se conformeze la anumite roluri. In schimb, profesorii li se adreseaza copiilor cu termenul neutru "prieten", scrie revista Time. Celor 33 de copii cu varste cuprinse intre unu si sase ani care frecventeaza gradinita suedeza "Egalia" li se ofera posibilitatea de a fi "oricine vor ei sa fie", potrivit unui cadru didactic al institutiei. Institutia destinata pre-scolarilor a interzis basmele clasice precum "Cenusareasa" sau "Alba ca Zapada" - care "sedimenteaza stereotipurile", inlocuindu-le cu povesti despre cupluri de homosexuali, parinti singuri si copii adoptati. Citeste integral.

Partidul de opozitie din Polonia da vina pe Rusia pentru accidentul aviatic de la Smolensk. Opozitia din Polonia da vina pe Rusia pentru accidentul aviatic din anul 2010, in care si-a pierdut viata fostul presedinte polonez, Lech Kaczynski. Potrivit unui raport neoficial publicat de catre partidul de opozitie din Polonia, oficialii aviatiei rusesti poarta cea mai mare parte a responsabilitatii pentru tragedia de la Smolensk, scrie Washington Post, care citeaza AP. Partidul Legii si Dreptatii, condus de catre fratele geaman al fostului presedintelui, ii acuza pe rusi ca i-au permis avionului sa aterizeze in conditii de vizibilitate redusa si ca au furnizat echipajului de la bord parametri de aterizare incorecti. Fostul presedinte polonez, Lech Kaczynski, si alte 95 de persoane si-au pierdut viata intr-un accident aviatic petrecut la Smolensk, in Rusia, pe 10 aprilie 2010. Potrivit anchetei rusesti, vina i-a apartinut in totalitate pilotului polonez, care a luat decizia sa aterizeze.

Locuitorii din Sydney vor primi 7.400 de dolari pentru a parasi orasul. Locuitorilor din Sydney li se vor oferi 7.400 de dolari pentru a parasi orasul. Initiativa face parte dintr-un program guvernamental pentru reducerea aglomerarii urbane si stimularea zonelor regionale, scrie The Telegraph. Guvernul australian incearca sa reduca congestionarea traficului, cresterea preturilor la locuinte si extinderea celui mai mare oras al tarii. Proprietarii de case din zona metropolitana a capitalei Sydney care decid sa isi vanda locuintele si sa se mute in regiunea de sud-est vor primi din partea statului o "subventie" de aproximativ 7.400 de dolari, cu conditia ca valoarea noii case achizitionate sa nu depaseasca 635.000 de dolari. Chiar daca Australia este o tara slab populata, aproximativ 60% din cei peste 22 de milioane de locuitori sunt concentrati in marile orase de coasta.

Photoshop chinezesc - trei oficiali leviteaza in timp ce inspecteaza un drum. Pentru oficialii guvernamentali din Huili, un judet modest dintr-o zona rurala din sud-vestul Chinei, atragerea atentiei mass-media ar fi, in mod normal, un vis devenit realitate. Din nefericire, momentul lor sub lumina reflectoarelor nu a fost atat de binevenit: presa internationala ridiculizeaza o fotografie oficiala publicata pe site-ul judetului, scrie The Guardian. Luni, 27 iunie, a fost publicata pe site-ul judetului Huili o fotografie care infatisa trei functionari locali inspectand un drum recent finalizat. Fotografia fusese editata surprinzator de neindemanatic: talpile celor trei functionari nu atingeau asfaltul. Citeste integral.