Libia: Rebelii au "curatat" Brega de fortele lui Gaddafi si se pregatesc sa atace Tripoli. Rebelii libieni sustin ca au eliberat orasul petrolier Brega de fortele colonelului Muammar Gaddafi si ca se pregatesc de un nou atac asupra capitalei Tripoli, informeaza AFP. Intr-un editorial pentru Wall Street Journal, Max Boot scrie ca, desi recunoasterea Consiliului de Tranzitie este un pas important pentru administratia Obama, aceasta ar trebui sa se ocupe, concret, de regimul Gaddafi.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Noi tensiuni in Marea Chinei de Sud. China acuza Filipine ca i-a incalcat suveranitatea. China sustine ca Filipine i-a incalcat suveranitatea, miercuri, prin trimiterea unei delegatii de politicieni intr-o insula disputata din Marea Chinei de Sud. Purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Ma Zhaoxu, a declarat ca tara sa are "suveranitate indiscutabila" asupra insulei Pagasa, care face parte din lantul Spratlys, scrie BBC.

Oficial al Serviciului american de Informatii Secrete, aflat in vizita in Pakistan. James R. Clapper a sosit in Pakistan, miercuri, pentru a se intalni cu oficiali militari pakistanezi, intr-o incercare de a reinnoda legaturile si de a restabili cooperarea in ceea ce priveste operatiunile de combatere a terorismului, scrie The Express Tribune.

Irlanda, atac fara precedent la adresa Bisericii Catolice. Primul-ministru irlandez, Enda Kenny, a acuzat Vaticanul de minimalizarea abuzurilor sexuale savarsite de catre preotii din Irlanda asupra copiilor, intr-un atac fara precedent la adresa Bisericii Catolice, scrie The Guardian.

Al-Qaeda va lansa desene animate, menite sa ajute la recrutarea copiilor. Teroristii gruparii al-Qaeda din Peninsula Arabica lucreaza la un desen animat, menit sa ajute la recrutarea copiilor si sa-i inspire pe acestia sa se alature jihad-ului. Unii utilizatori ai site-urilor jihadice considera, insa, ca personajele sunt prea "infricosatoare" pentru copii, scrie Global Post. Potrivit Associated Press, filmul animat, intitulat "Al-Qaeda din Peninsula Arabica", prezinta baieti tineri imbracati in uniforma de lupta, in timp ce planuiesc atentate si efectueaza crime si raiduri. Think tankul britanic contra-extremism "Quilliam" a anuntat ca un utilizator numit "Abu al-Laith al-Yemen" a postat noutati despre desenul animat pe un forum de discutii in limba araba, protejat prin parola. Al-Yemen ii anunta pe ceilalti utilizatori ai forumului ca el si colaboratorii sai sunt pe punctul de a finaliza un desen animat despre al-Qaeda, care ii va educa pe copii cu privire la istoria grupului sii ii va inspira sa comita acte de terorism. Citeste integral.

Ce contine "Codul de conduita" al cartelului mexican de droguri "Cavalerii Templieri din Michoacan". Membrii cartelului mexican de droguri "Cavalerii Templieri" au fost acuzati de crima si de trafic de droguri. Cu toate acestea, se angajeaza sa ii "protejeze pe cei asupriti, pe vaduve si pe copiii orfani", scrie Global Post. Membrii cartelului mexican pretind a fi cruciati si au chiar un "cod de conduita", ilustrat cu cavaleri calare, purtand cruci si lanci. Insa, in loc sa respecte porunca "Sa nu ucizi!", "Cavalerii Templieri" exercita un crestinism razbunator, imbinat cu justitia din Vechiul Testament. Originara din statul mexican Michoacan, gruparea a spanzurat 21 de membri ai unei grupari rivale intr-o singura zi, pe 9 iunie, in numele luptei impotriva saraciei, a tiraniei si a nedreptatii, asa cum explica brosurile pe care le distribuie. Associated Press a obtinut o copie a unei pagini din "Codul Cavalerilor Templieri din Michoacan". Iata cateva fragmente.

Problemele mostenirii naziste. Mostenirea nazista reprezinta o problema apasatoare pentru anumite orase, care nu stiu cum sa procedeze cu ramasitele nedorite ale trecutului sangeros, scrie The Telegraph. Autoritatile din statiunea Prora, situata pe insula germana Ruegen, in Marea Baltica, au incercat timp de ani intregi sa ii gaseasca o intrebuintare imensului complex hotelier, construit in cadrul programului nazist "Forta prin Bucurie". Acesta are 10.000 de camere si ar putea gazdui peste 20.000 de turisti, insa nu a fost niciodata inaugurat, intrucat lucrarile incepute in 1936, au fost abandonate in 1943 din cauza razboiului. In prezent, guvernul local s-a alaturat unui grup de investitori pentru a incepe renovarea complexului aflat in ruine si pentru a-l transforma intr-o statiune moderna de vacanta. Citeste integral.