Acord ciudat aprobat de Boc cu Coreea comunista. Acum trei zile, Guvernul Boc a aprobat un acord de colaborare cu Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene "privind colaborarea in domeniile culturii, invatamantului, stiintei si sportului". Acordul a fost semnat la Phenian la 18 noiembrie 2010, dar a fost aprobat de Guvernul Boc in 1 iunie 2011, iar Hotarirea de Guvern a aparut in Monitorul Oficial acum cateva zile, in 28 iunie 2011. Acordul prevede contacte intre cadre universitare si transfer de elevi si studenti. La inceputul acestei saptamani, exact cand acordul cu Coreea de Nord a fost publicat in Monitorul Oficial, autoritatile comuniste din statul asiartic au decis ca toti studentii trebuie sa faca munca bruta si ca universitatile se inchid, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cum vor fi selectati noii sefi de la companiile de stat. Directorii de la companiile de stat nu vor mai avea emotii pentru functia ocupata doar in preajma alegerilor sau la remanierea minis trilor. Din ianuarie 2012, toti managerii societatilor cu capital majoritar de stat vor fi numiti pe criterii de performanta si in urma unui proces international de recrutare, potrivit scrisorii de intentie transmisa FMI de autoritatile romane. Astfel, directorii generali si cei financiari ai companiilor de stat vor fi selectati de catre firme de recrutare pentru ca la carma societatilor sa vina doar profesionisti, fie ei straini sau romani. De asemenea, numirile in consiliile de administratiile ale companiilor de stat se vor face doar dupa ce competentele acestora vor fi verificate de catre un grup de experti, anunta EVZ.

Tarii cat mai mult metrou: Guvernul promite 65 de statii in zece ani. Pentru inceput, Boagiu il invata pe Boc sa bage cartela: "Invers!!!". Cu zece minute inainte ca noile statii ale magistralei 4, Jiului si Parc Bazilescu, sa primeasca botezul oficial al primului metrou plecat de la peron, un mare Audi A8 negru al Ministerului Transporturilor a depus-o pe trotuarul de pe bulevardul Bucurestii Noi pe ministrul Anca Boagiu. Forfota de ziaristi, angajati ai Metrorex gatiti la costume, dar si cei cativa pensionari care cascau gura la marea adunare de la noua statie Jiului au incremenit pentru o clipa. Mai era insa pana la ora 10, cand venea Emil Boc. In asteptarea premierului, Boagiu a fost luata in primire de directorul Metrorex, Gheorghe Udriste. Li s-a alaturat vesel Ion Radoi, liderul sindicatului Metrorex si fost senator PSD. Cu traumele grevelor organizate de sindicalist inca proaspete in minte, Boagiu si Udriste i-au strans mana crispati si au privit stanjeniti in alte zari, informeaza Gandul.

Adevarata reforma administrativa. In timp ce toata Europa e preocupata de rationalizarea spatiului administrativ, guvernele romanesti au permis ca primariile, in special cele rurale sa se inmulteasca semnificativ dupa 2000. Nici numarul municipiilor nu a scazut, ci dimpotriva. In realitate, este o urmare a ambitiei copilaresti a unor primari sau deputati de a da orasului lor un statut perceput ca superior, fara ca asta sa se reflecte in - sau sa ajute in vreun fel - nivelul real de dezvoltare. Efectele au fost chiar adverse in unele cazuri. In mod absurd si caraghios, unele dintre cele mai sarace judete din Romania au mai multe municipii decat cele bogate si, in paralel, s-a declansat o cursa politica nechibzuita de a transforma comunele in orase fara un scop precis, doar pentru onoare, scrie SAR.

Doctorul care a salvat caii salbatici din Delta, anchetat de Colegiul Medicilor Veterinari. Medicul veterinar care s-a implicat in salvarea cailor salbatici din Delta Dunarii va fi audiat de Colegiu Medicilor Tulcea. Doctorul Stefan Raileanu se va prezenta luni in fata Comisie de Deontologie si Litigii a Colegiului fiind acuzat de denigrare. "Ma acuza ca am denigrat serviciile veterinare si imaginea medicului veterinar", a declarat pentru "Adevarul" Stefan Raileanu. Razboiul dintre Raileanu si Colegiu a inceput dupa ce medicul tulcean s-a implicat in actiunea demarata de primaria C.A. Rosetti la sfarsitul lunii mai cand au fost stransi 49 de cai din zona Grindului Letea si trimisi spre abator. Atunci doctorul Raileanu a strans 17 manji pe care i-a adapostit, anunta Adevarul.

Inverzirea Dambovitei costa 22 de milioane de euro. Consilierii generali ai Capitalei au decis sa aloce 22 de milioane de euro pentru montarea unor panouri plutitoare cu verdeata pe raul Dambovita si 1,8 milioane de euro pentru transformarea in adevarate gradini a 12 acoperisuri ale unor camine studentesti. Initiat acum aproximativ un an si jumatate, proiectul care prevede inverzirea Dambovitei a fost respins de mai multe ori, pe motiv ca este prea costisitor si nu era viabil. Cu toate acestea, joi seara, alesii au decis sa voteze inverzirea raului. Numit "Reabilitarea Urbana a raului Dambovita", proiectul prevede montarea pe malurile apei a unor panouri plutitoare metalice, articulate la un capat cu suporti montati pe mal si sprijinite la celalalt capat pe suporti plutitori in albia raului, informeaza EVZ.

Stenograme din dosarul prostitutie masculina si sex cu minori: "Imi vin patru bebelusi, de 18 si 19 ani si calitate ce mi-ai cerut". Judecatoria Sectorului 2 a dispus, vineri, arestarea preventiva pentru 29 de zile a directorului OTV Doru Iuga, a oamenilor de afaceri Klaus Zander si Andrei Staicovici, precum si a celorlalti trei retinuti pentru proxenetism sau sex cu minori. Instanta a admis propunerea procurorilor Parchetului Capitalei si a emis mandate de arestare preventiva pentru Andrei Costin Doru Iuga, Klaus Zander, Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Romeo Stefan Haciadurian si Adrian Dobre, toti sase fiind retinuti joi seara. De asemenea, instanta a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa, penru 30 de zile, pe numele lui Costel Turcanu, poreclit "Scooby", scrie Gandul.

"Lagare" pentru somerii ungari. Ungurii care au stat peste sase luni in somaj vor fi trimisi sa munceasca in folosul comunitatii: ridicare de diguri, baraje si stadioane. Circa 300.000 de someri ar putea locui in ghetouri muncitoresti, ca in vremea comunismului, pentru a munci la "planul cincinal" al premierului ungar. Somer in Ungaria? Premierul Viktor Orban a gasit solutia cum sa-i transforme pe beneficiarii de somaj in oameni activi pe piata muncii. Munca va fi in folosul tarii, la constructia de poduri si diguri sau la supravegherea ordinii publice, in cadrul unor companii private. Cine locuieste prea departe de noul job, poate fi gazduit in asa-numite ghetouri muncitoresti. Circa 300.000 de someri sunt vizati de masura. Guvernul Fidesz a prezentat de curand un asa-numit "plan pentru ocuparea fortei de munca", care prevede reducerea perioadei de asistenta pentru someri de la noua luni, cat este in prezent, la 180 de zile, anunta Adevarul.