O ambarcatiune cu 44 de turisti la bord a naufragiat in Mexic.O persoana si-a pierdut viata si alte 8 raman disparute. O ambarcatiune cu zeci de turisti la bord a naufragiat, luni, in peninsula Baja California, din Mexic. Paza de Coasta americana a trimis la fata locului mai multe elicoptere pentru a ajuta autoritatile mexicane in operatiunea de salvare. La bordul vasului se aflau 44 de persoane, printre care 27 de americani, potrivit autoritatilor, citate de catre agentia Associated Press. Conform informatiilor facute publice pana in prezent, o persoana si-a pierdut viata, 35 au fost gasite si alte 8 raman disparute.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Nord-coreenii au protestat impotriva Coreei de Sud. Peste 100.000 de persoane au participat, luni, in Phenian, la un miting de protest impotriva crimelor comise de catre Coreea de Sud. La manifestatia organizata in Piata Kim Il-Sung au participat oficiali de rang inalt din cadrul partidului, statului si armatei, dar si cetateni si studenti, informeaza agentia oficiala nord-coreeana (KCNA), citata de AFP.

Japonia: Ministrul Reconstructiei isi da demisia dupa doar o saptamana. Ministrul japonez al Reconstructiei si-a anuntat, marti, intentia de a demisiona la doar o saptamana de la numirea sa in functie. Ryu Matsumoto, 60 de ani, a fost tinta criticilor venite din partea opozitiei conservatoare. Demisia sa este o veste proasta pentru primul-ministru de centru-stanga, Naoto Kan, scrie AFP.

The TelegraphVIDEO: Un sirian a fost impuscat in timp ce filma un lunetist.

Surse AP: Consiliul de Securitate al ONU se va intruni pentru a discuta despre activitatile nucleare ale Siriei. Consiliul de Securitate al ONU se va intruni pe data de 14 iulie pentru a discuta despre refuzul Siriei de a raspunde la intrebarile cu privire la presupusele sale activitati nucleare, au dezvaluit cativa diplomati pentru Associated Press. Decizia vine la doar cateva saptamani dupa ce Agentia Internationala pentru Energie Atomica (IAEA) a atras atentia Consiliului asupra lipsei de cooperare a Siriei. In urma sedintei ce se va desfasura cu usile inchise, s-ar putea adopta sanctiuni pentru sfidarea cererilor internationale de a inceta activitatile care ar putea duce la producerea armelor nucleare.Citeste integral.

Serbia este pregatita pentru discutii constructive cu Kosovo: "Nu vom accepta presiunea din partea UE". Ministrul de externe al Serbiei, Vuk Jeremic, a declarat, luni, ca arestarea lui Ratko Mladic si progresele in discutiile cu provincia Kosovo nu reflecta presiunea din partea Uniunii Europene, ci dorinta tarii sale de a aduce stabilitate in Balcani, scrieWashington Post, care citeaza agentia Associated Press. Jeremic a vorbit cu Associated Press, dupa ce a sustinut un discurs la Viena, in fata Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa. Doua zile mai devreme, la Bruxelles, Serbia si Kosovo au convenit asupra mai multor aspecte, inregistrand astfel primele progrese de dupa ce Kosovo si-a declarat independenta.